siemka!
wejdź sobie na tą stronkę. Kolega z forum umieszcza tam gazetki auto świata w PDF, ściągnij sobie nr 2 z tego roku. Na stronie 37 jest artykuł na ten temat.
Pozdrawiam i powodzenia w walce z burakami!
Z tego co wiem to oni nawet nie maja prawa przeszukac cie ani auta wiec fotoradar(chyba) tym bardziej jest poza ich zasiegiem. Niech sie wypowie center obeznany jest z wiadomych przyczyn
tak jak napisano w artykule w auto świecie:
wg: Prawa o ruchu drogowym straż miejska ma prawo:
- blokować pojazdy, jeśli zastały źle zaparkowane,
- usuwać pojazdy jeżeli zagrażają bezpieczeństwu.
wg: rozporządzenia mają prawo:
- blokować pojazdy, jeśli zastały źle zaparkowane,
- usuwać pojazdy jeżeli zagrażają bezpieczeństwu,
- kontrolować prędkośc pojazdów,
- kontrolować stosowanie się do sygnalizacji świetlnej,
- kontrolować przestrzeganie zakazu ruchu w obu kierunkach.
Oni bazuja na tym rozporządzeniu, jednak w świetle prawa ustawa ma większą moc prawną. W sądzie można wygrać aczkolwiek będzie to skomplikowany i długi proces.
Gdzies po necie chodzil taki filmik z gosciem rozdajacym ulotki na wroclawskim rynku.
I on reprezentuje w sposob dobitny moje zdanie na temat straży miejskiej , poliscja nie wystarczala to nowa instytucje powołali niech zrobia jeszcze straż wiejska itp. To bedzie program "tanie państwo"
Gdzies po necie chodzil taki filmik z gosciem rozdajacym ulotki na wroclawskim rynku.
I on reprezentuje w sposob dobitny moje zdanie na temat straży miejskiej , poliscja nie wystarczala to nowa instytucje powołali niech zrobia jeszcze straż wiejska itp. To bedzie program "tanie państwo"
sorki za OT
ten filmik sobie co dziennie w robocie puszczamy i w 100% zgadzam sie z Toba i z tym kolesiem. A jeśli już mają istnieć i funkcjonować to niech sie wezma za porządek.
yo!
A ja niewiem o jaki filmik chodzi i nikogo nie bronie ale działalnosc typu "SM" wymaga duzego kapitału bo policja nadzwyczajniej sobie nie radzi a tak jednostki samorzadowe reperuja budżet poniewaz panstwo co roku obcina dotacje zwane subwencją a 2 sprawa to po to sa znaki i przepisy o ruchu drogowym zeby je przestrzegac chyba ze sie myle
pozdro
oczywiście, że trzeba ich przestrzegać co tez codziennie staram sie czynić. ja tylko nie lubie jak ktoś sie wpierdziela tam gdzie nie powinien co straz robi walac foty. Dla mnie powinni zajac sie porzadkiem i odciazyc tym policje wlasnie. Pozatym nie wiem jak jest w innych miastach ale u siebie ich dosc dobrze znam i niestety jezeli chodzi o ruch drogowy ta sa niekompetentni i tyle. Wiem bo musze sie z ich glupimi uwagami uzerac na codzien.
Hehe jezeli mam komentowac prace sluzb w moim miescie Wroclawiu to musze pochwalic policje. W ostatnich dniach wzieli sie do roboty i kieuja ruchem bo wro jest totalnie nie rzejezdny , teraz dzieki ich pracy o wiele szybcie sie jezdzi po miescie i korki mniejsze. Naprawde brawa
jutro rano Von Korzuch sie dowie od laski z SM czy moja fotka to jest czy jej nie ma wiec proponuje wstrzymac dalsza rozmowę do czasu ogloszenia fotki przez jego świetobliwośc ojca Korzucha
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
jutro rano Von Korzuch sie dowie od laski z SM czy moja fotka to jest czy jej nie ma wiec proponuje wstrzymac dalsza rozmowę do czasu ogloszenia fotki przez jego świetobliwośc ojca Korzucha
yo!
Waszabłyskotliwośc dla ciebie wszystko
pozdro
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-03-16, 00:11
skoro już nie umiesz trzymać języka za zębami, to napisz jeszcze Yoshi za ile sie dowie