BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Top Gear - nowy magazyn for men w polszcze
Autor Wiadomo
Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2008-02-17, 21:43   Top Gear - nowy magazyn for men w polszcze

oczywiście kupiłem (jako dozgonny fan dobrze wydanej prasy, którą można na ciepłej kanapie przy piwku poczytać) w dzień premiery 14 lutego, cena śmiesznie niska (oczywiście jak na Top Gear) - 3.90 pln, angielski odpowiednik kosztuje kilka razy więcej, oczywiście jest to czysty marketing i ma za zadanie zwiększyć czytelnictwo pierwszych numerów pisma. Strategia jeszce nieodgadniona - czy idziemy śrutem i docieramy do wszystkich i nikogo za 3.90 , czy walimy SCUd i trafiamy w dośc wąska grupę fascynatów, którzy wyłożą 10 zyla na kultowy (dla nich) tytuł.

W piśmie lekki chaos merytoryczny i graficzny- pierwsza część polska i doścć nudna, druga część angielska i ciekawsza, ale też bez rewelacji jakiś fajerwerków itp. Nie bardzo interesuje mnie aston i ferrari, ale jestem może wyjątkiem, wolałbym poczytać o szybkich wersjach aut dla zwykłych ludzi, o szybkich klasykach, o niebanalnych testach....

Layout jak w angielskim odpowiedniku - ostre kolory, charakterystyczna czcionka i podpisy w zdjęciach, chaotyczna całość, łamanie też nie każdemu przypadnie do gustu.

Tekty dziennikarzy z kultowych swojego czasu "Wysokich Obrotów" ugrzecznione i bez większych jaj i emocji. Od czasu do czasu jakiś mały fajny fajerwerk, ale rzadko.... :)

Ogólnie polecam jako nowe doświadczenie prasowo-motoryzacyjne na polskim rynku. Ja uwielbiam nowe czyste pachnące i ładnie wydane pisma, chętnie zobaczyłbym polską werje Car magazine, który rzadko , ale kupuję (wspaniałe wydanie w dość koszmarnej cenie 34 pln...)

Z ciekawością będę obserwował rozwój, nie wiem jak im się powiedzie bo pozycjonują się top, a cena raczej low - spodziewałem się ceny na poziomie 9.99 i troche wyższego poziomu merytorycznego.

P.S fajny krótki kawalek o nowym nissanie gtr - chyba się zakochałem trochę w tym japońcu...

ChriS 
Miłośnik literki M

Pomg: 7 razy
Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Chojnice
Wysany: 2008-02-18, 19:19   

Kupiłem też.Ogólnie podoba mi się.Jeden mały zonk-na 155 stronie napisali ,że 850 CSi do kupienia od 20000zł-niech mi znajdą za tyle to chętnie kupię,nawet 2szt.( drugą na handel:) )

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2008-02-20, 22:22   

widzę, że z czytaniem na forum nie jest najlepiej, no nic :lol:

Belisama 

Pomoga: 8 razy
Doczya: 28 Sie 2006
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-02-20, 22:35   

No wiesz co też masz wymagania :wink:

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2008-02-20, 22:49   

masz rację Karola, w końcu nie jest to forum studentów dziennikarstwa, ani kącik literaturoznawcy :lol:

Ale przyjąłem sobie rolę żaróweczki oświetlającej zaniedbane zakamarki umysłów tychże dresów tutejszych :lol: :lol: :lol:

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-02-20, 23:22   

dajcie skany :lol:

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

RoboCop 
Morder...ator

Pomg: 17 razy
Doczy: 12 Maj 2005
Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2008-02-21, 09:02   

Łukasz napisa/a:
widzę, że z czytaniem na forum nie jest najlepiej, no nic :lol:

ale o co chodzi?
Czytam cotygodniowe felietony Clarksona w Dzienniku - jak dla mnie każdy artykuł w Dużym Formacie (dodatek Gazety Wyborczej dla niezorientowanych), jest napisany o wiele lepiej...
pod choinkę dostałem "Motoświat" ww autora - też nie zachwyca(ale mojej żonie, która nigdy nie oglądała Top Gear bardzo się podobała),a liczyłem na więcej/lepiej - chociaż może kupie pozostałe Jego książki, bo ostatnio na moich regałach przeważa literatura, która mi zupełnie nie leży ...
Wracając do Dużego Formatu, kumpel odemnie z miasta, napisał pare lat temu pierwszy artykuł o fatalnym traktowaniu pracowników hipermarketów - ruszył tym niezłą lawinę w kraju (dostał za to zresztą jakąś prestiżową nagrodę dziennikarską) na ten temat... wczoraj oglądam wiadomości a tu pokazują reportaż o 1 strajku pracowników Tesco Tychy w sprawie podwyżki płac :spoko: takie OT.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: