Najpierw do upadłego ganialiśmy dwa ISy. Mój i e30. Z czego przy podobnej masie mój wyszedł zwycięsko. Ale e30 ma lepszą elastyczność.
Potem ja ISem ścigałem się z e30 m30b35 z gazem. Ale na benzynie oczywiście oba. i z dobrym kierowcą. Wiecie jakie są różnice między 4cylinderkami a tym potworem ? Strzelajcie !
Pózniej zmierzyliśmy Isa w touringu z e30 m20b20 zeszperowanego, bez gazu... Is wygrał zdecydowanie.
Z naszej ściganiny wyciągneliśmy jeden, znany zresztą od dawna wniosek... wiecie jaki ?
_________________ Części nowe i używane oraz warsztat BMW - 661 496 167
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Że objechałeś m20b20 - sie nie dziwię, ale ciekawi mnie jak było z tym 3i pół kilo????
a wniosek - oczywiście
Pozdrawiam i czekam na walki z udziałem mojego nowego szrota
Zgadzam sie z tymi dziwkami , znaczy z tą sentencją..... 8)
Ale mimo wszystko zgrzać kogoś bardzo lubię, ze świateł jakiegoś cwaniaka na ten przykład na przykład Chociaż oczywiscie na takiego cwaniaka jakim ja dotychczas byłem , czyli 1.8 M40 to wielu było zwycięzców, ale wielu tez przegranych
Myślę, że BMW są szybkie, ale nie są oczywiście furami w stylu "Wściekłe i szybkie" i dlatego może się zdarzyć, że nas jakaś Hondziawka doładowana nitro opędzi, ale nie ma sie czym przejmować - BMW to BMW
A my i tak dalej będziemy się sprawdzać Bo Baur coś za bardzo szaleje tym is-em
Pozdro
Mcinek, masz dokładnie rację. Mnie osobiści3e 1/4 mili nie kręci. Wychowałem sie na klimacie rajdów, techniki itd. Kiedyś w Warszawie na Ordona jezdziło się całe noce bokami, obok stał Szaja, i oceniał .. a potem nastały czasy bananowców, lansu, i 1/4 mili..... (bez urazy)
Ale fajnie czasami się zmierzyć i na prostej, żeby wiedziec ile warte sa te nasze hybrydy.
A z 3.5 l w e30 było tak, że jedynka - równo, dwa-równo, trzy (czyli powyżej 100km/h)-zaczął dopiero odchodzić.. i tez nie jakoś kosmicznie. A silniczek ma zdrowy. Lecz zwężka od gazu...
"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae
Uważam że IS nie da absolutnie rady zdrowemu, niezagazowanemu m20b25. Takie wyniki wychodza wtedy, gdy któryś duzy silnik zdycha, lub mu zatkali gębe zwężką.
Tak...tylko ile tych zdrowych zostało...ile 2.5 litrówek dzis nie jeździ na gazie i ma wzorowe równe parametry? Ale czego wymagać od często 20 letnich silników. A Twój Is Marcinie jest młodziutki w sumie więc gania.