Jak ojciec chciał złomować poldolota to wystaczyło żeby buda była na kołach... Ale to było jakieś 3-4 lata temu więc... Nie wiem jak jest teraz.
Ale to polega na tym że zostawiasz auto na złomnicy, właściciel wystawia jakieś tam papiery z którymi jedziesz do urzędu komunikacji, i poprostu wymeldowujesz samochód.
Sąsiad czasem poprostu tnie na żyletki samochody które zajeździ... części na sprzedaż. A z papierami nie mam co robi... słyszałem że niektórzy zgłaszają poprostu zaginięcie samochodu. Ale to moim zdaniem głupota ...
Ostatnio zmieniony przez Pietrek 2007-11-01, 11:36, w caoci zmieniany 1 raz
chyba jest tak, ze wlasciciel zlomowiska moze sobie doliczyc kase za czesci(mase) ktorych niema i jak sie trafi taki to jek bedzie dudo brakowalo to bedziesz musial doplacic i to niemalo ale niema przeszkod zeby oddac cos niekompletnego ale na kolach
_________________ nie rób nic na siłę.weź większy młotek
GG: 6377445
duch_robi [Usunity]
Wysany: 2007-11-01, 11:52
1 opcja to kupic auto na jakiegos zenka
2 opcja to miec jakiegos znajomego lub znajomego znajomego ktory za flaszke zalatwi sprawie
3 opcja sprzedac dalej dokumety
4 opcja szukac miejsca gdzie bez problemu zezlomuja sama bude, sa takie miejsca i nie ma problemow, mysle ze jak sie pokrecisz i popytasz to wkoncu cos wymyslisz
Co do zglaszania kradziezy to sliska sprawa, kiedys w TV mowili ze chyba kolo 70% zgloszonych kradzierzy to fikcja, wiec do tej pory napewno sie wzieli za to, napewno mozna dostac niezle po tylku za taka historie.
jeśli chodzi o warszawę to oddając niekompletny samochód płacisz za jego niedowagę
powiedzmy że auto mialeś 1250 kg, 100kg masz marginesu, a ty oddajesz bude ważącą 680 kg to zapłacisz za 470 kg niedowagi żeby ci papierek wystawili...
oczywiście jest to formalna wersja i można ją pominąć na rózne sposoby
pozdro
_________________ KLUBOWICZ - KATOWNIK
sprzedaz czesci nowych i uzywanych do e30 e 32 e34 e36 e23
swapy
mechanika bmw www.ubottgarage.pl
tel 502928155
z moich spostrzezen....
u mnie za kazdy brakujacy kilogram wolaja 2,5zl , za zlomowanie tez musisz zaplacic, nie oplaca sie to bo oddajesz czesci ktore moglbys sprzedac....., masz dwa rozwiazania...... albo idziesz pod nocny i spisujesz umowe za flaszke...
albo daj ogloszenie ze sprzedasz zlom z dokumentami .... daje ci gwarancje ze bedziesz mial duzo telefonow... wystarczy forum....
_________________ pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez stoker 2007-11-02, 17:43, w caoci zmieniany 1 raz