Wysany: 2004-12-05, 19:39 Układ wtryskowy L-jetronic- pomocy
Mam mały problem -auto na bęzynie strasznie mi się muli, natomiast na gazie chodzi bez zażutów.Wymieniłem już pompe paliwa,przepływkę,wtryski,regulator ciśnienia,ustawiłem zawory i zapłon.Dalej to samo.Do sprawdzenia mikser i antywybuch był ściągnięty więc nie jest to wina zweżki w dolocie.Jak ktoś ma jakieś rady to chętnie wyslucham bo ja już straciłem do tego auta nerwy.
Silnik m20b20 na wtrysku L-jetronik.
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-06, 09:49
na jakies 70% cos nie tak z instalacja gazowa moze cos jest zle podpiete (z drugiej strony te silniki nie lubia gazu i moze walna foche) najlepiej odlacz instalacje i wtedy sprawdz jak chodzi
e tam nie lubia - jak dobrze podlaczone to wszystko lubi,,,
kazik - sprawdz cisnienie na listwie wtryskiwaczy, najlepiej tez jakbys sie podpial pod jakiegos kompa serwisowego i zobaczyl bledy, autko od poczatku mulilo po zalozeniu gazu czy zaczelo sie to dziac od jakiegs czasu
Z tego co wiem to to auto gupieje na bęzynie już z 2 lata i jestem już chyba z 20 osobą ktura się z nim męczy.Ciśnienie na listwie sprawdzałem-wyszlo 3 atmosfery.Do kompa niemam gdzie się podpiąć-wszyscy mechanicy na okolice znają już to auto i każdy ma go już dośc(nawet serwis BMW w częstochowie się przeżegnał).
Silnik na 100% jest ok(miesiąc temu go kolesiowi remątowałem).
Może ma ktoś jeszcze jakiś inny pomysł
Niechce mi się wyciagać całej instalacji i jej sprawdzać(zostawie to sobie na koniec jak nic nie wymyśle ani nie znajde pomocy)
Jutro myśle szczarować jeszcze komp i wlącznik przepustnicy i to sprawdzić.Szkoda że moja fura jest teraz 300km odemnie i będe ja miał dopiero w sobotę(mam tekie samo auto więc poprostu zamienial bym cześci i sprawdzał co padło)
Jak ma ktoś jakikolwiek pomysł to naprawdę chętnie wysłucham i będe bardzo wdzięczny bo ja już nawet niewiem co mam w tym aucie jeszcze sprawdzić .
Anonymous Go
Wysany: 2004-12-06, 15:52
sprawdz czujniki temperatury cieczy i czujnik oleju
czujnik polozenia przepustnicy
zawor dodatkowego powietrza (woskowy?) ten pod kolektorem - grzany woda
jaki to silnik? 2.0? cisnienie na listwie powinno byc 2.5 bara, no chyba ze to jakas wsciekla tuning-eta
silnik m20b20 L-jetronic
Czujnik temperatuty-o tym nie pomyślałem.Sprawdze jutro odrazu jak będe sprawdzał czujnik przepustnicy.Dzięki może to będzie to.
Czujnik oleju? Nie kumam co ma do tego czujnik oleju?
JiM pewny jesteś co do tego 2,5 bo ja znalazłem w książce że L jetronic powinien mieć 3 i tyle mam też w swoim sprzecie(ten z kturym się użeram jest kumpla).
Zawór powietrza dodatkowego jest podgrzewany wodą i oczywiście że jest padnęty(w sumie to jeszcze nie widziałem dobrego-sam do swojej potrzebuje i nie umiem znaleść dobrego)Ale rozwiazałem ten problem wstawiąjąc w to miejsce śrube od gazu(jak silnik się zagrzeje to ja zakręcam i po sprawie)
Ok.Fura chodzi .Winny był przewód dochodzący do przepływki(raz mial przejście a jak nim znowu poruszyłem to nie miał).Przez ten je*any przewód szlak traił dobrą przepływkę .
Dzięki wszystkim za rady
Można zamykać.