Wysany: 2005-06-20, 16:59 wyciek oleju od wspomagania
Witam, wycieka mi płyn osłoną gumową na maglownicy. Co ma zrobic zeby zapobiec temu? W ciągu dwóch dni wyciekło mi ok 1litra oleju. Chodzi o to ze jak zaczne jechac i skrece pare razy to jest wiekszy wyciek. Moze wystarczy wymienic samą tą gumową osłone. Nie wiem prosze o podpowiedz. Pozdrawiam Posiadam BMW E-30 1.8i
Ostatnio zmieniony przez kulik666 2005-06-20, 19:02, w caoci zmieniany 1 raz
ja bym predzej stawial na jakis uszczelniacz ewentalnie oring / simering . oslona gumowa nie blokuje ujscia oleju co jedynie sprawia by elementy pokrywane podczas smarowania olejem nie osiadly calym ulicznym syfem podczas jazdy . to moja opinia ciekawe co inni doradza
_________________ BMW 520 e28 1984
Mam tą samą usterke.Czeka Cie wymiana całej listwy,nie da sie ich regenerować,a zestaw naprawczy kosztuje tyle samo co uzywka.Do czasu zakupu nowej odłączyłem pompe,żeby nie chodziła na sucho.Looknij na jakis szrot albo cuś
mi tez ostatnio wyciekl olej ze wspomagania niestety zywot maglownicy dobiegl konca(sprawdz jakie masz luzy na drazkach) kupilem juz druga maglownice i na dniach wymieniam i jeszcze nawiasem mam zlozona kompletna maglownice i chce ja wymienic sam teoretycznie wydaje sie to proste dwie sruby dwie koncowki drazkow przewody od wspomy ...a jak to wyglada w praktyce?glownie chodzi mi o przewody od wspomagania czy trzeba jej jakos specjalnie zaciskac ?
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe