BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Zatrzymali prawo jazdy
Autor Wiadomo
Kujon 

Pomg: 4 razy
Doczy: 09 Lut 2006
Skd: Tarnów
Wysany: 2006-04-16, 20:11   

Meecowhy napisa/a:
Kujon napisa/a:
no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek...

wiesz jak an pocztake brzmi jakby kazdy mogl sobie raz w zyciu sprobowac ....
a chyba nie o to chodzi
Bez pobłażania to moje zdanie......

pół roku to jest kupa czasu , całe wakacje z głowy, ja bym sie pochlastał :evil:

www.bmw-syndykat.pl - Ciemna Strona Marki

Meecowhy 

Doczy: 09 Sty 2006
Skd: Żory
Wysany: 2006-04-16, 20:13   

Kujon napisa/a:
Meecowhy napisa/a:
Kujon napisa/a:
no ja oczywiscie potępiam również zachowanie gościa i wcale go nie usprawiedliwiam, ale powiedział że juz niegdy nie wsiadzie do auta po spożyciu, więc jakąś nauczke juz poniósł , to chyba pół roku bedzie wystarczające jak na początek...

wiesz jak an pocztake brzmi jakby kazdy mogl sobie raz w zyciu sprobowac ....
a chyba nie o to chodzi
Bez pobłażania to moje zdanie......

pół roku to jest kupa czasu , całe wakacje z głowy, ja bym sie pochlastał :evil:

a rok... to bedzie mial czas pogrzebac przy aucie... i w zime go oszczedzi dla mnie same plusy +++++++

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2006-04-16, 20:20   

damiano za te hasla i ten temat ja bylbym szczerze za tym zeby Cie wywalic z tego forum..
'nie da rady panie' a uwazasz ze co powinni powiedziec?
o pan pijany to damy panu 1000 zl i eskorta odwieziemy pana do domu?
wiesz ilu ludzi ginie w polsce codziennie prze takich jak Ty?
nawet sobie nie wyobrazasz, poczytaj sobie statystyki...
codziennie lapia po kilkudziesieciu pijakow w calym kraju, a ilu przejezdza niezlapanych?
powinni konfiskowac samochody i zabierac prawka na dlugie lata..
a prawko od roku do 12 lat mowi papa, no ale to Twoj wybor i Twoja wina, tylko Twoja...
jak bedziesz jezdzic bez prawka to tez to Cie bedzie drogo kosztowac, nie martw sie kazdego zlapia, na kazdego przyjdzie pora wczesniej czy pozniej i tego zycze Ci z calego serca..
jak dla mnie zmien podpis bo swiadczy tylko o Twojej inteligencji, a wlasciwie jej braku, dorzuc do tego kawalek skruchy i jakos przepros za te wyzwiska na policje, bo az niemilo sie to czyta, szczegolnie ze jest mi to bliskie...tyle ode mnie, to mysle moze zlagodzic konsekwencje ktore powinny zostac wyciagniete...

mgr inż. Jędrek ;)

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-04-16, 20:24   

A ja chyba puszcze pawia.

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-04-16, 20:28   

Marcin napisa/a:
damiano_e30 napisa/a:

Co za buc..., żal mi kolesia, ale kim taki burak może być jak nie psiną...

Jak dla mnie to ty jestes burak!!!! Jedziesz po czlowieku ktory tylko robi to za co mu podatnicy placa, dobrze wykonuje swoja prace. Sorki ale dosc poblazania dla osob, ktore jezdza po alkoholu. Ten glina zrobil wielka przysluge dla spoleczenstwa i brawa mu za to.

Mozna byc poblaziliwym policjantem dla kogos kto nie zapial pasow albo przekroczyl predkosc o 10km/h ale dla PIJAKOW za kolkiem niema tolerancji i poblazliwosci. Nawet jakbys przekroczyl limit o 0,01 to powinni ci zabrac to prawko. A drugi raz jak bedziesz tak cwaniakowal, ze nie dmuchniesz to pobiora ci krew z zylki i potem jeszcze przytrzymaja na posterunku a twoja furke na twoj koszt odholuja na parking policyjny. I BEDA MIELI RACJE!!!!

Ciesz sie, ze nie zlapali cie po nowelizacji przepisow bo idzie taka zmiana, ze tacy jak ty dostana ostro po :cenzura:.

PIJAKOM ZA KIEROWNICA MOWIE ZDECYDOWANE NIE!!!!!!!!!

PZDR

Podpisuję się pod tą wypowiedzią obiema rękami :!:

Tak tak wiem leniwy jestem bo mi sie pisac niechcialo :P

powered by LUKAS Performance

325i E30 Coupe mit 60% Sperre

powered by LUKAS Performance - Biała ;) => RennWagen Project
330CiA E46 - Niebieska => Auto po bułki ;)

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2006-04-16, 20:55   

stary dostałeś ostrzeżenie i moim zdaniem jeśli jeszcze raz założysz podobny temat powinieneś dostac bana :? (należy się sznasa dla chłopaka)
Przeczytałem jedną strone i dalej już mi sie nawet nie chce czytać tego tematu :evil:

Nie popisałeś się :idea:

KAMILOS 

Pomg: 5 razy
Doczy: 04 Lip 2005
Skd: W-Wa Śródmieście
Wysany: 2006-04-16, 23:03   

damiano_e30 napisa/a:
Niech se wsadzą to prawko głęboko, i tak będę jeźdźił bez.

A jak będziesz jeździł bez prawka i cię złapią (a jestes już w kompie u nich i że masz zabrane prawko za %%%) to mogą ci cofnąć uprawnienia na 5 lat 500zł mandatu i mogą ci samochód zabrać na parking policyjny na twój koszt.

BMW E-30 316 89" M40b16 - BYŁO
BMW E-30 318 89' M40b18 - BYŁO
BMW E-34 535i 90' M30B35 - BYŁO
BMW 750il 1995' m73b54 - JEST

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-16, 23:23   

o jezu..wyluzujcie troche ...doslownie nie poznaje was..moze wszyscy do policji na drugi etat sie zapiszcie?
bana za cos takiego ? :lol: :lol: :lol: to moze jeszcze i mi trzecie ostrzezenie za to ze stoje "prawie po jego stronie" co? bez przesady.wypil chlopak.poczekal 5 godzin,zjadl,wypil 2 redbule i wracal do domu o godzinie gdzie malo jezdzi samochodow. moze wracal 50-60 hm/h spokojnie? a wy juz robicie z niego najwiekszego patalache i wariata drogowego.
mam nadzieje ze dostaniesz tylko te 6 miesiecy i jakis mandat. napewno cos do ciebie dotrze a i tak bedziesz jezdzic bez prawka. tez bym jezdzil nadal ale oczywiscie juz idealnie czyli 50km/h, w pasach itd zeby mnie przypadkiem do kontroli nie wzieli..ode mnie tu z osiedla przynajmniej 5 os tak jezdzi do pracy i czekaja na zwrot prawka.jezdza przepisowo i nawet czasami przed kontrola sie uwina.tylko trzeba umiec...
pozdro 600 (jak to pisal lukasz)

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-04-17, 00:22   Re: Zatrzymali prawo jazdy

Reasumując, funkcjonariusz Policji może na sprawcę wykroczenia będącego pod wpływem alkoholu nałożyć „od ręki” mandat karny, jeżeli stopień upojenia alkoholowego nie znosi jego zdolności do wyrażenia zgody na jego przyjęcie (można nawiązać z nim kontakt werbalny). Gdy zdolność ta jest przejściowo zniesiona, mandat karny można nałożyć po jej odzyskaniu, czyli po wytrzeźwieniu sprawcy. W opisanej sytuacji mamy do czynienia ze zbiegiem przestępstwa z wykroczeniem – art. 178 a kk oraz 86§ 2 kw, nie ma więc jakichkolwiek przeszkód aby sprawcę wykroczenia ukarać mandatem karnym po przeprowadzeniu czynności wyjaśniających, których termin nie może przekroczyć dni 14. W przeciwnym razie na sprawcę wykroczenia powinien być skierowany wniosek o ukaranie.
Czyli krótko i zrozumiale: jeśli policjant mógł nazwiązać kontakt werbalny z kierowcą będącym pod wpływem alkoholu (0,4‰) to mógł dać mandat, jeśli były problemy z nawiązaniem kontaktu- ukarać dopiero wtedy, gdy dana osoba będzie świadoma i trzeźwa wykroczenia jakie popełniła (może to być mandat wystawiony w ciągu 14 dni od momentu zdarzenia).

damiano_e30 napisa/a:
najbardziej żałuje że zgodziłem sie na alkomat. mogłem zwyczajnie odmówić i mogli by mi cmoknąć wiadomo gdzie.

No to siłą na badanie krwi ... nie miałbyś wyjścia, tylko dodatkowych problemów byś narobił sobie i rodzicom.

damiano_e30 napisa/a:
zgadzam sie, zbyt dużo ludzi ginie przez pijanych kierowców. sam nigdy nie wsiadam za kółko jeżeli czuje że jestem PIJANY.

Ty możesz tego nie czuć, ale zdolność do podejmowania nagłych decyzji (refleks) spada gwałtownie. 1 sekunda = 6 metrów.

damiano_e30 napisa/a:
Po prostu na każdego alkohol działa inaczej

Zgadza się ... na jednego bardziej, na drugiego mniej, ale fakt faktem - reakcja opóźnia się.

damiano_e30 napisa/a:
wypiłem 5 piw od południa do godz 16-tej. zatrzymali mnie o 23:15.

Zajebistą odpowiedzialnością się popisałeś. Oby takich jak Ty najmniej ... na szczęście wasza populacja już wymiera ... na drzewach czy przydrożnych latarniach.

damiano_e30 napisa/a:
Jak już napisałem NIE BYŁEM PIJANY, bo po pijanemu nie prowadze. A że alkomat wykazał 0,4 to inna sprawa.

Niestety urządzenia pomiarowe nie kłamią ...

damiano_e30 napisa/a:
wniosek: burak służbista.

Takich służbistów jest coraz mniej, a na prawdę dobrze pracują ... przykład sami widzimy.

damiano_e30 napisa/a:
1. Dołączyłem do ludzi którzy nie nawidzą psiarni i teraz całkowicie ich rozumiem, uraz do nich zostanie mi już na zawsze po tym jak mnie potraktowali.

Przeginasz synek. Pretensje miej do siebie za to co zrobiłeś, a że ukarzą Cię za Twoją bezmyślność to będziesz miał nauczkę. Oby ...

damiano_e30 napisa/a:
...ale po wczorajszym incydencie coś we mnie pękło.
Wiem że zrobiłem źle, moja wina, macie racje, to że czułem sie trzeźwy mnie nie usprawiedliwia. Żałuje za grzechy i obiecuje poprawe :)

Pozorna skrucha. I tak Ci nie wierze, a czy uda Ci się wkupić w łaski forum ... wątpie. Pamiętaj, że zawsze będziesz tu kojarzony jako ten, który psuje opinię kierowców BMW.

damiano_e30 napisa/a:
Płakał bym gdybym np. zabił dziecko na pasach.

Tylko żebyś sobie tego nie wykrakał ...

damiano_e30 napisa/a:
A to co napisałem o policji, jak na razie podtrzymuje.
Niech się zmienią na lepsze to będe lepiej o nich myślał.

Chłopie, Ty się zmień ... powinieneś go po rękach całować. A jakbyś dalej pojechał i nie daj Bóg zabił kogoś ? Może to była przestroga ?

damiano_e30 napisa/a:

No to masz pewnika u mnie, że skontaktuje się z Naczelnikiem Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej. Tak się składa, że znam tego pana ... będą Cię pilnować na każdym kroku, a przy okazji dostaniesz specjalny numerek przy Twoim wpisie, który będzie przestrogą dla policjanta by zbadał dokładnie zawartość alkoholu w organiźmie ...

Kowal 

Pomg: 1 raz
Doczy: 26 Sty 2006
Skd: Mazowieckie
Wysany: 2006-04-17, 00:25   

Potwierdzam opinie kolegów! Należało Ci się bo byłeś jednym z tych którzy nie mają co mogą zrobić jerzdżac po pijaku :evil: Ja nigdy nie wsiadł bym za kółko będąc trzeźwy!!! Raz mi się to zdarzyło że jechałem do 2 piwach ale z odstępem 4godz po ich wypiciu. Teraz już bym tego nie zrobił! Mó kolega o mało co życia nie stracił bo prawie zawsze kiedy go widziałem to pił a potem jechał!! BEZMÓZG!! Miał wypadek i na szczęscie rozbił tylko swoj wózek i nie zrobił nikomu krzywdy i odziwo sobie! Samochód był zmiarzdżony ale jemu udało sie wyjść bez poważniejszych obrażeń! Później u mnie wokolicach był drugi podobny przypadek tyle że koleś nie miał prawka bo nie mógł zdać. Kupił Calibre pochlal z kolegami i w czterech przy 170 przelecieli nad przydrożnym rowem i próbowali ściąć drzewo na boisku szkolnym. Dwóch nie żyje i dwóch czeka męka przez wiele lat na wózku, ale inwalidzkim!
PS: zastanów się na prztszłość!!!!!!!!!
APELUJE DO WSZYSKICH TYCH KTÓRZY MYŚLĄ ŻE PISZĘ BZDURY! BĄDŹCIE ROZSĄDNI I POMYŚLCIE CZY WYRTO RYZYKOWAĆ ŻYCIE SWOJE I PRZYPADKOWYCH LUDZI KTÓRZY NIE SĄ NICZEMU WINNI!!!!!

[ Dodano: 2006-04-16, 23:34 ]
damiano_e30 napisa/a:

Mariusz napisa/a:
No to masz pewnika u mnie, że skontaktuje się z Naczelnikiem Sekcji Ruchu Drogowego Komendy Miejskiej. Tak się składa, że znam tego pana ... będą Cię pilnować na każdym kroku, a przy okazji dostaniesz specjalny numerek przy Twoim wpisie, który będzie przestrogą dla policjanta by zbadał dokładnie zawartość alkoholu w organiźmie ...
Mariusz dobrze zrobisz. Pochwalam!!!! i Pozdrawiam! :wink:

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Doczy: 17 Kwi 2005
Skd: /K/R/A/K/O/W/
Wysany: 2006-04-17, 00:35   

to nie Policjanci są burakami...Ty nim jestes.Taki duzy burak cwikłowy.Dobrze Ci zrobili.Powinni Ci jeszcze samochód zabrac ,zlicytowac i przeznaczyc na renty dla dzieci których na drodze zabijali tacy jak Ty.

Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-17, 00:37   

Cytat:
Ja nigdy nie wsiadł bym za kółko będąc trzeźwy!!!

nie upieram sie ze jest inaczej :lol: :mrgreen:
co do twojej kalibry z opowiesci to wiaomo ze koles sobie wypil i chcial poszpanowac w towarzystwie swoich ziomkow..i ma nauczke..
pzdr

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2006-04-17, 00:51   

menel napisa/a:
o jezu..wyluzujcie troche ...doslownie nie poznaje was..moze wszyscy do policji na drugi etat sie zapiszcie?
bana za cos takiego ? :lol: :lol: :lol: to moze jeszcze i mi trzecie ostrzezenie za to ze stoje "prawie po jego stronie" co? bez przesady.wypil chlopak.poczekal 5 godzin,zjadl,wypil 2 redbule i wracal do domu o godzinie gdzie malo jezdzi samochodow. moze wracal 50-60 hm/h spokojnie? a wy juz robicie z niego najwiekszego patalache i wariata drogowego.

Ja tez mysle ze przesadzacie troche kazdy najazd na chlopaka wypil ok poczekal myslal ze juz z niego wszystko wylecialo i ruszyl w droge.
Ja tez jestem za tym zeby bylo jak najmniej takich osob ktore pija a pozniej wsiadaja za kulko.
Przyznam sie ze mi tez sie zdazylo jechac po browarku autem bez prawka i czulem sie swietnie niebylem pijany ale procenty we krwi wiadomo ze beda :? Ale wiem ze zle zrobilem i wiecej tak niepostapie bo roznie w zyciu bywa :(
Ale dajcie juz spokuj, i jeszcze chlopaka z forum chcecie wywalic bez przesady :x

Pozdrawiam i mysle ze ten temat niema sensu dalej sie ciagnac bo ciagle i tak sie czyta najazd na chlopaka tak ze niema co 8)

Mariusz 

Doczy: 20 Lut 2005
Skd: Warszawa/Katowice
Wysany: 2006-04-17, 00:55   

Niestety najgorszy pozostaje fakt, że facet chyba nie zrozumiał swojego błędu.

Lepiej zamknąć temat, bo jeszcze link trafi na inne forum, a my tu chyba dymu nie potrzebujemy ;)

Z psim pozdrowieniem,
Mariusz.

Ide spać, mam dość na dziś :)

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Wysany: 2006-04-17, 00:57   

Jestem za zbanowaniem tego osobnika.

Sobek 
german style

Pomg: 6 razy
Doczy: 17 Wrz 2005
Skd: PZL, Wernhout
Wysany: 2006-04-17, 00:59   

Piotrek napisa/a:

Piotrek a poco chcesz go zbanowac zato ze wyzywa policje :?: :?:

Piotrek 
LudwikIIISpryskiwacz

Wysany: 2006-04-17, 01:01   

za cwaniactwo , za brak zrozumienia swojego błędu , za chamstwo , za jazde po pijaku , za wyzwiska... mam dalej pisac?

LUKAS 
Klubowicz

Pomg: 22 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2006-04-17, 01:05   

Sobek{Marek} napisa/a:
Piotrek napisa/a:

Piotrek a poco chcesz go zbanowac zato ze wyzywa policje :?: :?:

Myslę że chodzi o całokrztałt...