Wysany: 2007-01-09, 19:27 Samochód Miesiąca - Prolog
W zwiazku z dobrym pomyslem kirka odnosnie stworzenia konkursu "Car of The Month" podjalem sie jego organizacji.
Zalozenie:
W danym miesiacu ochotnicy zamieszczaja po jednym zdjeciu swojej beemki (bez retuszu). Sedziowie wybieraja wsrod dostepnych zdjec takie, ktore ich zdaniem bedzie najlepsze. Zwyciezca danego miesiaca dostanie oprawione i podpisane zdjecie np: Car of The Month:Styczen(January). Pod koniec roku z 12 finalistow zostanie wyloniony "Car of The Year", a autor otrzyma pucharek Zamieszczac wolno tylko jedno zdjecie samochodu. Pod uwage beda brane: wyglad samochodu, sceneria oraz profesjonalizm wykonania zdjecia.
UWAGA:
Poszukiwane osoby, ktore wyrazaja chec na pomoc i zasiada w kregu bezstronnych sedziow. Chodzi o to, zeby lapaly sie w grafice conieco i w fotografii.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez nokerman 2007-02-01, 08:14, w caoci zmieniany 3 razy
Myśle że pomysł jest nietrafiony... W takich miesiącach jak np Listopad gdzie non stop pada deszcz , czy Styczeń gdzie są zaspy ( w tym roku wyjątek ) nie ma sensu robić fotek ... większość ma wtedy terenowe zawieszenia, stalówki czy kołpaki... Znowu w np w Maju lub okresie wakacyjnym może być nawał łądnych zdjęć... i co wtedy ? wybierzemy jedno a reszta pujdzie sie czesać... mimo że było by pewnie lepsze niż takie z okresu jesienno zimowego.
Ja jestem na NIE.
Jak ktoś będzie miał ładne zdjęcie to poprostu da tam gdzie trzeba i po sprawie, ma zlotach proponowałbym poświęcić kilkanaście minut czasu na zrobienie ładnej sesji, nie wierze żeby przez cały sezon nikomu nie udało sie zrobić ciekawej foty...
A mnie się wydaje, że zawsze znajdzie się ten jeden piękny dzień w miesiącu, kiedy wszystko doskonale wygląda i cała sztuka polega na tym, aby w ten dzień utrafić.
Jak pokazał Yaku nawet krople deszczu na samochodzie wyglądają ślicznie, jeśli się je odpowiednio uchwyci.
Proponuję nie marudzić, tylko brać aparaty i pstrykać. Coś się wybierze.
Pozdrowienia i całuski na zachętę - M.
dokladnie ! ja np mam fajne fotki gdzies z zimy akurat jeszcze furka byla wypucowana ! wygladlo swietnie ! to samo w jesieni miedzy liscmi itp ... chodzi o to zeby sie postarac a nie miec wszystko podane na tacy !
Kazdy auto wygrywajace edycje miesieczna bedzie miało pieknie oprawioe swoje zdjecie w własicicle dostanie je do domku na sciane.
Do tego pod koniec roku bedzie samochod roku - i osoba dostanie puchar i pikenie oprawione zdjecie swoje auta.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
W takich miesiącach jak np Listopad gdzie non stop pada deszcz , czy Styczeń gdzie są zaspy ( w tym roku wyjątek ) nie ma sensu robić fotek
Wspomniane wyzej zimowe foki Sosena:
Cos im brakuje? Bo wg mnie sa swietne.Pamietam ze byly tez fajne w ruchu z chmura rozrzucanego przez siodeme sniegu ale nie moge znalesc.
Fotki robione wsrod opadajacych lisci czy po wiosennym deszczyku tez moga byc bardzo ciekawe. Poprostu najwazniejszy jest fotograf, trzeba umiec zrobic dobre zdjecie - sam ladny samochod nie wystarczy, musi byc odpowiednie tlo, kompozycja itp itd. W temacie o kalendarzu niektorzy pisali "dlaczego nie ma zdjecia beemki X, przeciez jest taka ladna!" Tylko nikt nie zwrocil uwagi ze zdjecie jest tragiczne, kadrowanie beznadziejne, paskudne tlo a w rogu widac np palec fotografujacego i jego cien na dole.
Mi sie ten pomysl podoba i uwazam ze powinnismy zostac przy 1 fotce na miesiac. A jesli w jakims okresie bedzie duzo zdjec to tym lepiej - bedzie z czego wybierac
Pietrek, no ja zwykle, jest pomysł są przeciwnicy
słuchajcie
to nie jest OBOWIAZKOWE
jeden woli zlecić agencji robienie fotek
a drugi woli z pod kurtki w czasie ulewy robić fote i mieś z niej satysfakcję.
Konkurs będzie prowadzony w 12stu miesięcznych częściach.
Warunkiem jest tylko AKTUALNE ZDJĘCIE nie poddawane żadnej obróbce a nie wyszperane na dysku
PZDR
_________________ E30 325iA 1987r. Coupe E39 528iA 1999r. Touring E61 530dA 2005r. Touring «Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»
Spokojnie mam nadzieje ja Yaki z nudów znajdzie ekpie do prowadzenie konkursu i napisze jakis regulamin
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Pomysł super! Tylko... Nie lepiej zrobić coś w rodzaju ankiety, żeby każdy mógł oceniać foty? Pozatym jak zamierzacie weryfikować kiedy były robione zdjęcia?