Czesc...dawno mnie tu nie bylo.... mam pytanie, czy ktos mi moze powiedziec czy jest jakas sekwencja sprawdzona ze dobrze chodzi w silniku 4.4 V8. ile to wedy pali, i jaki koszt jest zalozenia i czy gdzies tu w okolicy wawy jest sprawdzony warsztat? Z gory dzieki za odp.
I pytanie jaki ma sens kupowania auta z silnik V8 skoro nie ma sie za co jeździć, wg. mnie gaz w takim silniku to mega druciarstwo, tak czy tak była kiedyś w śmigiełkach e34 z V8 i instalką,
I pytanie jaki ma sens kupowania auta z silnik V8 skoro nie ma sie za co jeździć, wg. mnie gaz w takim silniku to mega druciarstwo, tak czy tak była kiedyś w śmigiełkach e34 z V8 i instalką,
Ale glupie podejście znowu się zaczyna.
Wole jeździć takim v8 na LPG niż 520 na pb a koszty paliwa te same przemyśl to co byś wolal.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2007-12-15, 13:32, w caoci zmieniany 1 raz
Co do gazu to ja zawsze pytam kto ile jezdzi Od tego wogóle zaczynam temat gazu-bo jesli ktos przejezdza zaledwie 10 tys. km na rok no to nie wiem czy to się opłaca wogółe każdy musi sobie przeliczyć jak na tym lepiej wyjdzie
_________________ Germany Style - tuning BMW czyli ciemno, nisko, szeroko, wystająco, zaskakująco i ze smaczkiem!!!
Mam już drugie v8 na gazowni. Jeśli gaz to tylko Prins, ewentualnie mam teraz brc seqent 56, też sobie super radzi. Dobre instalacje są drogie, za jakość i brak problemów się płaci.
Za Prinsa zapłaciłem 6400zł a zakładałem w EGP (znajdziesz w necie.) Teraz w e39 540 mam brc który jest w podobnej cenie.
O Jakości instalacji Prins może coś powie Ostry który kupił ode mnie 740 i jest bardzo zadowolony.
Jak by co to pytaj śmiało. EGP jest w Wawie.
[ Dodano: 2007-12-15, 20:23 ]
Znajdź sobie galerię mojej starej 740 i zobacz jak powinien być założony Prins (komora silnika)
Prins nie jest taki super jak by to mogło się wydawać, ostatnio zamontowałem staga do cadilaca STS 4,8 litra auto było przerobione i legiymowało się moca 370 ps ! kosztowało to gostka 4,5tyś i śmiga pięknie na dwóch reduktorach co uważam jest lepszym rozwiazaniem niz jeden wysilony reduktor jeśli jest na tyle miejsca Polecam STAGA 300 jest to jedna z najlepszych instalacji gazowych a do tego tania i pozbawiona wad Prinsa jak choćby niezbyt dobrze znoszace jakie kolwiek zanieczyszczenia wtryskiwacze i padajace reduktory-kiedys kumpel był strasznie zapatrzony w te instalacje az nie zaczeły sie problemy z autami z turbo, wtryskiwaczami i kilkoma partiami kiepskich reduktorów
_________________ i znów to samo: +48,8% w grudniu... ALE... na lokacie jest 8% w rok
mialem u siebie juz kilka instalek .. byla jakas polska na matrixach .. byl wtrysk fazy cieklej .. teraz jest PRINS .. moge powiedziec tylko jedno .. TYLKO PRINS .. od zalozenia nawet palcem przy niej nie ruszylem .. spalanie o litr wieksze niz PB (w 328i), osiagi identyczne ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi
BMW ma za szybka reakcje na dodanie gazu, ciekly w tych momentach nie dawal rady .. gora byla ladna - conajmniej jak na PB, ale dol nie do jazdy .. wyszlo dopiero po kilku tysiacach km .. w cieklym nie ma jakiejkolwiek mozliwosci regulacji poza wymiana kalibratorow .. nie ma zadnych map .. moze i gaz dobry, ale do jakichs "spokojnych" silnikow ..
_________________ prowadzisz pizzerie
masz kogos znajomego ktory prowadzi