Pomg: 11 razy Doczy: 24 Gru 2006 Skd: Stalowa Wola/Kraków
Wysany: 2007-09-07, 22:56 Prośba o wycenę roboty blacharza
Mam zamiar oddać moją E30 do blacharza-ruda dopadła tylne nadkola (podobno większość E30 tam leci....) i próg, który był nieudolnie naprawiony po stłuczce.
Co jest do zrobienia:
1. wspawanie połowy lewego progu (od początku do słupka)
2. naprawa tylnych nadkoli (wycięcia pruchna i wspawanie nowych blach)
3. mała wspawka na prawym progu
4. troche większa wspawka na tylnym pasie, przy akumulatorze.
Za to wszystko koleś powiedział mi ok 500 zł (koszt progu wliczony).
Czy to dobra cena? Nigdy nie orientowałem się ile takie coś może kosztować ale wydaje mi się, że to uczciwa cena.
Proszę o opinie.
Pozdrawiam
duch_robi [Usunity]
Wysany: 2007-09-07, 23:24
Nie patrz gdzie jest tanio, tylko patrz zeby zrobil to dobry fachura, bo zazwyczaj tam gdzie tanio to do d..., cwiczylem juz ten temat, wydaje mi sie ze cena jest ok.
Wysany: 2007-09-08, 10:52
Sama blacharka. Jakby to było z lakierowaniem to nie zadawałbym niemądrych pytań
Pozdrawiam
duchX [Usunity]
Wysany: 2007-09-08, 11:53
Cena dosc umiarkowana ale nie rewelacyjna jesli zrobi to tak ze lakiernik nie powie Ci dwa razy wiecej niz powinien bo bedzie musial poprawiac blacharza pozdrawiam
Wysany: 2007-09-08, 13:44
Tam nic nie będzie lakierowane-wszystko jest w niewidocznych miejscach (no może poza progiem-trzeba będzie go prysnąć delikatnie z wierzchu) i ma być szczelne i solidne, a nie ładne.
500 zl za tyle spawania pasowania itd dla mnie cena smieszna i jesli masz pewnosc ze zrobi ci to napewno OK to nawet sie nie zastanawiaj ! pamietaj okonserwacji tego co bylo spawane od srodka !
a moge zapytac kto ci to bedzie robil jestem z rudnika i rowniez moge polecic ci kogos bardzo dobrego ktory zrobi ci auto na gotowo (chodzi mi o rozebranie pospawanie ,zakonserwowanie ,ewentualnie lakierowanie )