Panowie...w mojej m20b20 zadomowił się jakiś świerszcz.....:)))
Zaczyna go być słychać powyżej 2 tys.obr.przy 2 tys. tak tylko ledwo cyka - potem jest juz trochę głośniejszy. Dźwięk dochodzi gdzieś z góry silnika. Wczoraj wyjąłem i wyczyściłem wtryski, wyregulowałem zawory - :cenzura: blada...świerszcz dalej świerszczy.
Na klawiaturze i wałku nic nie widać....
Może to być np. początek urywania się zaworu...albo coś podobnego??
We wtorek mam do przejechania trasÄ™ 1,5tys km.....i trochÄ™ siÄ™ nad tym zastanawiam:(
Może ktoś już miał podobnego świerszcza i wie o co chodzi???
Pomóg³: 3 razy Do³±czy³: 18 Pa¼ 2004 Sk±d: Czernikowo k/Torunia
Wys³any: 2006-03-11, 12:32
mialem cos podobnego, okazalosie ze dzwigienka miala luz i sobie "swierszczyla", wyrobila sie tulejkamosiezna w niej, wymienilem na nowa i po klopocie. bycmoze to to!!!! jedyny klopot to ustalic ktora to;]
A gdyby było jak mówisz....da się z tym pojechać w dłuższą drogę, czy może być ból??
[ Dodano: Sob Mar 11, 2006 2:49 pm ]
i jeszcze jedno...trzeba ściągać głowicę żeby to sprawdzić i ew. wymienić czy da się jakoś bez zdejmowania
Czesław Poszukaj zanim napiszesz !!! ARMAGEDON DRIFTER
Do³±czy³: 08 Sie 2005 Sk±d: Pruszków
Wys³any: 2006-03-11, 14:56
Witam!
Ja mam u siebie podobnie, cykanie zaczyna sie od 2 tyś. Zrobiłem już tak 8 tyś i jeszcze nic się nie urwało.
Byłem z tym u mechaniora i stwierdził, że to wina zużytych pierścieni ( jak dla mnie mało prawdopodobna wersja).
A ten dźwięk faktycznie jest słyszalny w okolicach czapki.
_________________ Mówię do siostrzeńca, który ma 2,5roku,
Alex jaki jest najlepszy samochód na świecie...?
- BEEMKA TAKA
i wszystko w temacie!!!:))
no i nie wiem co jest.......
zdjąłem głowice..narobiłem się jak dzik...i nic - wszystko wygląda ok. zastrzeżenia mógłbym mieć co najwyżej do jednej dźwigienki. Ale luz jest tak minimalny, że szczerze wątpię czy to to. Ma ktoś może jeszcze jakieś pomysły??
Nie mo¿esz pisaæ nowych tematów Nie mo¿esz odpowiadaæ w tematach Nie mo¿esz zmieniaæ swoich postów Nie mo¿esz usuwaæ swoich postów Nie mo¿esz g³osowaæ w ankietach