BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Face lifting E36 ???
Autor Wiadomo
Sosen 
BORN TO DRIVE

Pomg: 8 razy
Doczy: 01 Kwi 2004
Skd: Szczecinek
Wysany: 2006-05-08, 17:29   

Dokładnie, mam znajomego, który robi furki i często robi auta przywożone z niemiec, on je naprawia i jadą spowrotem do rzeszy gdzie są sprzedawane. Prawie wszystkie części są nowe i w znacznej większości orginalne, wymienia wszystkie najmniejsze plastiki itp. Kiedyś widziałem tłumik wyrzucony na śmietnik z powodu tego, że miał wgniota tak jakby go ktoś mocno pięścią uderzył także robota jest po prostu praktycznie niezauważalna.

e36 318ti compact szrotex

GP-T1000 

Doczy: 10 Lut 2006
Skd: Zabrze
Wysany: 2006-05-08, 18:22   

Bruner napisa/a:
Wystarczy ze np na parkingu gdzies przychaczyl albo przejechal psa i polamal zderzak, to ze nie mial duzego dzwona to nie znaczy ze ktorys drobny element nie mogl zostac wymieniony.

hehe tak przejechal psa a potem cofnal i walnal w slupek z emocji (tylni zderzak tez polifcie) a potem chcial zaparkowac i poocieral oba progi bo progi tez po lifcie :) no a potem wymienil liczniki bo tez mam te nowsze, albo o o wiem znudzial mu sie nowa nerka i wsadzil stara hehe, tak pewnie zrobil. a przed niemcem nikt tego auta nie mial bo chyba logiczne ze jak przedemna go mial tylko jeden niemiec to on go musial w salonie nowy kupic. a co do testera lakieru to wydaje mi sie ze szpachli raczej teraz a tymbardziej w niemczech sie nie stosuje i jak juz bylo cos to wymienial elemanty na nowe.

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2006-05-08, 19:23   

Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku? Temat dotyczy przedniego zderzaka i nerki, i chyba przyznasz ze cos takiego w kilkunastoletnim samochodzie nie jest niemozliwe? A co do zderzakow - jak kupilem poprzednia to mialem wymieniony przedni zderzak po stluczce, pol roku pozniej ktos mi poprawil w tylny, wiec to tez taki "sredni" argument, moglem sobie zalozyc nawet od waskiej lampy, m-technika 1 czy cokolwiek innego - przejzyj sobie nasze smigielka, rozne rzezby tam znajdziesz
E30 318i Touring '92
E30 325e '86
E30 320i '90

GP-T1000 

Wysany: 2006-05-08, 19:33   

Bruner napisa/a:
Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku?

no chodzi oglenie o lifting e36 no a progi zderzaki zegary i lampy z przodu sie zmienily no i nerka ktorej ja nie posiadam bo ja znow slyszalem ze nerka wchodzila od polowy 96 a nawet niektorzy sie sprzeczaja ze od konca 96. kurde no nie bede wklejal zdjec wybitych dat ze zderzakow hehe mam nie bite auto i juz :) mam nadzieje ze jak najdluzej

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-05-08, 19:40   

Bruner napisa/a:
Pokaz mi w ktorym miejscu pisales cos o progach i tylnym zderzaku? Temat dotyczy przedniego zderzaka i nerki, i chyba przyznasz ze cos takiego w kilkunastoletnim samochodzie nie jest niemozliwe? A co do zderzakow - jak kupilem poprzednia to mialem wymieniony przedni zderzak po stluczce, pol roku pozniej ktos mi poprawil w tylny, wiec to tez taki "sredni" argument, moglem sobie zalozyc nawet od waskiej lampy, m-technika 1 czy cokolwiek innego - przejzyj sobie nasze smigielka, rozne rzezby tam znajdziesz

nie ma takiej mozliwosci zeby w aucie min 10letnim o przebiegu powyzej 150tys km nigdy nic nie bylo lekko pukniete czy zarysowane... u mnie w domu byly rozne auta, glownie salonowki i wiekszosc miala jakies przygody (wieksze lub mniejsze) ale nawet jesli samemu sie czegos nie wykombinuje to zawsze Twoj bagaznik moze odwiedzic ktos gdy Ty bedziesz czekal na zielone swiatlo na skrzyzowaniu... wymiana zderzaka na nowy i mimo ze auto nie bylo powaznie uszkodzone to jednak mialo mala stluczke...

