BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
brak kompresji silnik m40 pomocy
Autor Wiadomo
Luka 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 15 Lut 2010
Skd: Głogówek
Wysany: 2010-03-12, 12:41   brak kompresji silnik m40 pomocy

Witam kupilem rozgrzebane bmw e36 , wczesniejszy wlasciciel robil wymiane paska rozrzadu , ( stwierdzil ze zle go ustawil ) i silnik byl krecony ale nie odpalil . kupilem pasek ustawiam go na znaki i cos lekko sie kreci jakby nie mial kompresji . grzechotka nasadka 22 na wal i krece leciutko jak nie wiem . Uszkodzenie zaworow ?? czy moglo je pokrzywic ? krecac kluczem 22 i patrzac na walek na " sucho " wszystkie pracuja niby wiec co jest grane prosze o pomoc z gory wielgachne dzieki !

[ Dodano: 2010-03-12, 12:45 ]
JESZCZE tak ustawiam rozrzad strzalka na zebatce walka wskazuje do gory na przetloczenie dol strzalka rowno ze znakiem . Jest mozliwe ze zle ustawienie rorzadu tak sie objawia ? u siebie zmienialem rozrzad tez silnik m40b18 i koplem sie o jeden zabek to odpalil tylko jakos kulal na dwa cylindry poprawka o zab i smiga do dzis . A tam poprostu zglupialem wiec prosze o pomoc

marcin2lo18 

Doczy: 21 Lut 2009
Skd: Toruń
Wysany: 2010-03-12, 19:07   

Najprawdopodobniej uszkodzone zawory, kiedyś teściu też źle rozrząd i wszystkie wydechowe szlag trafił :( sprawdź przyrządem do mierzenia kompresji jak masz dostęp, a na przyszłość to mi mechanik kiedyś radził żeby po wymianie rozrządu właśnie na "sucho" właśnie wałem przekręcić czy oporu nie ma a nie od razu silnikiem kręcić

beryl 

Pomg: 9 razy
Doczy: 11 Lis 2007
Skd: WPR
Wysany: 2010-03-12, 23:52   

Zdejmij dekiel zaworowy i zobacz czy nie zakładał do tego silnika dźwigienek od M43, bo może masz podparte zawory. Poszukaj przeróbek tego silnika na dźwigienki M43 i jakie mogą być problemy.

Luka 

Doczy: 15 Lut 2010
Skd: Głogówek
Wysany: 2010-03-13, 11:01   

Witam dzieki za opowiedzi :) juz mam przyczyne zawory odbite na tlokach z prawej strony maja usmieszki czyli remont glowicy , wszystko jasne gosc od ktorego ja kupilem powiedzial jak do niego dzwonilem ze sam probowal ustawic rozrzad tylko robil to tak znak do znaku zamiast gora znak do przetloczenie i dol znak do strzalki . no i to tyle glowica wyjeta i czeka na remont :/ bo co innego . Pozdrawiam i dziekuje za pomoc . sprawdzilem to tak , gwint ze swiecy obciety kawalek rurki na koncu wejscie do kompresora od starego pistoletu do malowania wszystko ladnie pospawane . Zaciagniety reczny wbita 5-tka ladnie na miejsce swiecy na pierwszym cylindrze wkrecony ten wynalazek rureczka . walek ustawiony V zamkniety cylinder kompresor podpiety wtlaczam cisnienie i slysze idzie do kolektora ssacego i daje z rury i :D wiedzialem kompresji nie bedzie . Pozdrawiam :D

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: