im mniejszy numer ET tym felga bardziej będzie wystawała na zewnątrz im większy numer ET tym bardziej będzie schowana w zakole,stalówki o rozmiarze 14"mają ET35 15" stosowane przez bmw w e30 mają jurz ET 25
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Go
Wysany: 2004-03-26, 13:50
lepiej nie można było tego zobrazować Nokerman
można tylko jeszcze zaznaczyć na fotce w którą stronę jest minusowy offset (ET) a w którą dodatni
tsuru [Usunity]
Wysany: 2004-10-13, 00:19
panowie ....a moze bysmy tak od poczatku czyli,
- opisali numeracje felgi szerokosc/srednica/parapet
///nie wiem czy dobrze podałem ///
i o czym mowi dana liczba , bo po waszym wykladzie doskonale wiem juz co to jest ET , ale te inne cyfry mnie przerazaja,
pozniej bysmy opisali
- oponke ///zielonego pojecia nie mam jak sie opisuje oponke///
a pozniej bysmy to wszystko zlozyli czyli jak do felgi dobrac oponke...
...to by chyba byla calosc wykladu jesli chodzi o ogumienie i felgi takze mozna by bylo nawet rzucic to na stronke do dzialu technicznego.
co wy na to?
To moze ktos sie podejme napisania materiału do DZIAŁU TECHNICZNEGO wlasnie o rozmiarach i typach felg łacznie z opisami????Miło by było.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
dział Techniczny to narazie leży na łopatkach,
proponuje najpierw umieścić w nim to co już zostało opracowane ale niebyło czasu i chęci żeby się tam znalazło, a potem dopiero kolejne rzeczy
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»