Ja przerabiałem temat u siebie przy wymianie podsufitki i wymianie na elektryczny.
Niestety nie mam fotek ale wiem co i jak należy zrobić żeby działało i nie ciekło
Pytanie co zamierzasz zrobić? Czy zdemontować mechanizm i wsadzić elektryka? (Prosta sprawa )
Jak coś to pisz na PW.
POZDRO
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
ja chce go naprawić bo się nie otwiera. Podsufitke zdjołem i do okoła szyber dachu są śruby i wystaje gwint one były wkrecane od góry ale jak popsuty to można i wymienić na elektryczny.
musisz go otworzyć ( odsunąć do tyłu ) i od góry będziesz miał wkręty . Jak je odkręcisz ( zamykasz szyber po zdjęciu blach maskujących linki ) demontujesz podbitkę klapy i linki i wypychasz go do góry .
Tak czy inaczej musisz go otworzyć
W mechanizmie szyber'a są "linki" które są odpowiedzialne za otwieranie i zamykanie
Tak jak Kolega gatun0 napisał musisz go odsunąć do tyłu na ok 1/3 długości i zdjąć podbicie samej klapy.
Co do otwierania...... Jesli linki są pozrywane to troche lipa.
Samą pokrywę odkręcasz śrubami TORX (15 albo 20) nie pamiętam dokładnie.
Spróbuj obrócić zębatkę kombinerkami.
Ale jak linki są pozrywane no to jest kłopot.
P.S.
Jakbyś chciał zakładać elektryka to pamiętaj że płyta przytrzymująca mechanizm otwierania jest inna niż w manualu i też należy ją zmienić.
_________________ Fajnie jest mieć drugą Żonę Nie marudzi, zawiezie gdzie trzeba i zawsze ma ochotę na zabawę.
linki chyba sa całe bo słychać jak chodzą. tam chyba brakuje czegos w tych plastikowych rzeczach. Ale co może być problem z otwarciem go? bo i tak trzeba zmienic cały ten mechanizm.
linki są obracane przez kółko zębate przemontowane do płyty mocującej mechanizm korbki.
ale skoro linki chodzą to raczej jest problem z mocowaniem takich uchwytów które są z kolei przymocowane do tych linek.
Uchwyty śmigają w prowadnicach i podnoszą lub przesuwają szyber.