kiedy jest matura? matematyka jest już obowiązkowa?
ehhh stare dobre czasy, hehe ja pamietam jak wszystkie noce pomiedzy egzaminami maturalnymi spedzilem u ..... hihi cicho bo sie wyda, do dzis nie wszyscy wiedzą hehe........ale było ostro i jaki luz bluz pozniej na egzaminie hihi
Ja się dobrze czuje bo.......... zdawałem dwa lata temu
A poważnie w ogólniaku cały czas jechałem na ściągach a do matury uczyłem się
a raczej czytałem materiały tylko przez dwa dni (po 3-4h dziennie) przed egzaminami pisemnymi.
Zobaczycie więcej strachu niż to warte.
Moje wyniki to
Polski ustny 3 pisemny 3
Geografia ustna 4 pisemna 4
Chodziłem do ekonomika więc języka nie zdawałem tylko egzaminy zawodowe:
Ekonomia 3
Rachunkowość 4
I takim sposobem mam tytuł technik ekonomista. W szkole zero nauki a w swoim życiu przeczytałem tylko jedną 16 str książkę i z 1000stron forum wnioski wyciągnijcie sami.
Jeżeli macie choć troche sprytu i inteligencji poradzicie sobie.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-04-24, 00:23, w caoci zmieniany 1 raz
I takim sposobem mam tytuł tecnik ekonomista. W szkole zero nauki a w swoim życiu przeczytałem tylko jedną 16 str książkę i z 1000stron forum wnioski wyciągnijcie sami.
Zależy jak na to patrzysz nie każdy jest stworzony do czytania książek można zdobywać wiedze w inny sposób.
Wole robić to co lubie i z tego wyciągać wiedze nie lubie być zmuszany do czego kolwiek.
Historia i to co było kiedyś mało mnie interesuje z tąd niechęć do czytania.
Wolałem przeczytać streszczenia,żeby wiedzieć o co chodzi a zaoszczędzony czas
przeznaczyć na czytanie czegoś co mnie interesuje.
yo!
Matura to pikuś informuje wszystkich ze ja zdałem na same oceny 5 edukujac sie w LO przy Liceum Medycznym oglądajac przez 4 lata "dupeczki" i "szkołe rodzenia" czego i tegorocznym maturzystom życze
pozdro
No ja maturke w tym roku...... niedlugo po zlocie a Toruniu sie zaczyna.... 4 maja polski pisemny, 5 maja angielski pisemny, 11 maja matma , 18 maja polski ustny i 22 maja angielski usty. I to by bylo na tyle.... Ale jakos sie narazie nie denerwuje.... wiem ze zdam:) Na Zlocie sie odstresuje i bedzie gitara Pozdróffka
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-04-24, 09:16
matura powinienem ja zdawac rok temu hmm ale trudno 4,5 potem 9,10 i dopiero 23maja potem tzw okres libacji a potem do roboty, i narazie sie troche ucze polskiego u mnie nie bylo tak dobrze na probnych polski-36%, angielski-86%, biola(podst)-48% i probny ustny z anglika 75%
hehe matura....
lol ... jak to bylo dawno ...
pamietam tylko ze po pisemnym z pola wsiadłem na rower...( w garniturze z plecakiem)
i pojechalem na mecz :d siatkowki .... jak by mnie nie bylo to by mnie trener zabil.... :D
ale poszlo gładko -
pol- 3 ustny 4
angiel 5
gera 4 ustny 5
heh ponad 7 lat temu, piękne czasy.... e23 mi sie zagotowała jak jechalem na ustny anglik i porzucilem ją i smignąłęm taxi, ledwo zdążyłem... i wylosowałem opowiastkę o tym że mi sie popsuł samochód... to opowiedziałem co się zdarzyło 30min temu... hehe super.
Ja maturke zdawalam 6 lat temu.
Najgorszy stres w moim zyciu chyba.... nawet egzaminy na studia nie zrobily, czy sesje teraz juz nie robia na mnie takiego wrazenia.
Ja sie wcale nie uczylam do matury do czasu jak z probnej dostalam dwie galy hehe
Wtedy sie obudzilam, przysiadlam i maturka zdana na piatki i czworki
Dzieciaki jak byłem w waszym wieku, to na mature z polskiego jechaliśmy kolegi mazdą 626 w pięciu, z muzą na fulla i wystawieni we trzech przez szyber, poszło bez stresu przed w, w trakcie i po.
Powodzenia
_________________ Weteran
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-04-24, 16:37
jak Ty zdawałeś maturę, to mazdę można było kupić wyłącznie w pewexie, więc nie świruj że wywodzisz się z bananowej młodzieży i kręgu tatadajów
poza tym teraz są inne czasy - wtedy nawet długopisy były czarno-białe
maturka to wogole troche przereklamowana sprawa, zdawalem jeszcze jak nie liczyly sie oceny przy zdawaniu na studia wiec ja kompletnie olalem.... jednak polski WYMODLILEM na 4!
jeszcze raz Powodzenia!
Pomg: 4 razy Doczy: 21 Sie 2005 Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-04-24, 19:24
a teraz to co sie dzieje świadectwem to mozna sobie d u p e(4litery) podetrzec teraz sie tylko liczy ta matura zdac zdam ale na jaki % to jest wazne na studiach nie ma teraz egzaminow na wiekszosci przynajmniej, ale w dobie gdy nawet sprzataczka ma mature to i tak nic nie daje liczy sie teraz magister i doktor..... albo technik reszta to moze ulice zamaiatac(w mniemaniu niektorych)
matura to jest fajna zabawa, jedyne co trzeba to dobrze wylosowac..
ja wylosowalem koncowe lawki i na macie i na polskim wiec nie bylo zadnego problemu..
ja na lajcie do tego podszedlem strasznym, sciag mialem od groma moge sie przyznac bez bicia..
no i zaczalem je robic i cos tam czytac z polskiego na 3 moze 4 dni przed matura, wczesniej zapijalem 'milosne' problemy w knajpie...
ale fajnie bylo i niezwykle gladko..
polak 4 i 4
mata 4 i 4
angol 5
egzam na polibude bez problemowo 34 pkt na 50, od 15 przyjmowali..
no i jakos sie trzymam, ale fakt, sesja to jest to, matura przereklamowana, szczegolnie teraz gdy ustny polski uproscili, to ja juz nie wiem jak mozna oblac...