Wysany: 2006-06-30, 20:25 Czy mogę jezdzić po polskich drogach nieprzerejestrowaną bmw
Witam
Czy mogę jezdzić po polskich drogach sprowadzonym (nie przerejestrowanym jeszcze) samochodem, w takiej oto sytuacji:
- posiadam oryginaly brieff, ale z wsteplowanym oczywiście wymeldowaniem pojazdu -stałym ;
- samochód ma aktualny TUV - do III 2008;
- aktualne do 20.07.2006 ubezpieczenie graniczne odpowiedzialności cywilnej wykupione w warcie;
- nie ma royginalnych blach, są jakieś wyklejane cyferkami "podróby".
Jeśli nie mogę się nim poruszać to co mi grozi jak mnie zatrzymają?
gościu od którgo kupiłem auto, zakosił oryginalne niemieckie teblice
i w tym momencie są poprostu wyklejone na białym tle samoprzylepnymi literami/cyframi
Tablic niestety sie moga przyczepic , znajomy mial problemy ale nie znam szczegolow dokaldnie a tak to papierty masz wporzadku i ich sie nie moga przeczepic na bank ...
To gdzie ten poprzedni właściciel wziął te tablice ??????????????????????
Prowizorka tablic ??
A jak on dokona przestępstwa na tamtych tablicach, a Ciebie skojarzą u Ciebie w mieście ?
Będzie kaszanka ...
W takim wypadku radze nie ruszać auta ...
_________________ Niemcy każdy samochód projektują tak, aby można było do niego przyczepić działo i w razie wojny podbić świat.
takim autem zgodnie z polskim prawem nie można poruszać się po drogach, ponadto tablice rejestracyjne są podrobione i możesz - jak trafisz na służbistę- zostać ukarany za podrabianie dokumentów.mimo to dużo ludzi tak jeździ....
takim, tzn. z tymi blachami
a jak wydębię od niego te blachy to czy nadal nie moge jezdzić?