--==maly==-- 

Pomg: 7 razy
Doczy: 29 Mar 2005
Skd: Warszawa
Wysany: 2006-05-08, 19:41   

GP-T1000 napisa/a:
Bruner napisa/a:
Wystarczy ze np na parkingu gdzies przychaczyl albo przejechal psa i polamal zderzak, to ze nie mial duzego dzwona to nie znaczy ze ktorys drobny element nie mogl zostac wymieniony.

hehe tak przejechal psa a potem cofnal i walnal w slupek z emocji (tylni zderzak tez polifcie) a potem chcial zaparkowac i poocieral oba progi bo progi tez po lifcie :) no a potem wymienil liczniki bo tez mam te nowsze, albo o o wiem znudzial mu sie nowa nerka i wsadzil stara hehe, tak pewnie zrobil. a przed niemcem nikt tego auta nie mial bo chyba logiczne ze jak przedemna go mial tylko jeden niemiec to on go musial w salonie nowy kupic. a co do testera lakieru to wydaje mi sie ze szpachli raczej teraz a tymbardziej w niemczech sie nie stosuje i jak juz bylo cos to wymienial elemanty na nowe.

A możesz mi powiedzieć jaki lifting przechodził tylni zderzak progi i zegary bo chyba się rozpędziłeś z tych emocji co?

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2006-05-08, 20:55   

progi sa albo takie jak zwykle elementy ale plastikowe nakladane na te elementy (to te z przed liftingu) a po liftingu to te typowe M3 co wiekszosc tjunerow zaklada na odwrot czyli krotsza czescia do tylu... juz nawet mnie to nie smieszy... zderzak tyl to nie mam pojecia... przeciez dyfuzor jest chyba taki sam? a zderzak zwykly od mpakiet rozni sie chyba tylko tym ze nie ma plaskiej zaslepki tej listwy nad tlumikiem tylko dyfuzor...

--==maly==-- 

Wysany: 2006-05-08, 21:36   

Po liftingu progi też były takie jak przed wystarczy przejżeć allegro.
Niektóre poprostu mają plastikowe nakładki.
Tylni zderzak ani zegary niczym się nie różnią!!

Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-05-08, 22:04   

--==maly==-- napisa/a:
Po liftingu progi też były takie jak przed wystarczy przejżeć allegro.
Niektóre poprostu mają plastikowe nakładki.
Tylni zderzak ani zegary niczym się nie różnią!!

Mały jak ty na podstawie allegro badasz historie BMW :shock: to życze powodzenia....
progi m pakietowe przeszły zmiane liftingową na tej zasadzie ze po wprowadzeniu liftingu do M-pakietów montowano juz te progi zawijane takie jak w M3 a nie te proste M-pakiety bez tych zawijań , które były w latach 93-95. tylnego zderzaka w Mpakiecie jest 5 rodzajów to tez mała zmiana ale nie wiem czy wszyscy o tym wiedzieli, co do zegarów to włąsnie badam sprawe od kiedy były te ze skalą paliwa w litrach a od kiedy te ze skalą od 0-1,1

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

--==maly==-- 

Wysany: 2006-05-08, 23:21   

Nie pisałem o m pakietach tylko o zwykłym seryjnym e36 w którym poza grillem lampami i zderzakiem nic się nie zmieniło.

Kujon 

Wysany: 2006-05-08, 23:39   

--==maly==-- napisa/a:
Nie pisałem o m pakietach tylko o zwykłym seryjnym e36 w którym poza grillem lampami i zderzakiem nic się nie zmieniło.

zmieniły sie jeszcze kierunki na błotnikach to ze zmian zewnętrznych

GP-T1000 

Wysany: 2006-05-08, 23:39   

--==maly==-- napisa/a:

tak plus do tego standardowo malowane progi ktore tez troche roznia sie od tych seryjnych przed liftem, zregary sie minimalnie roznia, na poziomie paliwa nie ma juz litrow tylko 1/2. 1/1 i predkosciomierz wyskalowany tylko do 240 a nie 260. i tylni zderzak tez inaczej wyglada. no i tak jak pisalem juz wczesniej na kloszach lamp sa takie smieszne wypustki (anty brewkowe ;) )
chyba jednak nie wszystko wiesz :)
pozdro

--==maly==-- 

Wysany: 2006-05-09, 22:41   

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

tak plus do tego standardowo malowane progi ktore tez troche roznia sie od tych seryjnych przed liftem, zregary sie minimalnie roznia, na poziomie paliwa nie ma juz litrow tylko 1/2. 1/1 i predkosciomierz wyskalowany tylko do 240 a nie 260. i tylni zderzak tez inaczej wyglada. no i tak jak pisalem juz wczesniej na kloszach lamp sa takie smieszne wypustki (anty brewkowe ;) )
chyba jednak nie wszystko wiesz :)
pozdro

Na progach masz poprostu nakładki ale nie wszystkie nowsze e36 to miały. Czy to było w opcji nie wiem ale większość ich nie ma jednak zdarzają się egzemplarze z progami. Prędkościomierz zapewne zależy od wersji bo i przed liftem były dwa rodzaje a tylni zderzak raczej jednak się nie różni chyba,że masz m pakietowy.

GP-T1000 

Wysany: 2006-05-10, 00:32   

--==maly==-- napisa/a:

Na progach masz poprostu nakładki ale nie wszystkie nowsze e36 to miały. Czy to było w opcji nie wiem ale większość ich nie ma jednak zdarzają się egzemplarze z progami. Prędkościomierz zapewne zależy od wersji bo i przed liftem były dwa rodzaje a tylni zderzak raczej jednak się nie różni chyba,że masz m pakietowy.

wydaje mi sie ze sie uperasz przy czyms o czym nie do konca wiesz duzo, bo tylni zerzak sie roni tak samo jak przedni. tylni po lifcie sie upodobnil do zderzaka z m pakietu tylko nei ma dyfuzora, a liczniki na bank byly zmieniane bo skala paliwa byla inna po lifcie

--==maly==-- 

Wysany: 2006-05-10, 07:23   

GP-T1000 napisa/a:
--==maly==-- napisa/a:

wydaje mi sie ze sie uperasz przy czyms o czym nie do konca wiesz duzo, bo tylni zerzak sie roni tak samo jak przedni. tylni po lifcie sie upodobnil do zderzaka z m pakietu tylko nei ma dyfuzora, a liczniki na bank byly zmieniane bo skala paliwa byla inna po lifcie

Co do liczników masz racje ale różniły się tylko wskaźnikiem paliwa a nie prędkościomierzem jak pisałeś a tylni zderzak jest identyczny!

Ta jest 97rok:

Ta 97rok:

Ta 91r:

Moja jest 91/92r i mam identyczny zderzak.

kiloff 

Pomg: 5 razy
Skd: Krosno
Wysany: 2006-05-10, 11:21   

i jeszcze ponoc po lifcie nie bylo juz diamondschwarz mettalic .. za to byl cosmoschwarz ... nigdy nie widzialem dwoch samochodow w tych lakierach obok siebie .. ciekawe czym to one sie roznia ..

www.system.mimbu.pl

Kujon 

Wysany: 2006-05-10, 18:25   

kiloff napisa/a:
i jeszcze ponoc po lifcie nie bylo juz diamondschwarz mettalic .. za to byl cosmoschwarz ... nigdy nie widzialem dwoch samochodow w tych lakierach obok siebie .. ciekawe czym to one sie roznia ..

cosmo jest najczarniejszym z czarnych , diamond ma wiecej perły za to

kiloff 

Pomg: 5 razy
Skd: Krosno
Wysany: 2006-05-10, 19:27   

niewiem czy to uwzgledniliscie .. ale zmienilo sie jeszcze poliftingu troszeczke jakos wykonania w srodku .. przynajmniej mi sie wydaje ze materialy uzyte w srodku sa jakby ciut lepszej jakosci (a moze to tylko czas ktory minal od produkcji) ..

www.system.mimbu.pl

Kujon 

Wysany: 2006-05-10, 20:48   

kiloff napisa/a:
niewiem czy to uwzgledniliscie .. ale zmienilo sie jeszcze poliftingu troszeczke jakos wykonania w srodku .. przynajmniej mi sie wydaje ze materialy uzyte w srodku sa jakby ciut lepszej jakosci (a moze to tylko czas ktory minal od produkcji) ..

oczywiscie zę w środku sie zmieniło, ale myslałem że piszemy tutaj o zmianach zewnętrznych

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-05-10, 20:53   

jaqub napisa/a:
typowe M3 co wiekszosc tjunerow zaklada na odwrot czyli krotsza czescia do tylu...

Przeciez tak jest wlasnie poprawnie ;)

Chlopaki zamieszczajcie zdjecia gdy chcecie na cos zwrocic uwage, tak bedzie latwiej :)