podoba mi sie Twoja zdanie auto ma chodzic a ekonomia tu nie ma nic do rzeczy, jesli mowisz ze to igielka i z wiarygodnego zrodła to nie ma nad czym sie zastanawiac tylko brac. co do spalania to pozdrawiam wszystkich z fantazja panowie nie kompromitujcie sie
Ja jeździłem wcześniej e30 teraz e36 i powiem Ci,że wg mnie wykonanie e30 jest o wiele lepsze i bardziej przemyślane. Nie wiem jak było w pierwszych modelach ale te z końca produkcji są naprawde ok. Jeżeli nie przeszkadza Ci to,że jest to starszy samochód i nie ma co ukrywać wnętrze też jest biedniejsze ale spasowanie elementów jest wg mnie dużo dużo lepsze jak i prowadzenie. E30 jest poprostu dokładniej wykonane blachy grube a nie papierowe jak w e36 choć wiadomo konstrukcja swoje lata już ma. Co do bety ze zdjęć ja osobiście zdyskfalifikował bym ją ze względu na kolor ale jak Tobie nie przeszkadza i jesteś pewny stanu to targuj ile się da i bierz. Jak sam powiedziałeś e30 to gokard a e36 to już kloc. Ja już sobie powiedziałem,że kupie sobie jeszcze e30 a e36 zostawie dla koleżanki
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-04-08, 21:28, w caoci zmieniany 2 razy
p.s. - Łukasz - zawsze broniłeś M40 - i uważam że nie powinieneś komuś pisać że dorośnie do R6 - R6 trzeba jeszcze umieć wykorzystać..... daj przykład - a dopiero potem występuj jako "doradca"
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
kiloff jak masz pewnosc co do auta to bierz,
kupiłem niedawno e30 323 z 84 powiem tak super, pełny ocynk, brak wspomy, twardy, sama przyjemność z jazdy, a palić musi
ale normalne M40 nie pali 9l przy normalnej jeździe po mieście
a dla czego nie?
8,5 katalogowo 8) mi pali 9 przy normalnej jeździe do 4 tyś obr sprawdzone wiele razy a na trasie przy 120km/h 5,5l
poprzednio miałem tez 316i ale z zajechanym silnikiem i paliło nawet 11l
teraz mam igiełke i nie ma porównania w mocy ani w spalaniu do tamtej
No nie!!! Tym to nawet mnie rozbawiłeś!!! Podałeś wyniki zupełnie nie z tego świata albo masz jakiś kompleks. Miałem kiedyś Peugeota HDI który w trasie przy 120 km/h ponad 6 litrów - wiec przestan walić ściemy
ale normalne M40 nie pali 9l przy normalnej jeździe po mieście
a dla czego nie?
8,5 katalogowo 8) mi pali 9 przy normalnej jeździe do 4 tyś obr sprawdzone wiele razy a na trasie przy 120km/h 5,5l
poprzednio miałem tez 316i ale z zajechanym silnikiem i paliło nawet 11l
teraz mam igiełke i nie ma porównania w mocy ani w spalaniu do tamtej
Jeszcze mnie skręca jak to czytam. Ile obrotów ma to cudo co pali 5,5l/100 km przy predkości 12o km/h? CC sporting 1.1 - auto dwa razy mniejsze, lżejsze w tych warunkach pali 7!!!
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-09, 00:00
buahahahahahaha
po prostu mamy drugiego bajkopisarza
przynajmniej lepiej sie czyta forum gdzie takie nowinki sie pokazuja
kilof, plusem jest to ze tamta upatrzona beemka ma azevy zamiast borbetow bo sa drozsze.dowiedz sie o te zderzaki bo albo to swap albo byla porzadnie walona.zalozenie wspomy nie jest az takie drogie ...
e36 jak dla mnie to już całkiem inna epoka, miałem okazje siedzieć w tym i czułem sie bardzo śmiesznie, siedzenia jakieś wąskie, prawa strona deski jakoś nisko. Ogólnie to nie przekonałem sie do tego auta oglądając je bardzo dokładnie i stwierdziłem że zostaje z e30 zmieniłem tłumik na serjny i tez pali mi 5,5 (na 50km) w trasie
kolega sie za bardzo zapatrzył w to swoje 316
życie mnie zmusiło tym się przemieszczać
ale uważam jak większość tutaj - jedyne słuszne to dwaipół pod maskę 8)
codo spalania 325 - zgadzam się z menelem - mam taką i jakiś czas (zanim ją zagazowałem) jeździłem na PB
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
p.s. - Łukasz - zawsze broniłeś M40 - i uważam że nie powinieneś komuś pisać że dorośnie do R6 - R6 trzeba jeszcze umieć wykorzystać..... daj przykład - a dopiero potem występuj jako "doradca"
jak narazie robie tak - wybiore sie na poszukiwania zadbanego E36 328i w kombiaku i koniecznie z M-plastikami .. jesli sie uda to zakup E30 325i odkladam o rok (wtedy juz bez gazu i w stanie super igla - do stania w garazu i wyjazdow raz na jakis czas, byc moze bedzie to cabrio), a jesli sie nie uda to zapewne biore ta o ktorej pisalem ..
swoja droga tak sie zaczalem zastanawiac .. mowicie ze silnik mogl byc zmienianiany .. na podstawie zderzakow i braku wyposazenia mozna tak stwierdzic chyba nie dodawalem - ale autko jest z 1989 roku ..
od razu pisze ze znajomy kupil juz taka .. on sie napewno nie bawil w zadne przekladki silnika (kolo silnika chyba tylko inny kolektor wydechowy zakladal) ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-13, 12:51
kiloff mam fatalny monitor(więc może tego nie widzę), ale na tym zdjęciu które dałeś, interesujące Cię auto nie ma wlotów do chłodnicy oleju - w tym problem bo M20B25, powinien mieć tą kratkę... i kolejna dziwna sprawa, to lusterka nie w kolorze nadwozia tylko zwykłe...
acha gdzieś tam pytałeś o moje Bi - 2-door, diamant schwartz metallic
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Z tego co ja widze wloty sa, najprawdopodobnie wyciete w zwyklej tez jakis czas jezdzilem z taka po trafieniu zajca to po pirwsze po drugie ja mam oryginal 2,5 i mam lusterka czarne nie w kolorze
Ja bym kupił. Potarguj się jeszcze to na pewno troche oszczędzisz. Sam myślałem nad kupnem identycznej bo coraz bardziej do mnie przemawia E30. Pozatym moje 1.6 odbiera radość z jazdy.
_________________ E30 89 do odrestaurowania
Probe II 93 do codziennej jazdy
Dee Jay ! kupuj e30 !!!!
rob germana i bedziemy sie wozic po naszym pieknym miescie
kupuj e30 ! to auto cos w sobie ma
moja ma jak narazie 2 niezle kaluze w srodku i tylko fotel kierowcy
oj niech juz bedzie koniec maja (czyt. po maturach !!!! )