kiedyś na forum był temat o instalacjach gazowych w m50 - w ekstremalnym przypadku zagazowane m50b25 osiągało niewiele ponad 100KM na LPG, więc jeśli nie chcesz sie wkurzać - zdecyduj się na sekwencję
Jesli zalezy Ci na mocy to tylko wtrysk. Zerknij na to - 525 ze zwykla instalka z mieszalnikiem:
http://www.godula.cc.pl/gaz/bmw/strony/gaz.htm
Nie mam gazu, wiec o problemach lub ich braku przy instalacji z mieszalnikiem i wtryskiem nic nie napisze, moze niech zagazowani sie wypowiedza
Nie polecę nic innego niż wtrysk, dobrze wystrojony nie zmniejsza mocy lub zmniejsza ją w bardzo małym stopniu, a poza tym warto dać więcej kasiory i nie mieć problemów ze strzałami, które zazwyczaj pojawiają się w najmniej przyjemnym dla użytkownika momencie, a w tym aucie dodatkowo kolektor dolotowy jest z tworzywa także niefortunny strzał może spowodować jego uszkodzenie, a co za tym idzie koszta. Osobiście latam na gazie ze względu na to że sporo jeżdżę i nie stać mnie na nic innego, przerobiłem już kilka "zwyczajnie" zagazowanych beemek i teraz stwierdzam że już więcej nie zagazuję zwykłą instalką, jak kupię jakieś auto, które będę chciał mieć minimum 2 lata to na 100% zagazuję go wtryskiem, nawet jesli będę musiał instalkę spłacać w ratach, tym bardziej że ceny wtrysków spadły i gaziarze uczą się je poprawnie montować i stroić.
_________________ Liczba dachowań - 2
Liczba zniszczonych opon - 464
Łukasz