BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Gdzie jest pompa w M40 ?
Autor Wiadomo
Menel 

Pomg: 10 razy
Doczy: 23 Lis 2004
Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2005-03-27, 13:43   Gdzie jest pompa w M40 ?

czy moze ktos mnie szybko oswiecic gdzie sie znajduje pompa paliwa w e30 1.8 M40 z 88roku? nie ma jej w zbiorniku tak jak u mnie..pytam sie bo kumpel sciagnal wlasnie beeme z raichu a przez swieta chce przy niej pogrzebac...
jest tu kilka M40 na osiedlu i wszyscy maja w baku a w tej jednej nie ma....

center 

Pomg: 17 razy
Doczy: 31 Lip 2004
Skd: Katowice
Wysany: 2005-03-27, 15:45   

moze kolo lewego tylnego nadkola??
przed tylnym kolem, jak sie polozysz, albo nawet schylisz pod autko tak dosc konkretnie to powinienes zobaczyc, tuz obok progu, schowane tak jakby do gory...

mgr inż. Jędrek ;)

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-28, 22:50   

powinna być w baku, ale jak nie ma to może była przerabiana na mechaniczną i jest pod klapą :?: :idea:

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-29, 00:12   

zgadzam sie ...jest na bank przed tylnim lewym nadkolem...chyba :wink: ...wiem że jest w tych rocznikach 88 chociaż ma na myśli m10 jednak jeśli niema jej w baku ..tak jak ma większość m40 to powinna być właśnie tam ...chyba że samochód jest po wymienie m10 na m40... :wink: ...pozdro..

Pawel-e30 

Pomg: 2 razy
Doczy: 17 Kwi 2004
Skd: Wawa-Grochów
Wysany: 2005-03-29, 00:15   

ciekawe żeczy wypisujecie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

poprostu komuś pewnie pompa padła i może sobie zewnętrzną pompe założył. Menel niech kolega spojzy pod spód auta i będzie widać gdzie jest :wink:

Menel 

Wysany: 2005-03-29, 00:31   

no wlsnie...piszecie tu dziwne rzeczy ale mnie nie znacie..mam warsztat z kanalem i oblukalismy cala ta szwbska beemke i nie bylo nigdzie widac tej pompy.pomyslalem ze moze ktos ja ma w innym miejscu niz bak tak jak inni i nie pod nadkolem jak mialem w e21 323 ...troche sie narobilem w tych beemkach i doslownie jestem w szoku ze nie moge znalezc pompy u kumpla hehehehe doslownie porazka...heheheh...ale po to jest forum co nie??? zeby zadac pytanie ....bo nie bede jezdzil do jakiegos LAMUSA w lomiankach do serwisu i sie pytal o takie sprawy..pozdro

Pawel-e30 

Wysany: 2005-03-29, 00:35   

Menel a może w schowku jest sprawdzałeś tam :?: :?: :?: :twisted:

Menel 

Wysany: 2005-03-29, 00:52   

oj pawel pawel wiesz ze lamusami to nie jestesmy,....i wiemy co gdzie jest wiec nigdzie jej nie mam i nie slychac ...i to dziwne ..beemka jest igielka ale pompe trzeba znalezc...a poza tym to juz jestem pozadnie najebany po smierci rodzicow i nie mam humoru na zarty...wiec czekam na odpowiedz od kogos kto wie gdzie ma gdzie indziej pompe niz w baku...ooo taka dziwna sprawa dla 4 garowcow ...hehe

Pawel-e30 

Wysany: 2005-03-29, 01:00   

Menel jezeli nie mam jej w baku i przy nadkolu musi być gdzies przymocowana pod samochodem w okolicach baku nie wieze zeby ktoś np ciągnął rurke i pod maską ją umieścił.
Zobacz sobie jeszcze gdzie idzie rurka która zasysa paliwo.
Ps. A co trzeba ją wymienić czy jak? jeśli nie to po co sobie głowe zawracać? :lol:
No tak e30 w 4garkach jest czarną magją dla mnie :lol: :lol: :lol:

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-29, 08:30   

Cytat:
nie wieze zeby ktoś np ciągnął rurke i pod maską ją umieścił.
- to uwierz - jeśli akurat mechanik ma pod ręką taka pompkę mechaniczną, to potrafi wmówić klijentowi, że tak ajest najlepsza i zamontuje ją na swój sposób - nie doszukuj się specjalnej logiki w takich działaniach - ładujesz co masz pod ręką, a przeciągnięcie kawałka wężyka może dla majstra okazać się mniejszym problemem niż poszukanie odpowiedzniej pompy - wiem z autopsji, bo mi mechanik (po tym jak moja pompa padła) chciał zakładać mechaniczną pompę pod maską

Baur 

Doczy: 05 Lip 2004
Skd: Warszawa
Wysany: 2005-03-29, 11:08   

:D Otwórz maskę i zerknij na silnik, może jest poprostu na gażniku ??? Mój kolega ma 318 z 89 roku na m10 gaznik i wąska lampa. W komisie kupił !! !! :D :D :D :D :D :D

"(...) Proste są dla szybkich samochodów, zakrety są dla szybkich kierowcow" C. McRae

Menel 

Wysany: 2005-03-30, 00:23   

hehe ...no i poszukiwania trwaja dalej bo kumpel ma M40 wiec pod maska nie znalazl..kolo baku nie ma...w baku nie ma..pod nadkolem tez nie...ale przeciez gdzies musi byc..kurde przeciez tu na forum jest najwiecej 4 gagowcow i dlatego zadalem pytanie..no chyba ze nikt samemu nie grzebie przy niuni ...albo mial tak jak ja przy swojej ostatniej M40 w baku ...pozdro

duchPW
[Usunity]

Wysany: 2005-03-30, 01:19   

no to faktycznie zagadka :D

Anonymous
Go
Wysany: 2005-03-30, 10:56   

jaka zagadka....musisz po prostu prześledzic przewody paliwowe...zobacz dokąd idą.....jęsli jest taka mozliwość..zacznij oczywiście od silnika.. :wink:

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2005-03-30, 11:02   

Jaja były by niezłe jakby pompa była pod siedzeniem ale po stronie kierowcy tam sprawdzaliscie?????

Menel 

Wysany: 2005-03-30, 11:38   

no wlasnie wrocilismy z dworu i wybebeszylismy cala tapicerke i lipa..nic nie ma..kumpel w is-e tez nie ma w baku...moze ktos wie o pompach przeplywowych na przewodach paliwowych? bo moze tam jest gdzies taka ukryta...?

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: