Wysany: 2007-11-12, 11:47 Alarm, monitoring posesji - kto wie coś na ten temat
Witam.
Chciałbym założyć system alarmowy z monitoringiem jakiejś firmy ochroniarskiej. Jaki jest koszt takiego sprzętu i obsługi przez firmy ochroniarskie Czy to oni mi zakładają, czy to ja sam sobie muszę zrobić, ogólnie jak to jest
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
Aktualnie ilość firm zajmujących sie takim fachem jest na tyle duża, ze powinieneś wybrać opcje, która Ci porostu odpowiada...
System mozesz zamontowac przez firme zajmująca sie tylko tym, a ochrone tez z innej firmy lub taką, która zapewnia całkowitą kompleksowość w tych sprawach, czyli od zabezpieczenia mienia, monitoring,alarmy+ ochrona.
Co do cen to musisz podzwonic i sie dogadac bo to zawsze zalezne jest od wielu czynników: "opcji" które chcesz miec, terenu itd. poza tym co utargujesz to Twoje, bo nie wydaje mi sie zeby były tu "sztywne" ceny.
Sprzęt do monitoringu załatwie Ci po kosztach. Jak masz alarm to zamkniesz się w około 250 zł za Speca+telefon. Potem dogaduj się z ochroną i zeby cię nie wykręcili. sprzet daje mozliwośc samodzielnego monitoringu tzn powiadomienie i sterowanie może iść do ciebie jaki i do centrum monitoringu.