BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
problem ze sprzegłem albo dyfrem pomocy!!!
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-02, 08:46   problem ze sprzegłem albo dyfrem pomocy!!!

Poszukałem i juz wiem co mi tłucze w silniku dżwigienki do wymiany
dzieki za pomoc , ale mam ten problem z tym szarpaniem i dławieniem wiec jeszcze raz opisuje moje auto i prosze orade.

Mam e-30 318i m40 r 1988 z lpg firmy brc
Przy wkrecaniu na wyrzsze obroty i zmianie biegu na 2 i pokolej na nastepne biegi przy wysokich obrotach silnik mi sie dlawi,a zwlaszcza przy ruszaniu z piskiem jeśli to mozna nazwac piskiem bo kolo moze z raz sie obróci w miejscu to samo jest na gazie , silnik bierze z 1,5 litra oleju na 10tys/km, most wyje coraz bardziej,luzów na półosiach niezauważyłem, koła 15" 195/65 mało bierznika normalne opony rzadne sliki , auto kupiłem w czerwcu zrobiłem jakieś 12tys/km, V max to 175km/h na benzynie na gazie to samo prawie.
Naj bardziej mnie w kurza to szarpanie przypuszczaniu szybcieji sprzegła na wyrzszych obrotach , ale puszczajac je powoli ta z poślizgiem szarpania niema .
I te dławienie sie jak chce dobrze wystartować wpinam dwójke a on sie dławi na początku jak mu odpuszcze troche gaz to idzie ale nie zawsze co to jest

Najchetniej bym się z kimś spotkał żeby sie przejechał i coś mi powiedział na ten temat , pracuje w wawie więc moge zawsze gdzieś podjechać jeśli by ktoś zechciał posłuchać mojej 318

Pozdrawiam i dzieki

Zbychu 

Doczy: 29 Sie 2004
Skd: Białystok
Wysany: 2004-12-02, 09:04   

U mnie (M4016B) było podobnie. Co do tego ze sprzęgłem dalej mam takie uderzenia ale nauczyłem sie z tym jeździć i jest ok. A jezeli chodzi o te zamulenie to proponowałbym sprawdziś dolot, u mnie byłskopany silkik krokowy. Po jego czyszczeniu i właściwym podłączeniu nawet na zimnym silniku jak wcisnę pedał w podłogę to cały czas idzie do przodu..... Ale u C iebie może być inna przyczyna. Sprawdź to co zawsze: kable, zapłon, dolot, przepływka, filtr powietrza. Inną koncepcją jest podłączenie przepływki bez miksera, napewno zobaczysz różnicę. Jak ja podłączyłem u siebie takową wszystkie problemy z pracą silnika jak ręką odjął... Poczekaj też na opinię lepszych fachowców ode mnie.

Anonymous
Go
Wysany: 2004-12-02, 09:14   

Wielkie dzieki zobacze dzisiej ten silniczek bo dolot jest wmiare spoko świece ok filtr też przewody .kopułka ok- tak było przed wymiana i teraz tez tak mam zaówno na lpg i pb

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: