Generalnie ostre gitarowe brzmienia, wszystko co zwiazane z metalem (moze oprocz black i death, chociaz sa wyjatki), punkiem, rockiem troche bluesa, czasem dla odmiany jakis Vangelis albo cos w tym stylu, ewentualnie jakies mroczne elektroniczno - pseudofolkowe skandynawskie klimaty (Hedningarna itp). Ostatnio w glosnikach non stop gosci Dimmu Borgir, Moonsorrow, Kat i Rammstein. Czyli jednym slowem wszystko co nie leci w komercyjnych stacjach w stylu RMF itp Jedyne radio jakiego zdaza mi sie sluchac w samochodzie to Radio Bis, bo tam bardzo czesto mozna uslyszec wlasnie takie klimaty, zwlaszcza w nocy.
Rzeczywiscie muza bardzo ciekawa, ale raczej nie dla kazdego, okreslyl bym ja jako eksperymentalna,ale ma cos w sobie i potrafi wciagnac- klimat jest niesamowity. Zwlaszcza w polaczeniu z rewelacyjna okladka i tekstami w niej.
Pomg: 1 raz Doczy: 26 Sie 2005 Skd: Warszawa/Piaseczno
Wysany: 2006-04-05, 20:31
Wszyscy, no prawie słuchają metalu, disco, hip-hopów itd, to w takim razie skąd bierze sie stereotyp łusego ziomka słuchającego techniawki-łupanki? No własnie kto jest łysy?
Ja jak jeszcze mialem betke to mialem kilkadziesiat CD z muzyka na rozne okazje ..
np na wypad z "kolezanka" mialem spokojne rozluzniajaco relaxujace songi np jakies Dirty dancingi dobry stary polski rock .. twszystko bylo nagrane pod takim kontem aby czas spedzony w aucie ze mna byl naprawde dobrze spedzonym czasem ..
mialem plyty z techno i housem lub voval hous .. z dobrymi dramami jak sie wypadalo z kolegami do lasu z jakimis maicznymi ziolami to byly pozniej piekne loty ...
a i byly plyty np takie jak w toronto ktoregos roku czyli wszystkie hity Disco polo i np fasolki ) .. to jest tak dla zdarcia ale tez sie tego sluchalo hehe pozdro
_________________ Systemy alarmowe, pozarowe, monitoring projekt, wycena Pisac PW
a ja slucham brzeczacego katalizatora(tzn jego braku) i amortyzatora tylnego ktory stuka od wywalonej poduszki a i w takt nierownosci na drodze obijajacego sie pilota od centralnego o obudowe kolumny kierowniczej
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
W Polsce rzeczywiście utarło się, że BMW = łysy ziom + równomierna łupanka z głośników. Czasem (szczególnie jak jest ciepła pora roku) zdarza mi się 0,5 cm włosa na głowie, ale moje klimaty muzyczne (Paradise Lost, Korn, Metallica, radio 94 itp) już do przyjętego stereotypu beemkowca nie pasują ... i jak coś takiego u mnie gra to się wtedy ludziska dziwnie patrzą
A i tak dla relaksu najlepiej posłuchać R6 < 4000 obr
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-06, 00:17
sebo napisa/a:
a ja slucham brzeczacego katalizatora(tzn jego braku) i amortyzatora tylnego ktory stuka od wywalonej poduszki a i w takt nierownosci na drodze obijajacego sie pilota od centralnego o obudowe kolumny kierowniczej
hehe, sebo chyba znamy ta sama kapele ale moja chyba nasladuje twoja bo u mnie falszuje i z przodu cos stuka
MrKrYH_e34 - Respect, tez kiedyś w e23 woziłem muze na różne okazje zależnie od wypadu, ale kiedyś pewna osoba (nie będę na forum pisał kto) zlecił małą kradzież i straciłem moje radio i komplet płyt. Potem z kumplem jechaliśmy do mikołajek i dzien wczesniej wzial odeminie ze 60cd na droge ale noc przed wyjazdem ukradli mu fure i moje plyty poszly sobie... no nie mialem szczescia.
P.S. również słucham PIN-u 102FM ale głównie w pracy, rano w samochodzie Pawelca w ESCE w dzień eski nie da się słuchac bo jest robiona raczej pod ludzi 13-17lat - nadają jakieś pierdy że Lopez się nie uczesała na impreze, a affleck ma pryszcza na nosie - żenada. W dzień słucham czasem WAWY - polska muza rokowa, czasem Radiostacji 101,5 -zdaża im sie ciekawie grać.