czesc
widzialem kilka tematow o obrotomierzu ale zaden nie pasuje do tego objawu
mianowicie :
nie dziala wogole, prawa strona zegarow sie nie podswietla, dziala temp, jak sprawa ma sie z ekonomizerem ciezko stwierdzic pewnie fruwa od lewej do prawej.
dziala inspection - oczywiscie sie swieci wiec to by dyskwalifikowalo baterie
temat powstal po przelozeniu silnika (niestety nie wiem czy zmieniane tez byly zegary ? ) ponoc na poczatku chodzil pozniej coraz zadziej i teraz juz wogole.
ktory czujnik odpowiada za obrotomierz ? dlaczego przy okazji nie podswietla sie polowa zegarow ?
jak ktos ma jakis pomysl co sprawdzic itd ... prosze o pomoc.
nie sygnał to ten czarny grubszy kabel co idzie do cewki.z kompa wychodzi też jako czarny ale cienki chyba z 6 pinu albo z 8.juz nie pamietam teraz
rozumiem że osprzet został ten sam co wczesniej byl z silnikiem i obrotek dzialał najlepiej podmienic zegary albo przeswietlic ten kable od kompa az do zegarów
_________________ Jak Ci powiedzą ze lejesz wode to powiedz ze temat jest jak rzeka
Też mam problem z obrotomierzem kupiłem zegary podłaczyłem wszystko elegancko działało.. Rozkręciłem pomalowałem wskazówki skręciłem i obrotomierz nie dizała ( na starych zegarach wszystko chodzi) Czy ktoś wie czemu tak sie stało? Najlepsze jest to że nie ruszałem wskazówek ani nic pomalowalem je tak jak były zalożone..