Wysany: 2009-01-06, 08:54 Właściciele Diesli zostali w domu :)?
dwóch sąsiadów nie odpaliło swoich aut z paliwem od traktora, a Wy?
Ja swojego benzyniaka odpaliłem za pierwszym razem, choć trwało to ułamek sekundy dłużej niż w normalnych temperaturach
_________________ Weteran
Ostatnio zmieniony przez RoboCop 2009-01-08, 14:53, w caoci zmieniany 1 raz
ja jak zawsze mojego dieselka odpalam na kazdym mrozie
oczywiście autko stoi na polku przysypane zaspą śniegu
niedawno kupilem m10 która stała pare lat,włożyłem aku wlałem bene i po kilku kręceniach odpaliła
ostatnio znajomy mówił że jak jego fabia combi 1.4 stała kilka dni (mówił to w sylwestra) to że miała cięzko więc teraz chodzi ją przepalać
ps. Łukaszu dobry diesel zawsze odpali
_________________ Jaworzno Lans Squad
sprzedam krzyże do bh jak oryginały
pw lub gg
324dA
Ostatnio zmieniony przez wojtaq 2009-01-06, 10:14, w caoci zmieniany 1 raz
jak mialem passata to palil bez problemu ojciec ma galaxy tez bez problemu takze jak dbasz tak masz no a z drugiej strony to jest jak napisal wojtaq dobry diesel zawsze odpali
_________________ nisko, ciemno, szeroko - tego szukam w E34 ...
dobry diesel dokładnie ale gdy aku kucnie to już kalapita... moj t2 1.6d zapadł w sen do wiosny... 124 300d odpala bez piardnięcia, a babunia oczywiście w garażu;]
hehehe ja z dieslem zostalem w domu heheh trzeba by pomyslec o nowych swiacach do -5 nie bylo specjlanie problemu .. ale jak zaczely mrozy przekraczac 10 stopni, to troche cięzko było z rana, a dzisiaj jeszcze o tej porze mam -14 za oknem w cieniu .. wiec nawet nie probuje
przy takim mrozie to chyba nie ma diesla co sie nie bedzie "jąkał" jak stoi na dworze.
Ostatnio zmieniony przez marekfl 2009-01-06, 11:10, w caoci zmieniany 1 raz
Witam
u mnie na szczescie bez tragedi ale niemoglem otworzyc beemczki (drzwi)ale zapalniczka dobra rzecz .Ogolnie moj dizelek e28 524td odpałi za drugim razem wiec jest okej ale mial ciezko .pozdro
Moja Chąda- troszkę ciężej kręciła, ale na strzała
Narzeczonej Tujota karola 1.4 d4d- bez jęknięcia
Punto we firmie 1.3 M-Jet- na strzała
Ducato 2.2 M-Jet- z problemami, ale gada
W nocy było -25 C
Troszki się obawaiłem, ale od pierwszego strzału mi zagadał bezproblemowo.Tacie to nawet w garażu ocieplanym ma problem odpalić, ale to już wina zdechniętego Aku.
hehe przy tych -25 to rano mojej mamie cls wolniej krecił ale odpalił, apropo czy w takim aucie jest termostat?? mianowicie chodził z 5-8minut i potem w droge to zagrzał sie dopiero po jakis dobrych 10km... dopuki moj ogorek(t2) jeszcze odpalał to ciepło zaczynało lecieć juz po wyjechaniu na trase moze po 3-4km a tu nic zimnica.
hehe przy tych -25 to rano mojej mamie cls wolniej krecił ale odpalił, apropo czy w takim aucie jest termostat?? mianowicie chodził z 5-8minut i potem w droge to zagrzał sie dopiero po jakis dobrych 10km... dopuki moj ogorek(t2) jeszcze odpalał to ciepło zaczynało lecieć juz po wyjechaniu na trase moze po 3-4km a tu nic zimnica.
Wczoraj ok. 16.30, po kilku dniach stania - kręcę, kręcę, nic. Kręcę znowu - nic. Poruszałem przekaźnikami, kręcę - nic. Kanapa w górę, kop w pompę, kręcę - odpaliła od strzała. Ale pompę mam już nieco styraną...
Moja pali bez żadnego problemu po powrocie z trasy była cała biała od soli więc pojechałem na myjkę bez dotykową żeby spłukać sól po myciu przetarłem tylko uszczelki mimo że cały dach już był zalodzony na drugi dzień z rana wchodzę do autka przy -14 a drzwi prawe same się otwierają
_________________ Czasami Na Drodze Spotykam Prawdziwych Szaleńców, Pędzą Na Złamanie Karku, Wbrew Rozsądkowi... Naprawdę... Czasami Aż Mi Jest Ciężko Ich Wyprzedzić !
Było E30 325 Touring , E32 730 V8 , E30 325 MT I , E34 540IA , E38 740IA
Moja niunia po 2 dniach stania i przy malym aku (60Ah ale nowy) zapalila bez jakniecia chociaz poczatkowo ktorys zawor klepal przez jakies 10 sek.
_________________ BMW - Bóg Mnie Wybrał
Było: E34 520iA rok 1989 .........E30 320i rok 1988 .........E36 318is COUPE '92 mit sperre .........żona miała Forda Focusa .........E46 323 rok '98 .........E46 330Xi rok '00 .........E83 X3 3.0 (not powered by LPG) rok '04 .........E46 320D rok '05 .........E46 318i rok '99 .........E46 316i Compact rok '03 .........E46 330xi Touring 2002
A mój diesel odpalił dość ciężko, wydaje mi się że to wina paliwa, bus jak i bmw kręciły ładnie tylko że tak jakby nie było paliwa : / zalałem dodatków rano zobaczę czy jest jakaś różnica.