BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
E32 Nie ładuje akumulatora
Autor Wiadomo
marcinek_89 

Pomg: 4 razy
Doczy: 21 Lut 2008
Skd: ok. Mińsk Mazowiecki
Wysany: 2010-06-04, 22:13   E32 Nie ładuje akumulatora

Witam, mam dziwny problem z moją siódemką ;/ Mianowicie nie mam ładowania na akumulatorze, alternator podmieniałem na inny i niestety to nic nie pomogło.

Jeszcze mam takie dziwne zjawisko, że gdy odpalę auto to nie gaśnie mi kontrolka od ładowania aku, parking i abs. Co najciekawsze samochód nie stoi na ręcznym a gdy podciągnę go do góry to tylko trochę mocniej się zaświeci. :shock:

Tak się zastanawiam że to może mieć coś wspólnego z brakiem ładowania akumulatora, ale nie wiem do czego się teraz zabrać ;/

Proszę o pomoc bo już szlak mnie trafia z tym autem, może ktoś chce go ode mnie zabrać za nie duże pieniądze :P :D

marcinek84 

Pomg: 3 razy
Doczy: 08 Kwi 2008
Skd: kraków
Wysany: 2010-06-04, 22:28   

skoro wymiana alternatora nie pomogła, to może sprawdź czy jest masa ,która łączy silnik z nadwoziem. w E36np jest na podłużnicy ,podejrzewam ze w E32 będzie podobnie.

ABS się świeci, gdyż jeśli jest słaby aku, to ABS działał nie będzie, potrzebuje jakiejs minimalnej wartości by działał.

M-4 

Doczy: 19 Maj 2009
Skd: Lublin
Wysany: 2010-06-05, 08:30   

Chciałbym się podłączyć pod temat, gdyż u mnie w e30 jest podobnie. Po odpaleniu silnika dopóki nie dam gazu, nie mam ładowania i w samochodzie wyraźnie brakuje prądu, co czuć po obrotach np. nawiewu.

Alternator jest na pewno ok, a pasek naciągnięty. Zaczęło się to dziać po zimie, gdy odpuściły mrozy. Kable od masy wyczyściłem. Mam na myśli ten, który leci od silnika, do podstawy gdzie stoi akumulator. Klemy posmarowałem miedzianem. Niestety nie pomaga.

pawelus 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Pomg: 2 razy
Doczy: 19 Maj 2010
Skd: Tczew
Wysany: 2010-06-05, 15:06   

akumulator spraWny? dzis w moim e32 walczylem z tym samym, dobrze ze zaczelem od aku :)

M-4 

Doczy: 19 Maj 2009
Skd: Lublin
Wysany: 2010-06-05, 20:56   

U mnie niby sprawny, w zimie mnie nie zawiódł.. :) Ale założyć inny w sumie chyba warto sprawdzić...

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: