witam mam pytanko sa felgi o otworze centrujacym 56mm a jezeli mam dobre info to w E30 jest 57,1 czy ktos podejmowal sie poszerzania tego otworu czy jest to bezpieczne i czy wogole mozliwe felgi sa wrecz identyczne jak te: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=41749976
co prawda roznica jest tylko 1,1mm ale jest tam na malo miejsca miedzy ot centrujacym a ot sruby jak ktos cos takiego robil lub wie cos na ten temat niech sie wypowie
_________________ E46 320iT
E30 325i M TECHNIC II 89 coupe
kolega zwiekszys srednice o 3 mm i wszystko gra do tej pory (4 lata)....takze chyba mozna
Anonymous Go
Wysany: 2005-02-14, 21:03
Zanim zabierzesz się do rozwiercania otworu, sprawdź czy felgi mają odpowiedni rozstaw srub, oraz czy mają właściwy offset (ET) do twojego samochodu. Jeśli nie, to szkoda roboty.
jak tego bym nie wiedzial to bym sie nie pytal o otwor centrujacy
a tak nawiasem to 3mm wydaje mi sie sporo no ale coz skoro dziala no to chyba w moim wypadku 1,1mm nie wyglada tak strasznie
robilem kilka takich manewrow pierwszy najbardziej kosztowny polegal na oddaniu felg do tokarza gosciu zrobil wszystko ladnie pieknie za drugim razem poszedlem na hardcore wiertarka duze wiertlo i troche czasu felgi jezdzily na moim bylym autku (polonez rozstaw srob tez nie do konca pasowal ) a teraz smigaja na hondzie i nikt nie nazeka paru moich znajomych tez tak robilo i ogolnie mozna to samemu zrobic kwestia checi i zaparcia
tak tez raczej pojde do tokarza bo obawiam sie tego co mam w tej chwili czyli nie wycentrowania felg a sam z wiertara to chyba srednio wycentruje otwor
Tokarz tylko i wyłącznie i to z duuużżąą tokarką i dobrze ustawiona felga czujnikiem zegarowym w uchwycie !!!
_________________ HENIEK
Klubowicz
BMW E30 325i (szpera 3,25) z s50b32 - made by MGarage &(suspension) Lukas Performance !
Ale będzie jeszcze coś.......!!!