Wysany: 2007-07-26, 10:59 Dlaczego E30 jest takie złe!!!!
Cóż, zadalismy sobie na tym forum niejedno trudne pytanie, nawet z półki tych filozoficznych, czyli co jest kultowe, czy Tico szwagra, czy Mercedes kuzyna, czy E36 ze Mtechnikiem, czy Riegerem....
Pokusiłem sie o temat, gdzie użytkownicy forum, które kocha i gloryfikuje cudowne E30 i nie tylko oni ,będą mogli powylewać żale i to czego nie lubią , nie znoszą i co im nie pasuje w E30 - napisać. Zacznę :
- E30 jest brzydkie i kanciate, po prostu kwadrat nieładny
- ma w środku mało miejsca, a z tyłu to już w ogóle porażka
- jest stare
Jest złe ponieważ wydech jest poprowadzony tak że nie da się go zglebować na maksa a miski urywane są o wszystko co leży na drodze.
Widać folksdojcze od golfów bardziej się przyłożyli
Silniki m20 to jeden wielkie szroty, nie da sie zrobić takie gleby jak w golfie, co do miejsca to z tyłu fakt mało ale mi to nie przeszkadza bo ja tam nie siedze
Pozatym doszedłem do wniosku że nic nie ładujesz w auto to sie nie psuje do czasu kiedy umrze całkowicie, wtedy kroisz na części i przynajmniej połowe kasy którą dałeś na auto odzyskujesz a jak zaczniesz pompować kase w e30 to robi sie studnia bez dna... i jak sprzedasz auto to jest w plecy 10 razy tyle ile dałeś za auto
- M20, M40 to szroty
- sedan 2D jest pojemniejszy niż 4D (a nie na odwrót)
- rudy zawsze wygrywa
- mają min 17 lat
- ile nie włożysz, zawsze jest coś do zrobienia
_________________ Pozdr. Łukasz
Renault Espace 2.0dci '07
Peugeot Partner 1,9d '99
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86
- pekajaca deska ( przy kazdym dzwonie ) własciciele twierdza potem ze od słońca
- korbka szyberdachu połamana prawie w kazdem e30-tce ( chyba ze juz ja naprawiłes )
- urywajaca sie klamka schowka
- zbyt szybko zdzierajace sie opony tylnie
M42 - koszt rozrządu (na szczęście nie zmienia się co chwila), ogólnie M42 jest dosyć głośnym silnikiem bo właśnie ten łańcuch słuchać, naprawdę cicho jest w każdym m20, wysoka krawędź załadunku bagażnika z tyłu, a największą wadą jest to że ma miskę za nisko (słyszałem że to zemsta turka)
NO tak zapomniało mi sie, dodał bym jeszcze do wad łamiące sie siedzenia, dokładniej oparcia no i lewarki latające we wszystkie strony bezwładnie, pozatym stare lampy są stare i zardzewiałe a soczewki nic nie świecą, tuleje w belce tył za szybko sie zrywają
Dla mnie osobiście E30 nie mają żadnych wad
Fajnie się jeździ, parkuję gdzie chcę i jest oki. aaa, no i techniczne sprawy mnie nie interesują, mam od tego ludzi