Gniewek, pomysl i sprawdz zanim napiszesz - w 39 to mogl byc najwyzej z mamusia na wycieczce, bo mial 12 lat. A to ze byl w hitlerjugend to inna sprawa, kazdy wtedy byl.
tak sobie zażartowałem wiadomo że to nie po "chrześcijańskiemu" pamietać takie rzeczy.
Poczytaj trochę podręczniki do historii i biografię papieża, wtedy będziesz wiedział co to było hitlerjugend i w jakim był Bedendykt XVI, a nie piszesz o tym nie mając pojęcia, dając się poznać jako ignorant.
P.S. Nie jestem jakoś BARDZO WIERZĄCY, ale nie lubię jak ktoś sieje tanią propagandę..
Wysany: 2006-05-26, 22:19
Pułkownik Zuber napisa/a:
Gniewek89 napisa/a:
tak sobie zażartowałem wiadomo że to nie po "chrześcijańskiemu" pamietać takie rzeczy.
Poczytaj trochę podręczniki do historii i biografię papieża, wtedy będziesz wiedział co to było hitlerjugend i w jakim był Bedendykt XVI, a nie piszesz o tym nie mając pojęcia, dając się poznać jako ignorant.
P.S. Nie jestem jakoś BARDZO WIERZĄCY, ale nie lubię jak ktoś sieje tanią propagandę..
Dla mnie są to głupie żarty i nie na miejscu. Proponuję wykasować to wszystko co może sprawić przykrość, bo czytałam życiorys papieża i nie popieram insynuacji.
Pozdrowienia i całuski - M.
_________________ Nothing else matters!
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-05-26, 22:35
to już nie ten sam papież, z którego nie wolo żartować - ten jest tylko zwierzchnikiem kościoła i głową innego państwa
Jan Paweł II, to była święta osoba (co kolwiek by to miało nie oznaczać*), natomiast jego następca żeby zyskać ten sam lub choćby zbliżony wymiar musi trochę popracować
i choć jest pewnie dobrym człowiekiem, to ja też jestem dobry, a niektórzy sbie ze mnie żartują... ze nie wspomnę o głowach innych państw
... a że TV nakręca, że mamy go przyjmować i wielbić jak JPII, to jeszcze nie znaczy że tak musi być.... choć w TV właśnie pokazują skandujących ludzi itp - ot taka manipulacja medialna
Ostatnio zmieniony przez duchPW 2006-05-26, 22:38, w caoci zmieniany 1 raz
Jenak teraz go polubilem , co prawda byl bliskim przyjacielem JP II i ma dosc stary swatopoglad jednak mimo wszystko go lubie i szanuje ( co oczywiscie nie oznacza ze nie moge sobie pozartowac z niego) mimo iż jestem raczej ateista ze wskazaniem na wierzacego.
Poprostu jestem jeszcze mlody i musze sobie all poukladac w glowie i zdecydowac co wg mnie jest prawda a co nie , czy toleruje tzw nastepcow piotra czy mam osobiste podejscie do boga czy wole chodzic do kosciola katolickiego , protestanciego albo niewiem do synagogi i najwazniejsze pytanie na ktore musze sobie odpowiedziec to to czy wierze.
Ehh slowem temat rzeka a kryje sie pod niewinnym haslem RELIGIA
[ Dodano: 2006-05-26, 22:18 ]
PS jak naprawde tak godzi w ciebie to BM6 (post o Ratzingerze) to usuwam tresc postu
Gniewek napisal:
<<jednak teraz go polubilem , co prawda byl bliskim przyjacielem JP II i ma dosc stary swatopoglad jednak mimo wszystko go lubie i szanuje ( co oczywiscie nie oznacza ze nie moge sobie pozartowac z niego) mimo iż jestem raczej ateista ze wskazaniem na wierzacego. >>
Czy ty sie zastanowiles co piszesz?? Bo ja odnosze wraznenie ze piszesz po to tylko zeby pisac... Powielasz czyjes opinie nie majac o temacie zielonego ani niebieskiego pojecia ani tym bardziej wlasnego zdania...
Ateista to nie jest osoba wierzaca, ani osoba wierzaca to nie ateista sam sobie zaprzeczasz.
Kolejna rzecz to papiez nie ma starego swiatopogladu tylko jak juz staromodny, a zeby bylo jeszcze bardziej poprawnie to konserwatywny. Gdybys uwazniej sluchal wiadomosci to bys o tym wiedzial.
Twoj poprzedni post byl nie na miejscu, mimo ze sama nie przepadam za tym papiezem nie jest to powod zeby wypisywac takie farmazony jak Ty to zrobiles.
Mam prosbe poczytaj troche ksiazek, ogladaj uwaznie wiadomosci jesli wogole ogladzasz a zanim sie klejny raz wypowiesz to zastanow 10 razy, ok?? Bo nie pierwszy raz, i nie tylko na tym forum robisz z siebie....... nieuka.
pozdrawiam
Pscolka
Ps: takiego papieza jak JPII juz chyba nie bedzie, bo on byl naprawde wyjatkowy, ale to nie powod zeby nie szanowac tego obecnego.
powroce do watku alkoholowego
u mnie juz po prohibicji...o dziwo wczoraj nie bylem skazany na jakis spirol w plastiku badz pilsnery czy redd'sy.w knajpie koles normalnie lal piwo,niby rzniete ale ciemnego w tym bylo tyle co magi w zupie...
pozdrawiam..
p.s.sory ze nie wlaczylem sie do dyskusji o papiezach
Pszczolka chyba nie zrozumialas mojej wypowiedzi jej sensu w kazdym razie.
Z papieżem chodzilo mi o to że przeciwstawia sie dalej różnym rzeczom ktore sa już dziś poprostu codziennoscia badź w bardziej cywilizoanych krajach mam na mysli konkretnie np Aborcje. Kiedyś w pewnym filmie byla taka scena jak Kardynal bierze kamień z wody i mówi ze jest to odzwierciedlenie chrzescijanstwa kamień z zewnatrz jest mokry jednakże w środku nadal suchy. Chodzi o to że ta religia ma ponad 2000 lat a nie przeniknela do ludzkich serc , dodatkowo ludzie przeciwstawiaja sie dogmatom i jeśli kosciol chce zachwać swoje wierne owieczki to jest zmuszony to zmian i reform. Niestety te reformy ktore sa dzis przeprowadzane sa jakies 30lat za spoleczenstwem.
Na pocz tego tematu sie ucieszylem .. ze wszyscy mowia o aucie .. troszke o zakazie ktory powstal przy wizycie B16.. cieszylem sie ze nie ma tematu religia wiara itd i co i sie zaczelo robic lipnie hhehe mysle ze tematy wiary religii i takich innych powinny zostac w nas samych a mowic o tym powinnismy w kosciolach na religiach albo gdzies a nie na forum BMW .. jest to zupelne odbieganie od tematu A juz mowienie czy ktos jest ateista satanista czy jeszcze kim innym to juz w ogole przegiecie dla mnie to nie ma najmniejszego znaczenia kto kim jest fakt jest taki ze ... B 16 Jezdzi PIEKNA BMW 760 na ktora MY podatnicy pracowalismy ciezko i niech tak zostanie PS cieszmy sie ze nie byl toi mercedes lub jakas alfa czy lancia .. pozdro ! TRZYMAJMY SIE TEMATU .. Temat regigia i poczta NIGDY NIE ZNAJDZIE POROZUMIENIA wsrod tylu ludzi
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
Sympatyczny Kolego! Bardzo dziękuję za spełnienie mojej prośby. Jestem Ci niewymownie wdzięczna a to dlatego, że jestem wrażliwą kobietą i wyobrażam sobie siebie w takiej sytuacji.
>>nie czyń drugiemu co tobie niemiłe<< Niech to zdanie będzie naczelnym hasłem na naszym forum.
Pozdrowienia serdeczne i całuski - M.
już wszędzie to jest - hehe - fajnie mają borowiki, że na koszt podatników mogą poupalać najnowszymi beemkami - zamiast na dyscyplinarkę powinni go przysłać do nas na spocik, żeby się nauczył j...ć dętkę*