BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Dofinansowanie dla studenta ..
Autor Wiadomo
MrKrYH_e34 

Doczy: 24 Sie 2004
Skd: Turek- Poznań
Wysany: 2007-01-17, 20:32   Dofinansowanie dla studenta ..

Siemka .. tak sobie mysle czy jest jakies dofinansowanie ogolne czy unijne dla studentoof ... czy macie jakies dofinansowania czy jak ?? Napiszcie czy korzystacie z tego typu "promocji" Pozdro

Arczi e30 
ZBANOWANY

Pomg: 2 razy
Doczy: 09 Wrz 2004
Skd: Płock
Wysany: 2007-01-17, 20:40   

sa dofinansowania unijne i wewnetrzne uczelniane ...

ale nie myśl ze wiele dostaniesz np. na zaocznych .. szczegolnie jest pracujesz... wtedy niema co sie ubiegac ..

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2007-01-17, 20:49   

jesli masz dochod ponizej 506zl na osoba to mozesz zaczac marzyc o stypendium

jesli pracujesz to raczej zapomnij

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-01-17, 20:54   

no czytalem o stypendoium socjalnym na swojej stronie szkoly i wychodzi 569 zarobku netto na glowe .. nie wiem ile tam maja moii rodzice musze sie wywiedziec ;) ... J apracuje w takiej firmie a nie innej mam najnizsza krajowa a reszte na raczke ... do tego jestem na umowie zlecenie a to sie raczej nie liczy do niczego prawda ?? wiec mowie jezeli studiuje od tylu lat i jestem na 3 roku :P place 4 tys zl rocznie za szkole to mzoe wyciagne od szkoly jakas kase .. wiec dlatego to moje pytanie pozdro ..

Arczi 100 zl by mi styknelo na lpg czy na dojazdy wiec dobre i to .....
grosz do grosza i bedzie kokosza ... czy jakos
Ostatnio zmieniony przez MrKrYH_e34 2007-01-17, 21:00, w caoci zmieniany 1 raz  

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2007-01-17, 20:57   

.. u mnie na zaocznych koleszka skladał o dofinansowanie i miał dochodu 280 czy 290zł na głowe dostał . 100zł miesiecznie ... lepsze to niz nic ...

zaoczne to inna bajka niz dzienne ... jesli chodzi o te sprawy ... zasada brzmi ucz się i zap .. piepszaj

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-01-17, 21:03   

Krychu proponuje rozwód z rodzicami :)
pamietam ze kiedys była własnie taka akcja ze stypendiami i w tv pokazywali studentów którzy wykazywali zerowy dochód.przynosili zaswiadczenie z urzedu ze nie mieli w danym okresie dochodu i cos jeszcze o rodzicach było tylko nie pamietam co ...

ale finał był taki ze jak ktos miał dochod wiekszy niz 80 pare złotych to nie dostawał nic bo bardzo duzo osob własnie mialo zerowy dochód

moja druga rada to poza rozwodem z rodzicami wez kup kilka hektarów :) wiem ze koledzy których rodzice mieli ziemie dostawali spora kase w porównaniu z innymi. ok. 400zl

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2007-01-17, 21:08   

ogolnie system nauczania jak i system stypendialny jest chory na jakas chorobe zakazna ...

cos z matematyki ... umiesz liczyc, licz na siebie :lol: taka moja rada ...

a koledzy oprocz tego ze dostali 400zl bo maja ziemie to dostali jeszcze dofinansowanie na ta zimie z unii ... jak zawsze weś ma gorzej od miasta ... tak było za komuny i tak jest teraz ... dlatego ze ludzie z czerwonymi nosami nauczyli sie narzekac bardziej niz ci w miastach

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-01-17, 21:13   Re: Dofinansowanie dla studenta ..

MrKrYH_e34 napisa/a:
Siemka .. tak sobie mysle czy jest jakies dofinansowanie ogolne czy unijne dla studentoof ... czy macie jakies dofinansowania czy jak ?? Napiszcie czy korzystacie z tego typu "promocji" Pozdro

Dowiedz sie w miejscu pracy - ja wiem ze u siebie mam mozliwosc dofinansowania.

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-01-17, 21:19   Re: Dofinansowanie dla studenta ..

kirek napisa/a:
MrKrYH_e34 napisa/a:

własnie mi sie przypomnialo ze ostanio kilku kolegów pochwalilo sie ze firma opłaca im studia albo zwraca jakas tam czesc

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2007-01-17, 21:22   Re: Dofinansowanie dla studenta ..

kamil.k napisa/a:
kirek napisa/a:
MrKrYH_e34 napisa/a:

własnie mi sie przypomnialo ze ostanio kilku kolegów pochwalilo sie ze firma opłaca im studia albo zwraca jakas tam czesc

Dokładnie - jezeli przerwiesz studia bedziesz musial oddac firmie to co w ciebie zainwestowała.

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-01-17, 21:28   

ja mam wlasnie nietypowe studia bo jestem na 5 semestrze a mam do zaliczenia prawie caly 3 sem ;) powiedzmy ze mam 8 poprawek i mam zamiar to do marca zaliczyc hehehe wiec ja firmie na bank bym musial oddawac kase hehehehe

Pscolka 
Moto PszczoŁa ;)

Pomoga: 1 raz
Doczya: 08 Maj 2005
Skd: WPR ;)
Wysany: 2007-01-17, 23:24   

Z firma tro wyglada tak:

Oni placa ale wymagaja zebys mial tam jakies wyniki w nauce, wiec jak poprawka jest to jest zonk.Slyszalam o chlpaku ktory zarabial kupe siana i firma wyslala go na studia. Na 2 roku zawalil dwa egzamy. Podziekowali mu za wspolprace i kazali oddac koszty poniesione pzrzez firme. Wiec fizyk rydzyk mozna studiowac za darmo ale duzo sie tez ryzykuje.

Kryhu idz do pani z dziekanatu i zagadaj do niej ladnie :twisted: (ososbiscie nigdy nie lubilam tam chodzic) jak bedzie miala dobry humor :wink: to moze ci wszystko ladnie wytlumaczy. Mozesz tez uderzyc do "kasy" w szkole tamte panie tez powinny byc zorientowane w tym temacie.

Pozdrawiam

urbi 
SilaDrzemieWBemie

Pomg: 4 razy
Doczy: 19 Mar 2004
Skd: Krakow/Tbg
Wysany: 2007-01-17, 23:34   

co znaczy ROZWIESC SIE Z RODZICAMI ?
i co z czyms takim jak RENTA RODZINNA ? czy takie swiadczenia licza sie do dochodow ? jak to jest ?

emaloo 

Doczy: 28 Maj 2006
Skd: Poznań
Wysany: 2007-01-17, 23:36   

MrKrYH_e34 napisa/a:
ja mam wlasnie nietypowe studia bo jestem na 5 semestrze a mam do zaliczenia prawie caly 3 sem powiedzmy ze mam 8 poprawek i mam zamiar to do marca zaliczyc hehehe wiec ja firmie na bank bym musial oddawac kase hehehehe

Zawsze można spróbować podciągnąć trochę wyniki w nauce, rozpocząć najpiej do tego drugi kierunek i dostać 1300 od wielkiego OG giertycha... :mg:

ps. studiujesz w poznaniu?
pozdr.

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2007-01-18, 12:28   

rozwodu z rodzicami za bardzo wziąć nie można, bo to oni mają obowiązek utrzymywania cię do 26 roku życia, jeśli nie chcą to możesz wnieść sprawe do sądu o alimenty...jeśli pracujesz to możesz się potraktować jako jednoosobowe gospodarstwo domowe, ale jeśli masz nieco wyższe dochody niż te 500 kilka złotych to nie sądzę byś cokolwiek otrzymał, przynajmniej tak jest w państwowych szkołach, może te prywatne mają nieco inne zasady... u mnie (szkoła państwowa) właśnie stypendium socjalne otrzymuje najwięcej osób pochodzących ze wsi i myślę, że nie jest to przypadek... ja jako jedynaczka nie mam na stypendium socjalne żadnych sznas, najlepiej by było mieć rodziców rolników i pięcioro rodzeństwa,
jedynym wyjściem stypendium naukowe, które oczywiście mam, więc zawsze jest to jakaś dodatkowa kasa (za szkołę nie płacę), zatem Krychu do nauki!:D

jaqub 

Pomg: 11 razy
Doczy: 22 Mar 2005
Skd: LUBLIN
Wysany: 2007-01-18, 15:15   

ale glupoty piszecie.... jesli zalezy CI na hajsie... ale tak naprawde to sie o hajtaj... panna jesli tez studuije i nie pracuje/nie ma dochodu to kasy mozesz sie obrac jak lodu... tylko nie wiem czy sa osoby na tyle zdesperowane... a jesli jeszcze wyprodukujesz potomka... o stary :mg:

kamil.k 
złota ronczka

Wysany: 2007-01-18, 16:39   

jaqub napisa/a:
ale glupoty piszecie.... jesli zalezy CI na hajsie... ale tak naprawde to sie o hajtaj... panna jesli tez studuije i nie pracuje/nie ma dochodu to kasy mozesz sie obrac jak lodu... tylko nie wiem czy sa osoby na tyle zdesperowane... a jesli jeszcze wyprodukujesz potomka... o stary :mg:

o ciekawa droga :D

znam przypadki zawierania zwiazku albo produkcji potomstwa zeby uciec przed wojskiem jako jedyny zywiciel rodziny :|

Arczi e30 
ZBANOWANY

Wysany: 2007-01-18, 16:52   

kamil.k napisa/a:

znam przypadki zawierania zwiazku albo produkcji potomstwa zeby uciec przed wojskiem jako jedyny zywiciel rodziny :|

teraz biorą i dzieciatych ...

MrKrYH_e34 

Wysany: 2007-01-18, 21:05   

emaloo mieszkam w poznbaniu od jakiegos czasu a studia mam w Konie .. Wyzsza szkola humanistyczno ekonomincza w lodzi oddzial Konin .. Kier Informatyka ;D ... Kiedys mieszkalem w turku wiec do szkoly mialem 30 km .. teraz mam 130 hehe a nie przeniose sie do poznania bo jest wyzszy poziom, pozdro

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: