BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Cena Instalacji LPG w m40
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-13, 09:31   Cena Instalacji LPG w m40

Witam! Paradoksalnie postanowilem szarpnac sie na instalację LPG bo już nie wyrabiam ze szmalcem! I chciałem się dowiedzieć jaki jest najtańszy możliwy koszt takiej imprezy! Czy warto kupić nową czy używaną instalację! A jeżeli kupię uzywaną to co trzeba koniecznie wymienić! Z góry dzięki za info!
P.S. Wreszcze jak już będę miał ten głupi gaz będę mógł zobaczyć na co stać moje auto! Bo tak to strach było mu w dyfer dać jak w kiermalnce pusto! Mimo że mam 316stke ;-) Pozdrawiam!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2004-12-13, 09:37   

yo!
Instalka z komputerem kosztowała mnie 2300 firmy ELPIGAZ raz ustawione i po kłopocie mam sonde lambda 2 lata bez zadnej powazniejszej regulacji
pozdro
PS tylko ze ja robie prawie 100 km dziennie a jak ty robisz ze 30 km dziennie to w twoim wypadku LPG to jakis nonsens nigdy ci sie nie zwruci a autko zdązysz sprzedac przelicz sobie to lepiej

cinek_sw 
Dezerter

Pomg: 1 raz
Doczy: 25 Wrz 2004
Skd: Leszno
Wysany: 2004-12-13, 09:46   

Do 2,7l 6 garów kosztowała mnie 2100zł, (ew. 2000zł ale zwykła butla) myśle że do 1.6 bedzie ciut tańsze... 8)

GG 6271263

------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW -> > Bóg powiedział ludziom co dobre :) :)

nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2004-12-13, 12:23   Re: Cena Instalacji LPG w m40

domin75 napisa/a:
.....P.S. Wreszcze jak już będę miał ten głupi gaz będę mógł zobaczyć na co stać moje auto! Bo tak to strach było mu w dyfer dać jak w kiermalnce pusto!...

buahahahaha :lol:

taa napewno odczujesz :lol:
jeśli sądzisz że przybędziue mu mocy albo że przynajmniej będziesz dysponował taką samą jak na benzynce to znaczy że cię nieźle "gazownicy" omotali :lol:
lepiej przyszykuj się na spadek mocy zarówno na gazie jak i na benzynce co w przypadku motorka 1,6 może być bolesne :?

jeśli się decydyjesz na instalację to TYLKO NOWĄ

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-13, 14:33   

nie rozumiem skad wnioskujesz (korzuch) że robie 30 km dziennie! Mimo wszystko cieszę się że robisz aż sto i życzę Ci miłej jazdy! Pozatym jeżeli chodzi o osiągi to wiem oczywiście że spadną ale chodziło mi o to że będe mógł spokojnie wciskać gaz do podłogi i mimo iż auto będzie słabsze bedę mógł poruszać się szybciej niż podczas asekuracyjnej jazdy na benzynie! Czy nie mam racji??

korzuch 

Wysany: 2004-12-13, 17:11   

yo!
No nie wiem instalke włóz nową co sie wiąze z droższym przeglądaem i w sumie lepiej policzyc to ci sie opłaci wydac troszke kapusty na cos co ci sie wogle nie zwruci pokalkuluj moze lepiej ładne fele kupic niz robić z bveemki muła bo moc spadła i to sie czuje naprawde w moim 1,6 m40 jak juz mam pisac prawde a jeszcze jak załozysz laczki 205/50 to bedziesz wiedział o co mi chodzi ale to normalne ze chopdzi o kase jak robisz duzo km wstaw LPG a stówki zostaną w portfelu sorry jezeli uraziłem
pozdro

artvi
[Usunity]

Wysany: 2004-12-13, 17:47   

ja mam tez 1,6 m40 ... instalacja LOVATO - koszt 1,900 zł ... uzywanej chyba nie mozna zalozyc bo nikt homologacji nie da. Mi sie ona zwroila po 15 tys km . Zrobilem juz 30.000 km i nie narzekam ... troszke przymulony na dodanie gazu jest ... ale predkosci bdb (180km/h) 8)
Spalanie w granicach 9-11 litrów

mocry
[Usunity]

Wysany: 2004-12-13, 17:54   

Siema. Korzuch ma racje. Dobrze sobie wszystko przelicz. Zastanow sie ile robisz km np rocznie. Jak dlugo zamierzasz miec ten samochod, policz wszystko bo moze sie okazac, ze zamiast zaoszczedzic to wtopisz kase. Co do osiagow... Powiem Ci, ze ja mam silnik 2.0 i roznica jest ogromna a co dopiero w 1.6. Nie wiem, moze troche przesadzam ale wg mnie moj samochod zupelnie inaczej sie zbiera na PB i to w kazdym zakresie obrotow... Dobrze policz :wink: Pozdro

bachus 
automotive designer

Doczy: 27 Wrz 2004
Skd: Słupsk
Wysany: 2004-12-13, 19:05   

a ja 8) słyszałem, ze dobrze załozona i wyregulowana instalacja nieznacznie jedynie pogorszy własciwiosci auta, co jest związane i innym spalaniem (gaz jest mniej kaloryczny). mozna wyregulowac tak by spalała ciut więcej i moc zblizy sie ku seryjnej. Do M20b20 (lambda) 2200 jakijs włoskiej firmy, najtanszy do tego samego 1700. Uwazam jednak ze lepiej dołozyc i kupic cos lepszego. Po za tym po przełączeniu na benzynkę (w razie potrzeby- czyt. ktos obok na skrzyzowaniu), jezeli nalezycie się dba o silnik z LPG (oleje, itp itd) znów dostępna jest moc naszego bolidu w pełym zakresie ;]

TYLKO RENOMOWANE FIRMY SĄ GODNE UWAGI
(korzystając z okazji moze wymienicie jakies :?: )
76-251 Kobylnica k/Słupska
tel. 693 98 13 60

# lakiernictwo artystyczne (airbrushing)
# polerowanie, chromowanie etc...
# przeróbki mechaniczne (kolektory, wydech, dolot, inne...)
# przygotowanie aut do sportu: drift, street, 1/4mili, offroad w kategorii przeprawowow-turystycznej oraz sprawnościowej w klasie turystycznej i wyczynowej (doświadczenie poparte osiągnięciami w obu klasach)
# car-audio - pełna oferta na usługi montażowe i inne - przygotowanie aut do zawodów zgodnie z przepisami Emma i PASCA

Buduje FatRabita czyli Golf MK2: silnik po drobnym tuningu i remoncie dostał nowy dolot, pełen wydech przelotowy, zawieszenie Monroe + SPAX -60/60, felgi Rondell 225/16",wnętrze przygotowywane jest pod Mistrzostwa Polski CAR AUDIO i wiele innych - w ciągłej przebudowie... - zamienie na E30 325i

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-13, 19:40   

Witka. Ja mam zagazowaną 1.6 m40. Instalka OMVL z kompem kosztowała mnie w lipcu tego roku 1700zł. A co do osiągów to wiem napewno że moja nic nie straciła, teraz nawet lepiej ciągnie na LPG niż na benzie ale to chyba wina miksera...
Podejrzewam że jak założę przepływkę bez zweżki to się zdziwię..

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-13, 19:47   gaz

hejka. Ja w swojej Niunieczce 316 m40 założyłem gaz w pażdzierniku tego roku. Instalacje zakładałem we Wrocku. Mam instalację BRC. Wszystko wynioslo mnie okolo 1600 zł. Jestem w miarę zadowolony, tylko musiałem zmienić kopułke palec i świece, bo trochę prychał i miał wystrzały i trochę go muliło przy ruszaniu. Ale pojechałem do chłopaków na regulację po wymianie tych części i wyregulowali moja niunieczkę. Teraz chodzi jak szwajcarski zegarek i nie jest aż tak strasznie słabsza, w stosunku do benzynki (ale da się to odczuć). Narazie Pozdrowienia

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-13, 19:59   

A JA PLANUJE ZAŁOŻYĆ GAZ BEZ ZADNEGO KOMPA.MUJ KOLES TAK MA I MU DZIAŁA A ZAKŁADAŁ W ZAKŁADZIE KTÓRY SIE ZAJMUJE TAKIMI ZECZAMI,JA PLANUJE KUPIC TANIO UZYWANA INSTALACJE BEZ PAPIERÓW,I SAMEMU JA ZAMONTOWAĆ,KOMP JEST POTO ZEBY ONA MIAŁA MAŁO TYCH TLENKÓW WEGLA W SPALINACH,A JAK KTOŚ CHCE BEZ DOKUMENTÓW TO CO MU ZALEŻY,INSTALACJA Z POLONEZA W ODRÓŻNIENIU OD IST, DO WTRYSKU RÓŻNI SIE PAROWNIKIEM O ILE SIE NIEMYLE.OSTATNIO ZAŁOŻYLIŚMY INS.GAZ. DO FORDA TRANZITA NA WTRYSKU Z POLONEZA I BARDZO DOBRZE JEŻDZI A PRZEGLĄDY ZAWSZE MOZNA ZROBIĆ NA ZASADZIE JAK TO W POLSCE PO ZNAJOMOŚCI. I PEWNIE TERAZ POWIECIE ZE JAK POLICJA ZOBACZY TO ZABIERZE DOWÓD,A JA WAM POWIEM ZE WLEW ROBI SIE W BAGARZNIKU I NIKT NIC NIEWIDZI,KIEDYŚ MIAŁEM DZWONA FORDEM TAUNUSEM Z LPG I MIAŁE W BAGAŻNKU TA WIELKĄ BUTLE W KSZTAŁSIE WALCA I PO WYPADKU POLICJANT ZAGLĄDAŁ MI DO BAGAŻNIKA I POD MASKE I DONICZEGO SIE NIEPRZYCZEPIŁ(NA BUTLI MIAŁEM POŁOŻONY KOC,WIEC WNIOSEK Z TEGO ZE GLINY SA ŚLEPE ALBO PRZYMYKAJĄ OCZY NA TAKIE ŻECZY,A I JESZCZE JEDNO NIGDY SIE NIESPOTKAŁEM ZEBY W CZASIE KONTROLI JAKIŚ POLICJANT ZAGLĄDAŁ MI CZY MAM LPG NIWBITE W DOWÓD.
NO TO BY BYŁO NA TYLE
POZDRAWIAM ICEMAN99

Bruner 

Pomg: 16 razy
Doczy: 16 Lip 2004
Skd: Tczew
Wysany: 2004-12-13, 20:42   

bachus napisa/a:
Po za tym po przełączeniu na benzynkę (w razie potrzeby- czyt. ktos obok na skrzyzowaniu), jezeli nalezycie się dba o silnik z LPG (oleje, itp itd) znów dostępna jest moc naszego bolidu w pełym zakresie ;]

Osiagi nawet na benzynie beda slabsze, wynika to ze zwezenia srednicy dolotu (parownik, antywybuch). Chyba ze zalozysz sobie instalacje z wtryskiem, tam nie wystepuja te elementy. W jakiejs gazecie czytalem kiedys artykul o instalacjach gazwych (jak bedzie trzeba moge wyszperac). Kolesie zalozyli do 525 24 V (chyba z 94 roku) zwykla instalke z mieszalnikiem, przed i po zalozeniu badali auto na chamowni. Po jej zalozeniu moc na benzynie spadla o ponad 40 koni :shock:

korzuch 

Wysany: 2004-12-13, 21:25   

yo!
Moc spada i tu niema co sie kłucic a jak ktos jeździ w 3-4 osoby to będzie wiedział co to znaczy wyprzedzanie TIRów auto traci dużo dynamiki i nalezy pamietac o pompie paliwowej która lubi sobie zdechnąc jezeli jeździmy na rezerwie zapalonej ja mam butle 80 litrów i gliniarze raczej sprawdzaja wszystko co o i jak i sie czepiaja doslownie o wszystko jak trafisz na takiego "profesionaliste" to i tak dostaniesz mandat a jak masz sonde Lambda to po co instalka na śrube i to używana?
pozdro

Domel 

Doczy: 19 Sie 2004
Skd: Manchester
Wysany: 2004-12-14, 08:53   

We wrzesniu tego roku zalozylem do 1,8i M40 instalacje ELPIGAZ z kompem. Koszt 2100 zeta. Przy ruszaniu jest troche bardziej mulowatu (i tak wiekszosc na swiatlach biore :D ), ale powyzej 3500 - 4000 obrotow idzie calkiem calkiem.
Teraz wlewam gaz za 60 pln i smigam 300 km
Pozdro

mocry
[Usunity]

Wysany: 2004-12-14, 13:56   

Cytat:
ale powyzej 3500 - 4000 obrotow idzie calkiem calkiem.

No wlasnie... u mnie tez tyle,ze na gazie ponoc nie wolno wysoko krecic silnika :(

korzuch 

Wysany: 2004-12-14, 14:06   

yo!
Powyżej 4,5 tys lepiej nie katowac m40 bo dni wałka bedą policzone ale teraz sporo ludzi przesiadło sie z malszków na beemki i Vw i szarżują co widze często ale dawcy jeszcze brakuje :wink:

Wywietl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez moliwoci zmiany postw lub pisania odpowiedzi
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: