witam.mam pytanko kupilem beemke która dlugo stala i po zrobieniu nia 30 km,jest straszny stukot podajrze na 6 cylindrze,przenosi sie na caly silnik i skrzynie.co to moze byc?? obrócila sie panewka?? tlok?? najpierw myslalem ze to zawory.prosze o pomoc.
bardzo mozliwe ze panewka z doswiadczenia wiem ze najczesciej pada na 5 cylindrze,tak wiec popusc lekko wysun kabelek z swiecy potem odpal i niech chodzi na wolnych a w tym czasie delikatnie zsuń przewod swiecy jesli stukanie ustanie to przynajmniej bedziesz wiedzial na ktorym garze jest cos nie tak.
Pozdro
juz niestety wiem co to jest.tak jak mówicie obrucila sie panewka na 5 cylindrze To teraz jaka rada robic?? czy szukac drugiego silnikia?? dodam jeszcze ze w tamtym mialem pierscienie do zrobienia
to zalerzy w jakim masz stanie wał teraz jesli to sie stalo nagle to nie powienien dostac od tej panewki gladz walu,w sumie opcje masz 2 albo 2 silnik i tez nie wiadomo ile wytrzymia panewki alebo remoncik tego z tym ze mowie sprawdz w jakim stanie jest wal moze wstaw foto jak da rade
komplet panewek do tego autka a dokladnie korbowych to koszt 120zl ja juz wymienialem takie cos a koles tak ejzdzil z 2 lata na pukajacej i wal nie ucierpial wiec nowe kupilem i autko smiga do dzis a to bedzie juz jakies 3,5 roku.:)