Wysany: 2009-09-25, 09:04 ASO BMW potrafi zadziwić
Jako, że mam w drodze do pracy ASO Bawaria Motors to czasem coś tam kupię do mojej ety - to drobiazgi do skrzyni, to filtry....
Ostatnio potrzebowałem gumy do przepływki (peknięta - norma) - spójrzcie ile kosztują na allegro - 20 letnie gumy , a stara guma to wiadomo, że kicha nie tylko w aucie
Wiecie ile zapłaciłem? 77 PLN. Wczoraj zamówiłem mailem, dziś odebrałem.
Warto czasem sprawdzić ile dana część kosztuje w ASO, żeby szpecom na allegro nie płacić za stare, niepewne graty.
Ja juz dawno to zauwazylem i nie tylko w bmw. Minely czasy kiedy ASO ładowało ceny jakie sie im podobalo. Wiadomo ze za niektore rzeczy trzeba drogo zaplacic ale niektóre sa tansze od zamiennikow czy uzywek.
_________________ Sklep motoryzacyjny - najnizsze ceny w okolicy
gg 2649832
jak się remontuje 8-er, to nic dziwnego, że się ma MEGA rabaty
Bez przesady,do e31 kupuję tylko drobizagi
Np. nigdy nie kupię w ASO zaślepki w zderzak występującej w wersji CSi.Dlaczego?Ponieważ ten mały kawałek plastiku z dwoma zatrzaskami kosztuje po uwzględnieniu rabatu 378zł !- a potrzebne są 2szt.
_________________ Żonę możesz mieć tylko jedną,a beemek ile chcesz...
Pomg: 2 razy Doczy: 26 Sie 2006 Skd: .: Jaworzno City :.
Wysany: 2009-09-26, 22:20
od dluzszego czasu w czesci zaopatruje sie w aso , nie wiem czy ja mam szczescie czy do e34/e32 sa tanie czesci. wiekszosc zeby nie powiedziec 100% czesci w aso jest tansza niz na rynku wtornym, 2 lata temu pokusilem sie o zakup akumulatora 80Ah w aso , z jednej przyczyny - byl o 50zl tanszy niz centra standard. nie odwazylbym sie zakupic amortyzatorow czy elementow zawieszenia ale reszta jest tania. zauwazylem taka przypadlosc (potwierdza sie na kilku generacjach bmw) ze do 3 czesci sa zdecydowanie drozsze niz do 5 i 7. uszczelki , zapinki , zaslepki najtaniej w aso. swego czasu filtr oleju do e34 m50 kosztowal 16zl , kiedy filtron 18zl. wiekszosc cen pokrywa sie ze stronka bmwfans, czego nie moge powiedziec o realoem , tam ceny sa z kosmosu.
_________________ Serwis elektroniki i elektryki samochodowej.
Dołożę dwa grosze....
Po lakierowaniu auta trzeba było kupić spinki do ramek itp. Choć mówiłem lakiernikowi że pościągam ale on nie i takie tam i co , zniszczył. Więc dokupiłem komplet za ... 7 zł
Ostatnio kupowałem dźwigienkę zaworową do m20 i kosztowała mnie ta przyjemnośc 92zł, ale lepiej kupic oryginał, bo ostatnia jaką kupiłem (zamiennik) pojeździła 300km i odpadła od niej stopka
hubabuba napisa/a:
Mnie też zdziwili jakiś czas temu, zamówiłem spinkę linki gazu za 1.30 zł, miała być "na jutro" czekałem 3 tygodnie
a tutaj akurat również mnie zadziwili, ponieważ jak zapytałem o spinkę to powiedziano mi że tylko z całą przepustnicą
ja załatwiałem zakupy w ASO BMW w Krakowie poprzez maile. Pierw wysłałem maila z zapytaniem i linkiem z RAOLEM czy mają takie rzeczy i po ile. Dostałem odpowiedz że musze poczekać tydzień, odpisałem że chce zamówić, odpisali że musze wpłacic 50 zł zaliczki, odpisałem że OK, odpisali i podali numer konta, wpłaciłem zaliczke, odpisali że dadzą znać jak będą częsci. Po 5 dniach dostałem maila od ASO że czesci czekają. Bardzo miła wymiana maili, bez problemów... Chodziło mi o 2 plastiki do foteli w mojej e39 których nigdzie nie mogłem dostać a w ASO za nowe zapłaciłem cos około 130 zł.Myslałem ze ni bedzie im się chciało ze mna pisac o takie duperele, ale podejscie z ich strony było OK.
Pzdr