Witam wszystkich bardzo serdecznie, po pierwsze chciałem sie podzielic uwaga iz nie jezdziłem lepszym autem jak BMW (a było ich kilka)mimo wieku bija na łeb wiele nowych, ale, i tu przechodze do meritum czesem focha strzeli. Moj samochodzik to e30 1.8i m40 90r, niestety ostatnio rozbilem miske olejowa, panewki ocalały, ale pojawił sie inny problem mianowicie nie dogrzewa sie, jak troszke pogonie zbliza sie do polowy skali i nie chce dalej, przedtem bylo ok ale czasem wskazowka fiksowala nie jestem mechanikiem wiec problem moze byc blachy.Dzieki z gory za wszystkie sugestie.
_________________ 525 e34 touring - ślicznota jakich mało
Sprawdź czujnik od temperatury. Najprawdopodobniej to on Ci szwankuje. Więc jeśli to jest to, to po wymianie go na nowy, lub naprawie go, powinno wszystko wrócić do normy
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
Koza0007, przecież Qba jeździ nią nie od wczoraj, jeśli pisze że po rozbiciu misku silnik mu się nie dogrzewa (albo źle pokazuje zegar) to znaczy że przed rozbiciem miski było wporządku.
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
ja tez walczylem ze wskazaniami wskaznika - tyle ze u mnie pokazywal ze non stop jest przegrzany (3/4 i ponad) pomogla zmiana wskaznika - teraz jest ok moze i u ciebie to wlasnie on szwankuje