Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-10-18, 17:49 mandaty!!!
Uwaga drodzy przyjaciele zalegający z mandatami!!
Urząd skarbowy bierze sie do roboty ... właśnie przyszło do mnie zawiadomienie o niezapłaconym mandacie sprzed półtora roku
Pozdro
Wysany: 2005-10-18, 18:09
no to jeszcze półtora roku i możesz spać spokojnie .... albo płać i płacz (stare powiedzonko skarbowców - heheh)
dostąłem jakos w wakacje mandat za zaparkowanie na trawniku ... i tak sie składa ze go gdzies zgubiłem ... przyjdzie do mnie jakeis zawiadomienie ze mam wpłacic.. ? czy odrazu beda mnie niszcyzli jakimis odsetkami ... ? z góry dzieki za odpowiedz
ufff toś mnie pocieszył
obiecuje że od dzisiaj będe sie lansował max 40km per hour
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-10-18, 20:17
jaras87 napisa/a:
dostąłem jakos w wakacje mandat za zaparkowanie na trawniku ... i tak sie składa ze go gdzies zgubiłem ... przyjdzie do mnie jakeis zawiadomienie ze mam wpłacic.. ? czy odrazu beda mnie niszcyzli jakimis odsetkami ... ? z góry dzieki za odpowiedz
jeśli Cię będą niszczyć odsetkami, to nie z tego powodu - siedź i czekaj - jak przyjdzie, to zapłacisz ... albo i nie
A może się pochwalicie ile mialiście najwięcej punktów na koncie? Ja nazbierałem 15 a teraz już mam 0 i za rzaden z mandatów (3) przez które nazbierałem tyle punktów nie zapłaciłem a od ostatniego mineły już ponad dwa lata.
Pomg: 11 razy Doczy: 19 Mar 2004 Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2005-10-18, 20:32
odsetki od mandatów są sałe, kirek kiedyśje podawał ... jesli nie zapłacisz na 7 dni od wystawienia to sa narzucane odsetki które już nie urosną; jakoś tak to wygląda:
200 - 216zł
300-322zł
400- 430zł itd.
Wysany: 2005-10-18, 22:11
co do komornika to wlasnie pioterw mnie dzisiaj poratowal super pismem i czekam na decyzje.ale powiem ze jestem w szoku.meczylem sie meczylem i nic.a pioter pyk pyk i w 10 min mi napisal taaakie podanie
WIELKIE DZIEKI PIOTER 8)
a jeśli komornik przydzie do mnie do domu a mnie w tym czasie nie ma i przywita go dajmy na to moja mamci to co??? ma prawo odmówić zapłaty
Oczywiście, że ma. Przecież nie ona go dostała
U mnie zawsze komornik po 3 miechach zawitał... mam już u niego luzik..."bry! to znowu ja... kołuj siano.. ja przyjde tak za ok3 tygodnie"
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-10-18, 22:42
to trzeba zapisac sie do lans squadu i nie dostaje sie za predkosc punktow ale za to moga poleciec za nie zapiete pasy(no bo lans) i za np.tamowanie ruchu :lol: ja taki dostalem jak sie lansowalem po centrum 40km/h ...podjechala policja,zatrzymala i wlepila mandat..nie mieli sie do czego przyczepic to cos wlasnie takiego wymyslili
...taa, albo za zagłuszanie ciszy nocnej... stałem sobie chwile na parkingu...
Kiedyś latałem sobie "bokiem" na pustym placu po starcych PKS-ach, zajechały dwa radiowozy... ganiałem jeszcze troche aż włączyła się "dyskoteka"
-jaki to ma silnik?
-1.6
-to Ciekawe co by pan robił jakby było 2.5
-wtedy to chyba bym się wam wcale nie zatrzymał
-nie to Michał wpisuj mu 500
...ale było na tyle miło, że skończyło się na 100 i żadnych punktów..."prowadził pojazd nie zapewniając panowania nad nim"... z tym to się bym nie zgodził...
Uwaga drodzy przyjaciele zalegający z mandatami!!
Urząd skarbowy bierze sie do roboty ... właśnie przyszło do mnie zawiadomienie o niezapłaconym mandacie sprzed półtora roku
Pozdro
hehe,skąd ja to znam ,do mnie przyszły mandaty z 2003 i weszli mi na pensje na 3-miechy a teraz mam gdzies na 300zl aha plus ten z BORSKA za zakłócanie ciszy nocnej
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
a ja dzisiaj dostalem pismo z urzedu skarbowego o zajeciu konta bankowego na kwote 200 pln z racji niezaplaconego mandatu sprzed uwaga: 45 dni........ szybcy sa ......... niestety
coz na koncie zero takze luzik hihihihihihiiiiiii 8)
ja nie wiem Konrad ma tyle nie zapłaconych mandatów i jakos nic nie robia z tym. Po za tym teraz jak dostaje mandat to go poprostu nie przyjmuje, nie wiem jaki ma w tym cel no ale jakis napewno ma
_________________ ... Kobieta Jest Jak BMW - Ładna, Szybka, Droga