Mam problem chodzi o felgi brock b1 do e30...
Zamówiłem 9x16 et25 i zastanawiam się czy nie popełniłem błędu, kompletnie sie nie znam na tym... Jak widziałem w necie to są 2 rozmiary ET (15 i 25) o co chodzi z tym ET? HELP!
ET jest to odsadzenie felgi, a dokładnie jej mocowania do piasty względem środka felgi. Przy ET 0 mocowanie felgi wypada na środku felgi. Wartość dodatnia- im większa- tym mocowanie jest bliżej zewnętrznego rantu felgi. ET ujemne- mocowanie jest bliżej wewnętrznego krańca. Za bardzo w temacie nie jestem, ale kolega ma 9x16 ET 15 i koło z przodu prawie dotyka do kolumny (bardzo mało brakuje). Obawiam się, że przy ET 25 będziesz musiał zastosować dystans między felgą a piastą, by nic nie ocierało. Jak napisałem coś nie tak, proszę poprawić.
Ostatnio zmieniony przez valdi80 2009-03-02, 00:17, w caoci zmieniany 1 raz
dokladnie, musisz zalozyc dystans minimum 10mm ( a to czasami nawet nie starcza, jak masz waska lage to wejdzie,a jak gruba to moga byc jeszcze klopiciki-proponuje w razie czego dystans 12-15mm) z przodu, bo inaczej nie zalozysz kola. Z tylem nie ma problemu et 25 wchodzi ale kolo strasznie sie chowa do srodka, wiec proponuje dystans 20mm bedzie rewela na rowno. pozdro
_________________ BMW (E30) & MOTORSPORT
M50 stroker 3,0L power N/A...