BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
czemu sie smiglo zamulilo??
Autor Wiadomo
Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-16, 15:44   czemu sie smiglo zamulilo??

witam wszystkich dobrze radzacych :) kurcze mam problem z moim 1.8 m40. 2 miesiace od kupna chodzil dobrze a teraz cos sie jakby zamulil czyli nie jest juz tak zrywny(jak na 1,8) jak byl po zakupie.moje spostrzezenia to takie ze to sie stalo po zatankowaniu w pewnej prywatnej stacji na ktorej do damtej poty tankowalem i bylo ok!!po tatym zatankowaniu juz wyczuwalem "mulka". na drugi dzien zatankowalem na orlenie i juz bylo lepiej po kolejnym tankowaniu juz niby bylo tak jak na poczatku.niestety po ktoryms tam zatankowanou (wszystko orlen) znowu sie muli.no i tak czy to moze byc filtr paliwa??a jesli tak to gdzie sie on znajduje??gdzies kolo baku??bo przy silniku nie znalazlem. co do mulenie to nei ma jakby powera na starcie tylko pozniej na wiekszych obrotach jakos idzie. zobaczylem tez ze moja linka od gazu jest kombinowana bo przy silniku jest jakby na druty skrecona aby sie pewnie lepij trzymala.ogolnie chce wymienic linke i filtr paliwa.a wy co jeszcze proponujecie??
ps
nie piszcie mi ze 1.8 to mul bo wiadomo 4 gary to nie 6 ale mi chodzi o to zebym przywrocil osiagi pierwotne :cry:

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-10-16, 16:17   

filtr paliwa powinieneś chyba mieć gdzieś koło baku, pod progami (pod plastikową obudową, koło ściętego rogu baku powinien być, z lewej)

A co do tego mulenia, to linka gazu raczej tu nie ma nic do rzeczy.
Może własne filtr ... może złe paliwo, może przepływka ... w sumie to dziwne :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

rogaś318 

Doczy: 28 Cze 2004
Skd: Wwa, Gardzienice
Wysany: 2004-10-17, 11:58   

a linka gazu tez moze miec znaczenie. Bo jeśli nie jest dobrze wyregulowana to to przepustnica nie otwiera się do końca... i nie może być nawet mowy o pełnych osiągach... sprawdź to tak: jedna osoba naciska gaz do dechy (na wyłączonym silniku żeby nie wył) a druga sprawdza czy można jeszcze coś pociągnać za samą linke... jesli mozna to regulujesz.. tak jest u mnie w m10 ale w m40 powinno być poodobnie..

pozdrawiam

już nie Mczy.

jakub
[Usunity]

Wysany: 2004-10-17, 12:51   

Filtr, paliwa to bym wykluczył jeżeli piszesz, że na wysokich obrotach jakoś idzie. Sprawdź przepustnicę (choć nie sądzę), hamulce czy nie blokują i filtr powietrza. Paliwo z Orlenu jest jednym z lepszym, dla pewności zatankuj na innej stacji Orlenu.
Według mnie jednak, problem tkwi w twojej świadomości i poprostu oswoiłeś się ze swoim autkiem. Moja 325 w pierwszym tygodniu eksploatacji była dla mnie rakietą, teraz po trzech latach jest ... rowerkiem. Pozrawiam

Qba 

Pomg: 1 raz
Doczy: 23 Maj 2004
Skd: Szczecin
Wysany: 2004-10-17, 16:47   

Ja dodam ze paliwko z orlenu to kicha moja znajoma zatankowała full na orlenie i nie odjechała ze stacji po wylaniu wachy wydzieliły sie 3 frakcje ( ze wzgledu na gestosc) studiuje chemie wiec zawiozłem to na uczelnie zeby zrobic jakas ekspertyze tego gówna ale okazalo sie ze taki prawomocny papier wystawia własnie laboratorium orlenu a to daje do myslenia, sprawa trafila do prasy i zwrocili kase za paliwo i czyszczenie, wiec dla mnie to tylko BP i shell. Zgadzam sie rowniez z przedmowca co do pewnego przyzwyczajenia (nie twierdze ze tak jest w Twoim przypadku) terz mam 318i i marze o 6 garach ale jak znajomy wsiadzie i go przewioze to mowi "K..... ale ci to zapier.... " wiec jesli nie znajdziesz przyczyny to zmien stacje i przwiez czasem kogos i zapytaj jak było gwarantuje ze odpowiedz Cie pocieszy.

P.S. mam takie odczucia jak Ty tyle ze moja zagazowałem

Miki 

Pomg: 1 raz
Doczy: 11 Kwi 2004
Skd: z kreskówki ;)
Wysany: 2004-10-17, 19:29   

jakub napisa/a:

Według mnie jednak, problem tkwi w twojej świadomości i poprostu oswoiłeś się ze swoim autkiem. Moja 325 w pierwszym tygodniu eksploatacji była dla mnie rakietą, teraz po trzech latach jest ... rowerkiem. Pozrawiam

znam ten "ból" po przesiadce z e21 316 do e30 320i miałem to samo...

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-18, 21:31   czemu sie smiglo zamulilo??

hmmm.dam inny przyklad. mial ktos z was malucha albo mial ktos stycznosc??malucha czasem jak sie odpali i jest na ssaniu w czasie mocnego dodania gazu fiat126p wydaje swoje charakterystyczne dzwieku duszenia sie i sprawia wrazenie ze chce zgasnac.moja beemka podobnie reagueje czyli na poczatku jakby sie dlawila ale po tym nie gasnie tylko przeskakuje na obroty takie jakie powinlky byc. odnosze wrazenie ze jest cos poprostu zapchane, ale co?? a moze calkiem cos innego :?

SmasherE30 
Coś tam wiem

Pomg: 11 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Warszawa Skorosze
Wysany: 2004-10-18, 22:38   

układ wydechowy :roll:

This post was sponsored by letter ///M like Maciek ;)

Anonymous
Go
Wysany: 2004-10-19, 12:18   

Ja jeździłem maluchem jeszcze 6 m-cy temu :D . Takie duszenie to może być wina zaworów i zapłonu.

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: