BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Poczta polska i pobranie - przestroga
Autor Wiadomo
Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Pomg: 5 razy
Doczy: 18 Kwi 2005
Skd: Sanok
Wysany: 2005-10-28, 10:04   Poczta polska i pobranie - przestroga

Witam wszystki, ten post niech będzie przestrogą dla tych którzy wysyłają paczki za pobraniem. Ja bynajmniej tak nie wyśle nigdy wiecej.

Dnia 16 października wysyłam paczke za pobraniem do miejscowości K..., mija tydzień kasy nie ma więc myśle pewnie koleś nie odebrał, dzwonie do niego i jak twierdzi jego ojciec odebrał paczke zaraz na drógi dzień czyli 17 października. Tak więc dzwonie na poczte do miejscowości K... i co sie okazuje, polecenie przelewu które było dołączone do paczki sie zgubiło !! ! i inteligentny Pan listonosz zamiast odpisac numer konta z paczki nie zrobił tego więc jeszcze bardziej mądrzejsza Pani na lokalnej poczcie twierdzi że zaraz w ten sam dzień pieniądze przesłała przekazem pocztowym na adres domowy więc czekam.... mija kilka dni więc znowu dzwonie na poczte do miejscowości K... z pytaniem na jaki adres został wysłany przekaz, okazuje sie że Pani z poczty napisała prawidłowe nazwisko ale pomyliła adres !! !!!!! więc co robie, ide na poczte w mojej miejscowości i pytam czy przekaz czasem nie leży sobie, Pani dzwoni tu i tam i sie okazuje że przekaz doszedł ale kolejny inteligentny Pan listonosz stwierdził że po adresem takim jak na przekazie nie mieszka ktoś taki jak ja, (miszkam w mieszkaniu 26 a na przekazie był numer 28 ) i przekaz został odesłany tydzień temu !! ! do miejscowości K... . Więc dzisiaj wykonuje kolejny telefon do tejże miejscowości i jak sie okazuje pieniądze jeszcze nie doszły do nich i na tym sie kończy.

Jak dzisiaj kasa nie dojdzie do miejscowości K to wytłumaczenie jest jedno, Pani z poczty wysyłając przekaz do mnie pomyliła pewnie też adres swojej poczty z której wysłała i poczta u mnie wysłała na ten błędny adres przekaz i tak to właśnie moja kasa sobie pewnie krąży po polskich pocztach bo nie dojdzie nigdzie bo nie ma takiej poczty i nie ma takiego adresata.... :? :? :?

Czekam do poniedziałku i pewnie znowu będzie trzeba zadzwonić, jak sie coś nowego wydaży napisze.

E36 325i qp

http://www.youtube.com/user/TheLordLukasz

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2005-10-28, 10:13   

yo!
Chłopie masz prawo do reklamacji atakuj tą bande sqrwieli nigdzie nie dzwon dowiedz sie o szczegóły reklamacji i bedzie cacy :D wypełnji swistek i bedziesz sie cieszyc wpływem kasiory oczywiscie nie mozesz zapomnieć o skardze na konkretne osoby z konkrentych miejscowosci mowa o listonoszach :D (bez urazy dla nich )
pozdro

Vindevil 
Syn motopompy!

Pomg: 9 razy
Doczy: 21 Gru 2004
Skd: Częstochowa
Wysany: 2005-10-28, 10:13   

Niekompetentni ludzie na niekompetentnych stanowiskach!!!!!!!!
Tandeta jakich nie żadko w naszym kraju!!!!!!!!!!!!!!

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-10-28, 11:18   

nie pi......lcie panowie
akurat moja kochana żona pracuje na poczcie
i to akurat w dziale kontroli i reklamacji :wink:

a ty lordzie powinieneś złożyć pisemną reklamację, kupić se cztero ba sześcio -paka i czekać z założonymi rękami

a to oni będą się dwoić troić czworzyć pięciorzyć itd żeby pozytywnie rozstrzygnąc tą sprawę

a na koniec przyślą ci raport :-)

a tak to tylko se nerwy szarpiesz i kase na telefony tracisz

w razie negatywnej odp na reklamacje masz prawo do odszkodowania $$$$ i to niekiepska kasa :D

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

korzuch 

Wysany: 2005-10-28, 11:41   

yo!
Noker ja ci postawie 4 paka i zrobimy wałek :D
pozdro

MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2005-10-28, 13:11   

Ja jestem listonoszem wczesjniej bylem w administracji i jakos takich szopek nie bylo ALE !! ! po 1 mogles zlorzyc skarge .. po 2 gie nie dzwonic po popierdulkach tylko leciec od dyrekcji lub naczelnikow !! nawrzeszczec i oni dostaja takiego duposcisku ze robia wszystko aby sie znalazlo .. Nastepnie listonosz ktory zaniusl to pod 28 nie jest czarodziejem .. i nie wie czy pod 26 to napewno Ty bo gdybac to on moze ale nie w takiej pracy !! ! na dodatek listonosz nie jest hary poterem i nie doręcza wg nazwisk tylko adresow !! !! On ma w :cenzura: to ze ktos to zle zaadresowal .. Nie on popelnil blad .. Wyszła szopka bo zawinił koles który zgubil ta popierdułkę .. i babka co sie sypneła z numerkami .. a reszta poleciała ... z tymi odszkodowaniami to sobie mozecie tylko popisac .. tu jest polska a nie USA .. Co i m sprawe zalorzysz ze Ci kasy nie wypłacili ?? To to tak przekręcą ze wyjdzie z tego wielkie nic :P Jesli zlorzyles skarge to w najgorszym przypadq koles zostanie pouczony i bedzie zabrana premia .. jesli zna naczelniczke to zostanie tylko pouczony .. i koniec tematu .. Nie dziwie sie ze sie złoscisz .. Poprostu Ja bym nie dzwonil nie latal tylko pisal odgornie skargi ..

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2005-10-28, 13:40   

no to ja tez cos napisze :)
Cinek_sw wyslal mi 2 opony w dwoch paczkach :D
1. opona dotarała następnego dnia, 2. dotarła po 15dniach :!: A na poczcie nikt nie był wstanie stwierdzić gdzie jest przesyłka. Dlatego czekam az DHL czy Spedpol obniża stawki i beda konkurencyjni dla PP :twisted:
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

korzuch 

Wysany: 2005-10-28, 13:42   

MrKrYH_e34 napisa/a:
Ja jestem listonoszem wczesjniej bylem w administracji i jakos takich szopek nie bylo ALE !! ! po 1 mogles zlorzyc skarge .. po 2 gie nie dzwonic po popierdulkach tylko leciec od dyrekcji lub naczelnikow !! nawrzeszczec i oni dostaja takiego duposcisku ze robia wszystko aby sie znalazlo .. Nastepnie listonosz ktory zaniusl to pod 28 nie jest czarodziejem .. i nie wie czy pod 26 to napewno Ty bo gdybac to on moze ale nie w takiej pracy !! ! na dodatek listonosz nie jest hary poterem i nie doręcza wg nazwisk tylko adresow !! !! On ma w :cenzura: to ze ktos to zle zaadresowal .. Nie on popelnil blad .. Wyszła szopka bo zawinił koles który zgubil ta popierdułkę .. i babka co sie sypneła z numerkami .. a reszta poleciała ... z tymi odszkodowaniami to sobie mozecie tylko popisac .. tu jest polska a nie USA .. Co i m sprawe zalorzysz ze Ci kasy nie wypłacili ?? To to tak przekręcą ze wyjdzie z tego wielkie nic :P Jesli zlorzyles skarge to w najgorszym przypadq koles zostanie pouczony i bedzie zabrana premia .. jesli zna naczelniczke to zostanie tylko pouczony .. i koniec tematu .. Nie dziwie sie ze sie złoscisz .. Poprostu Ja bym nie dzwonil nie latal tylko pisal odgornie skargi ..

Yo!
Krychu płaca odszkodowania i beczą uwierz mi a skargi bardzo działają wyobraź sobie ze zabiora ci kwartalna premie :D znam to bo poczta gubi duzo naszych przesyłek :D
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-10-28, 15:39   

dzieńdobry, a mi poczta zgubiła skaner w okolicach poznania, kto tam jest listonoszem i kogo żona tam pracuje?
stawiam ośmiopak

korzuch 

Wysany: 2005-10-28, 16:29   

Łukasz napisa/a:
dzieńdobry, a mi poczta zgubiła skaner w okolicach poznania, kto tam jest listonoszem i kogo żona tam pracuje?
stawiam ośmiopak

yo!
Łukasz to napewno jakas twoja rodzina :D było w gazecie o tym w dziale nekrologi
pozdro ziom

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2005-10-28, 16:54   

buju,buju

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-10-28, 17:48   

mam nadzieje ze ciecie nie zgubia mojej folii ktora od Lorda Lukasza wlasnie idzie :twisted: 8) :lol: 8) :lol:

PepiS 

Doczy: 21 Mar 2004
Skd: Ksiestwo Warszawskie
Wysany: 2005-10-28, 19:33   

urbi napisa/a:
mam nadzieje ze ciecie nie zgubia mojej folii ktora od Lorda Lukasza wlasnie idzie :twisted: 8) :lol: 8) :lol:
juz zaginela, szukaj oddzialu PP w Kotlinie Kongo :twisted:

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2005-10-28, 20:31   

Tak jak przewidywałem dzisiaj nic nie doszło...

Reklamacje złoże w poniedziałek a dzwoniłem tylko dla tego bo nie byłem pewny czy koleś odebrał paczke i już prawie bym go zwyzywał ale wytłumaczył sie i jak sie okazało poczta zawaliła....

Co do listonosza u mnie to zajmuje sie handlem i od byanjmniej 2 lat wysłałem nie przesadzająć z 1000 peczek i pewnie z 200 odebrałem więc na kaażdej poczcie wiedzą kim jestem a debil jeden nawet nie był pod 28 bo pytałem sie sąsiadów i go nie było, pewnie looknął na domofon, zobaczył inne nazwisko i odpłynął.

Dróga ciekawostka z dnia dzisiejszego, wysłałem paczke priorytetową 21 października więc ponad tydzień temu, klient dzwoni do mnie i atakuje mnie że go w :cenzura: zrobiłem, że kase wpłacił a paczki nie ma, pokazuje mu druk z datą nadania i pieczątką priorytet. Uspokoił sie troche i mówi że poczekał. Dzisiaj mamy 28 październik paczka priorytetowa po 7 dniach dochodzi !! ! Jestem normalnie w szoku, nie wiem czy ja mam ostatnio pecha czy poprostu poczcie odpier....

Cytat:
mam nadzieje ze ciecie nie zgubia mojej folii ktora od Lorda Lukasza wlasnie idzie

Paczka wygląda bardzo nietypowo ale mam nadzieje że dojdzie. :D

E36 325i qp

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2005-10-28, 22:04   

Po 1
PRIORYTET to tylko taki chwyt reklamowy

Po 2
Skoro tyle paczek nadajesz to wiesz że DRUK POBRANIA wypełniasz TY więc nie zganiaj na panią z okiennka że źle wypełniła i zamiast 26 było 28. Po prostu tak nabazgroliłeś :lol:

Po 3
w razie jakiejkolwiek reklamacji usług piszcie o odszkodowanie w wysokości "USTAWOWO" a nie np 50 czy 100 zł
To sie opłaca :D

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2005-10-28, 22:09   

jejq az sie boje jak to przyjdzie :P jak nie cyka i nie ma sladow bialego proszku to powinna dojsc :P
hehe :)

Nokerman - co by tam nie napisal Lukasz to i tak wina poczty 8)

ja tez dostaje sporo paczek i nieraz wysylam ale narazie wszystko jest ok - dostawalem nawet nieraz jakies kwitki z poczty z pytaniem czy jestem zadowolony z ich uslug !
raz kolega slal paczke z telefonem - zagineeeela ! 1,5 miecha i ani widu ani slychu po paczce !! nie wiem niestety jak akcja sie skonczyla

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2005-10-28, 22:13   

Cytat:
Po 2
Skoro tyle paczek nadajesz to wiesz że DRUK POBRANIA wypełniasz TY więc nie zganiaj na panią z okiennka że źle wypełniła i zamiast 26 było 28. Po prostu tak nabazgroliłeś

Mistrzu, czytaj uważnie co pisze, ten druk co ja wypełniłem zgubili !! !! i Pani na poczcie na podstawie adresu nadawcy który był prawidłowy bo była to moja pieczątka !! ! wypełniła nowy druk z tą różnicą że mój druk to było polecenie przelewu czyli druk na przelew na konto a Pani z poczty zamiast odpisać numer konta z paczki i wypełnić taki sam druk jaki sie zgubił, wypełniła przekaz pocztowy czyli kase miał przynieśc listonosz do domu.

I tak pozatym jak dzwoniłem to przyznała sie że to jej wina bo pomyliła sie mówiąc delikatnie

E36 325i qp

Scigany 

Doczy: 15 Sie 2004
Skd: Gliwice
Wysany: 2005-10-29, 06:49   

rok temu nadawalem dwie paczki, byly to rzeczy wylicytowane przez allegrowiczow na aukcji, na obydwu paczkach grubo wypisalem adresy, wypelnilem tez druki "adres pomocniczy" Jako ze bylem chory dwie zaadresowane paczki + dwa druki wreczylem mojej matce aby wyslal to na poczcie. Po dwoch dniach dostaje telefon od jednego goscia ,ze dostal zamiast plyty glownej karte dzwiekowa, a drugi zamiast dzwiekowej plyte glowna, okazalo sie, ze madra pani w okienku nakleila odwrotnie adresy pomocnicze, co ciekawsze - w obu przypadkach mimo iz miala do oklejenia 3 nieopisane plaszczyzny paczki, to ponaklejala akurat druki z adresem na zaadresowane miejsca na paczce, poprostu paranoja. Negatywow nie dostalem tylko dlatego, ze kolesie byli wyrozumiali i sami zauwazyli, ze pod drukami pocztowymi na paczce znajduja sie calkiem inne adresy, oczywiscie koszta wyslania miedzy soba paczek musialem ja juz pokryc, a kiedy reagowalem na poczcie to uslyszalem od kierowniczki "...nooo.... musiala sie pomylic, zdarza sie" .To jest szczegol, ze na tej poczcie nadalem juz ponad 400 paczek na allegro, nawet zadnego gratisu mi kobieta nie zaproponowala.

gg 3437874

MrKrYH_e34 

Wysany: 2005-10-29, 09:20   

Jeszcze raz zaznacze ze listonosz nie jest czarodziejem i ma w nosie ile Ty wysłales paczek mozesz byc nawet prezydentem Kaczyńskim ale jak jest inny adres to on tam to zaniesie .. moze dzwonił do Ciebie do domu bo chciał sie dowiedziec co i jak .. a ciebie nie było .. teraz mozna gdybac jak było fakt jest faktem ze nie przyniusł i mial do tego w 100 % prawo i ja i setki innych "roznosicieli" zrobiłoby tak samo !! !
Priorytet to tez sprawa rozna .. niby na 2 gi dzien ma paczka byc .. jest to zle sprecyzowane jesli wysylam list priorytetowy np w poniedzialek o 9 rano to wiadomo ze w 100 % on dojdzie we wtorek .. ale jesli wysyłam go w poniedzialek o 19 55 przed zamkniecia poczty to sam na sobie bata krece .. bo niedaj borze priorytet ten bedzie jechal do jakichs pizdzidołow .. i siła rzeczy on nawet tam nie dojedzie do danego urzedu nie mowiac o dostarczeniu :) temat poczty jest zawily jak rzeka nilu .. Pozdrawiam I zaznacze jeszczeraz ze sie wam wcale nie dziwie !! ! pozdro

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2005-10-29, 09:36   

Priorytet był wysłany rano i szedł do Krakowa, poczta sie chwali że 84% paczek priorytetowych nadanych przed godziną 13 dochodzi na następny dzień.

E36 325i qp

MrKrYH_e34 

Wysany: 2005-10-29, 10:37   

To jest naprawde temat rzeka .. Kazdy ma po częsci racje .. i My ktorzy sie tu wypowiedzielismy i poczta .. tak wiec lipka ze tak wyszlo ... pisz skargi .. i opowiedz jakie cele osiagnołes, aha i badz dobrej mysli pozdro :)

Lord Lukasz 
ciągłe zmiany

Wysany: 2005-10-29, 10:44   

Wiesz, ja chce odzyskac tylko moją kase, reszta mnie nie obchodzi. Co do poczty tak jak mówisz każdy ma swoje zdanie, swój broni swojego ale z reguły nie jest dobra opinia, zapewne wiesz jak są coniektóre paczki traktowane podczas przeładunku więc powiedz, ja widziałem jak paczki latają z jednego samochdu do drógiego, jak by do Ciebie przyszedł z paczką listonosz od którego tak wali winem że czeba sie odsunąć jak mówi to też byś miał takie zdanie jak ja. OD dalszych wypowiedzi sie wstrzymuej do poniedziałku, wtedy dowiem sie coś więcej co i jak.

E36 325i qp

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: