BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Jak zdjąć zderzak TYŁ w e36???
Autor Wiadomo
daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2004-12-08, 23:06   Jak zdjąć zderzak TYŁ w e36???

Mam pytanko, jak się zdejmuje tylny zderzak w e36? Chodzi mi o mocowania? Gdzie jest przykręcany? Ile śrub? Czy są jakieś wsówki po bokach jak w przednim? A może ktoś ma jakiś schemacik z książki servisowej? Bo zastanawiam się nad zmianą na taki z żywicy wzór M3 i jestem ciekaw czy można go bez problemu założyć? Czy w tylnym zderzaku jest też taka belka jak w przednim??

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-12-08, 23:13   

Witam ja niedawno odkrecalem w swojej a wiec : musisz wyjac wykladzine z bagaznika i odkrecic chyba po 2 śrubki na strone od tylnego pasa ... potem rownomiernie ściągaj zderzak ( wez moze kumpla do pomocy to bedzie delikatniej - jesli masz zderzak lakierowany ) Chyba jeszcze sa zatrzaski jakies ktore trzeba odpiac przy nadkolach nie pamietam :wink:
http://www.realoem.com/bm...900&hg=51&fg=15

daz 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 05 Pa 2004
Skd: lublin
Wysany: 2004-12-08, 23:45   

Czyli z zewnątrz nie idą żadne śruby? Znaczy pod tą plastikową listwą ozdobną? Rozumiem że do zderzak mocuje się belke a z belki wystają śruby które przkłada się przez otwory w nadwozi u od strony bagażnika dokręca nakrętkami?

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-12-09, 18:29   

NIE NIE .... jak mowilem ze ja zdejmowalem nie sam zderzak ale razem z belką . Niewiem jak go odkrecic od belki - TAK pewnie pod ozdobna listwqa sa jakies śruby. Ja go wykręcilem razem z belka - czyli sruby sa w bagazniku :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: