BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Pytanie odnośnie sprężarki
Autor Wiadomo
Piotrw85 

Doczy: 23 Wrz 2007
Skd: Mikulice
Wysany: 2008-09-15, 11:16   Pytanie odnośnie sprężarki

Witam zastanawiam się nad kupnem sprężarki na allegro zauważyłem kilka ciekawych propozycji jeśli ktoś z was posiada lub zna te modele proszę o wasze komentarze
http://allegro.pl/item432...estaw_hurt.html
http://allegro.pl/item434...super_cena.html
Co myślicie o takich kompresorach może są w podobnym przedziale cenowym lepsze chodzi mi o pomalowanie od czasu do czasu kilku elementów no i na potrzeby garażu

kazik 

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Wieluń
Wysany: 2008-09-15, 12:18   

Jeśli chcesz coś tym malować to chyba tylko modele do sklejania ;/
Te kompresorki co pokazałeś nadają się do pompowania do koła i przedmuchania kompa od czasu do czasu.
Zestawy co do nich dołanczają to buble tandetne( pistolet lakierniczy nie nadaje się nawet do podkładu a do pompowania oszkiwał o 0,5bara i na dodatek rozleciał mi się po tygodniu)
Normalny pistolet lakierniczy z dyszą 1.4 ma około 250l/min zapotrzebowania na powietrze>do tego zdało by się troche zapasu żeby spreżarka czasem się wyłączyła i jakaś więkasza butla żeby nie włanczała się co minute.
Szukaj czegoś co ma minimum 250l/min i to na wyjściu a nie na ssaniu

lesiek 
Wojciech

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2007
Skd: Mielec/Tiel
Wysany: 2008-09-15, 13:37   

No co Ty, ja mam takiej wilkosci kompresor i da sie tym malowac, trzeba tylko umieć :P

E46 320i 1999r - Sedes
E46 325Ci 2001r - Cabrios

wojtaq 

Pomg: 10 razy
Doczy: 17 Lut 2006
Skd: Jaworzno
Wysany: 2008-09-15, 14:33   

do malowania musi byc duzy zbiornik zeby trzymal jednakowe cisnienie podczas malowania
324dA

Cypisek 
inż. Żuljan

Pomg: 97 razy
Doczy: 14 Maj 2006
Skd: Lublin
Wysany: 2008-09-15, 19:05   

Jak już koniecznie chcesz taki mały kompresor to podstawą są 2 wyjścia z manometrami i reduktorem. Wszystkie te kompresory klepią i tak w jednej chińskiej fabryce. Jeżeli chcesz kompresor do malowania aut to niestety musisz dołożyć trochę kasy. Co do tych pistoletów z zestawów to........ dość dobrze nakładało mi się podkład na blachę takim pistoletem :jupi:

E30 + E91

Melis 

Pomg: 3 razy
Doczy: 04 Lut 2005
Skd: Ostrowite
Wysany: 2008-09-15, 20:25   

Piotrw85 byłem w identycznej sytuacji pare miesiecy temu...
Przeznaczenie kompresora identyczne i kasa podobna do wydania była...

Kupiłem taki kompresor i miałem te zestawy etc etc Nie mówie tu o firmie bo racja ze to i tak klepia te same chinczyki... :mg:

Kompresory o pojemności 24 nadaja sie do POMPOWANIA KÓŁEK W ROWERACH I PRYWATNYM SAMOCHODZIE!

Pytałem sie wielu przed zakupem i kazdy mówił ze sie nie opłaca, ale ja byłem madrzejszy bo przeciez potrzebuje kompresor od czasu do czasu i nie do profesjonalnych zadan wiec po co wydawac kase na wiekszy... i załuje ze tego nie zrobiłem!

Chcesz cos taniego? OK ale nie załuj 200zł zeby kupic ze zbiornikiem50l bo bedziesz sobie pluł w brode po jednym dniu...

Malowałem swoja pare rzeczy, przedmuchiwałem, konserwowałem, dmuchałem i w zadnej dziedzinie nie dałbym tej spreżarce oceny wiekszej niż 2- :mg:

Nabija sie co chwile, nie ma opcji na stałe cinienie, nawet zeby napompowac koło w samochodzie nabija sie 2 x :lol:

Jak malowałem to musiałem robic przerwy bo badziewie pracowało praktycznie ciagle a nie powinno dłuzej niz 10 min stałej pracy...

Mam 2 wyjscia z manometrami i reduktorem i to bardzo sie przydaje... na jednym mozesz ustawiac sobie cisnienie jakiie chcesz a na drugim dobija zawsze do max. Nie kupuj bez takiej opcji.

Ja tym pracuje głównie przy maszynach rolniczych wiec mi bimbaja częsciowo jego wady... jest uzywany za to w 200% swoich mozliwosci i jak narazie jeszcze zyje :twisted:

Tak jak pisałem nie patrz nawet na 24 tylko min 50l co do wyboru kieruj sie moca, wydajnościa powietrza. Nie wiem czy jest sens kupowac z allegro bo w kazdym wiekszym markecie jest ich duzo w promocyjnych cenach czesto z gwar na 2 lata i w cenie taiej samej a nawet nizszej + odejmnij od tego przesyłkę sobie.

Co do tego zestawu jaki jest przy spreżarce teraz... :lol:

WSZYSTKO G.Ó.W.N.O WARTE OCZYWISCIE :mg:

Pistolet do lakierowania- dał rade rowerowi, motocyklowi, zderzakowi od e36 a po ciagniku poległ :lol: Co do jakosci to nawet cienko podkład kładzie... :mg: Co ciekawe kupiłem na szybko po nim nastepne badziewie za 37zł i ten malował juz znacznie lepiej. Co do profi pistoletów to wiadomo jaki kosz jest zeby był cacy...

Pistolet do przedmuchiwania OK- w kocu tu nie ma co sie zepsuc i za wiele wymagac nie mozna

Pistolet do pompowania kół- po 2 miesiacach rozleciała sie koncówka (ta odstrony wentyla koła) na wezu. Dokupiłem nowy waż za 20zł i narazie daje rade.

pistolet do ropowania- nie robiłem nim za duzo ale szłu tez nie ma

wąż- badziewie które mozesz wykorzystac do pompowaniakówek- cienki, łamliwy nie praktyczny, za krótki do malowania- no chyba ze lubisz latac i ciagac za soba sprezarke wszedzie.

Ode mnie to tyle.

Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Melis 2008-09-15, 20:30, w caoci zmieniany 1 raz  

Pietrek 
Inspektor Gadżet

Pomg: 12 razy
Doczy: 07 Cze 2006
Skd: Czeladź - Piaski
Wysany: 2008-09-15, 20:52   

mam ten badziew :lol: Dzisiaj rozwaliła się końcówka do pompowanai kół ...
Chciałem dopompować sobie koło bo dopiero co załozyłem alu... zakładam tą koncówke, naciskam spust a tu pokazuje 8 atmosfer :lol: wogóle przestało to pompowac ... ułamał się cypelek wciskający wentyl ...

orzel811 
WYMIATACZ

Pomg: 1 raz
Doczy: 15 Cze 2007
Skd: gryfino
Wysany: 2008-09-15, 22:14   

co do takich kompresorów to powiem jedno- badziewie jakich mało tym bardziej do malowania aut:!: :!:
butla 24 litry to chyba jest do pompowania roweru, zestawy dołączone do tego też szrot, najlepiej od razu do śmieci wywalić, jedynie co może pistolet do ropowania jest w miarę do mycia podwozia hehe :P

ja bym na twoim miejscu poszukał po gazetach, ja tak zrobiłem i kupiłem kompresor 3 tłokowy z butlą 200 litrów i o wydajności 315 litrów i to za śmieszne pieniądze :)
pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: