menel - zauważ, że to zdjęcie jest przeskalowane - zupełnie jak w sklepach z odzieżą - tylko w drugą stronę
a E30 na 19 wygląda raczej śmiesznie ... choć z Mtechnikiem II to by jeszcze jakoś uszło, a w tym przypadku jest jakos goło
A mi się podoba to białe E36 coupe co tam stoi w tle na ostatnim zdjęciu. Wracając do tematu to według mnie 19" może i piękne to są za duże na nasze drogi. W e30 troche nie pasują jednak.
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-02, 19:17
Cytat:
na naszych drogach to po 1 dniu chyba by były pogięte
dlaczego od razu pogiete? jezeli te 19" sa z dobrego stopu i nie jezdzi sie z taka predkosia co koko to to nie ma obaw.wiadomo ze predkosc trzeba troche zmniejszyc ,komfort mniejszy ale za to jaki wyglad mialem juz pare kompletow 17" z niskimi oponkami np.205/40 i nigdy ich nie prostowalem .a jak zaloze na jakis czas 15" to odrazu cos mnie podkusi aby gdzies poleciec bokiem,przycisnac w pedal i od tego zaczynaja sie klopoty.
dobra motywacja do spokojniejszej jazdy sa takie feleczki jak wydam +/- 5tys za komplet 19stek to przynajmniej na poczatku (mam nadzieje ze dlugo) bede jezdzil maks rozwaznie
a tak apropo tej czarnej e30stki to musi byc jakis niezly potwor... zobaczcie jakie heble ma wielkie (nie daloby rady zalozyc 17stek) u mnie na 17stkach tarcze sa takie malutkie
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-03, 11:45
jaqub napisa/a:
a tak apropo tej czarnej e30stki to musi byc jakis niezly potwor... zobaczcie jakie heble ma wielkie (nie daloby rady zalozyc 17stek) u mnie na 17stkach tarcze sa takie malutkie
co by nie miał pod maską to zdrowe 325 na 15" objedzie takie auto bez problemu... nie wiem do czego mają służyć tak potfornie wielkie koła w e30... i na żywo napewno to nie wygląda dobrze... 17cali to chyba max na czym e30 wygląda w miare dobrze, reszta to przerost formy nad treścią - ale to moje prywatne zdanie
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2006-04-03, 12:21
no to jeszcze dodam, że na 17" będzie fajnie wyglądać (może, bo większość felg 17" jakie wkłada się do e30 to syf) - ale to już nie bedzie jeździć... nie chodzi mi o to że na 1/4mili straci jakieś dziesięten części sekundy, tylko na oesach, czy w trakcie miejskich wyścigów takie auto jest bez szans przy dobrze dobranych 15 czy 16... bo jak dla mnie Beema musi przedewszystkim zapier... nie ma,że byle cholerna dziura mnie zatrzyma i jakiś skośnooki czy inny tdi - będzie się nabijał, że objechał Beemke... dla mnie duże koła to ciekawostki na wystawy - pozdro
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
co by nie miał pod maską to zdrowe 325 na 15" objedzie takie auto bez problemu... nie wiem do czego mają służyć tak potfornie wielkie koła w e30... i na żywo napewno to nie wygląda dobrze... 17cali to chyba max na czym e30 wygląda w miare dobrze, reszta to przerost formy nad treścią - ale to moje prywatne zdanie
oj nie wydaje mi sie... zaciski sa profi w srodku kubly i paski szelkowe...
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-04-03, 19:20
Cytat:
jakiś skośnooki czy inny tdi - będzie się nabijał, że objechał Beemke...
a czy to jakis wstyd zostac objechanym w beemce? ja chetnie popatrze jak taki lamus przyklei sie do nastepnego pobliskiego drzewa bo do wyscigow to sa zamkniete tory lub wydzielone miejscowki a nie ulice miasta.
piekny wzór felgi i moim zdaniem ok wygląda ta E30 na tych felaszkach
a po co 19cali TRAKCJA TRAKCJA jeszcze raz TRAKCJA nie wierze ze ktoś wkłada takie talerzyki i ma 170KM tam pewnie drzemie sobie uturbiony motorek 3.6 M5 albo 1.6
kupiłem własnie fele do mojej E34 przód 8,5 cala a tył 10 cali i teraz pytanie jakie najlepsze oponki by pasowały
Bo sa na nich przód 225/45 a tył 255/40 ale juz na wykończeniu a pozatym strasznie na tych wozi ja po ulicy i kupujac now oponki chciał by uniknąc tego worzenia
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen
no tak mam 17 w zestawie 225/45r17 255/40r17 ale strasznie wozi jak zmieniam pas to samochód praktycznie sam to robi no i trzeba trzymac mocno kiere wczesniej miałem 15cali i wszystkie 225/60r15 i niebyło takiego problemu
_________________ BYŁO 525 M-technic / AC Schnitzer Bilstein B8
JEST 525 TDS Kinderwagen