Wysłałem do Slawo namiar na auto w Essen, bardzo ładna 320 w wąskiej lampie, coupeta.
Slawa brat jako, że jest w Essen podjechał zobaczyć. Już przez telefon dowiedział się, że auto jest zadbane, a gość jest od dawna starszy jest właścicielem...Okazja super prawda? 500E - cena też niezła, więc .....
Artur pojechał do goscia, a gośc jak się dowiedział, że auto ma sprzedać Polakowi powiedział, że nie ma h.... i Polakowi nie sprzeda!!!!!
Odwrócił sie na pięcie i wrócił do chaty!!!!
Je.....Hitlerowiec, pewnie najeżdzał Polaków w 39 i do dziś nie może przeboleć, że dostali w dupę!!!!
Jestem w szoku, bo przez idiotę nie będę miał fajnego wypatrzonego auta.....
i kawałek szkła
Ogólnie Szkopy nigdy nie kochali Polaków i raczej już nigdy nie będą... ale trzeba z nimi jakoś żyć, bo niektóre niemieckie "gadżety" są nam potrzebne. Ale ten konkretny typek to jakiś szczególnie zawzięty !
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2007-05-30, 15:10
tak czytam i czytam...
a moze koleś jestes po prostu max przywiązany do auta a każdy wie jak są traktowane i użytkowane auta przywiezione z niemiec do Polski de facto własnie zwłaszcza betki...
nie mówie że w kazdym przypadku tak jest ale bądzmy szczerzy 90% betek które ściągano zza odry były u nas nieziemsko katowane a jednak niemcy dbają o swoje auta....
moze tylko o to chodzi i wystaczyłoby facetowi wytłumaczyć ze to będzie auto nie do katingu a bardziej jak eksponat...
PozdrOOfki...
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
przykre, bo ja do nich nic nie mam, a auto w moich rękach napewno nie posłuży do katowania.....
[ Dodano: 2007-05-30, 16:25 ]
Jacek E30 napisa/a:
ŁUKASZ czy ja wiem kto "dostał w d...e" Chyba my...
prawda, Jacek, chodziło mi bardziej o skrótowe myślenie - oni w końcu przegrali wojnę - to, ze lepiej się po niej pozbierali i mają generalnie gospodarczo dużo lepiej, to nie ulega wątpliwości.....
....kupując swoją beemke w Austrii poszedłem do tego ichniego urzędu wymeldowac auto i miałem dostac tablice zjazdowe na tydzien.Jak powiedziałem kobicie w urzędzie ze jestem z Polski,to dała mi na trzy dni mówiąc ze na tyle mi wystarczy i zapłaciłem 180 euro .Nawet nie chciała słuchac ze potrzebuje na dłuzej I nie pomogło zadne tłumaczenie.....
Pzdr.Prosiak