BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
:: ZWOLNIJ !! SZKODA ŻYCIA ::
Autor Wiadomo
nokerman 
ostatni mohikanin

Pomg: 21 razy
Doczy: 22 Mar 2004
Skd: Puławy
Wysany: 2006-07-13, 07:07   :: ZWOLNIJ !! SZKODA ŻYCIA ::

Zwolnij Szkoda Życia.

http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p1.html
http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p2.html
http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p3.html
http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p4.html
http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p5.html
http://www.tomaszkamel.pl/img/filmy/p6.html

Dbajcie o Siebie i o Innych na drogach.

E30 325iA 1987r. Coupe :mrgreen: Spritmonitor.de
E39 528iA 1999r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
E61 530dA 2005r. Touring :mrgreen: Spritmonitor.de
«Nigdy Nikogo O Nic nie Proś Sami Przyjdą Sami Dadzą»

Łukasz 
Samotny Nawigator

Pomg: 22 razy
Doczy: 26 Sie 2004
Skd: W-wa
Wysany: 2006-07-13, 08:55   

Podoba mi sie film ostatnio emitowany w TV tej kampani:

Fajna muzyka, koleś gna po Wawie Imprezą, do panny...i końcówka, kiedy puka i okazuje się, że...w wieko trumny.

"Zwolnij, jadąc za szybko nie zauważysz, jak umrzesz"

Dobre.

Dlatego też mój samochód od niedzieli stoi na parkingu, a ja się poruszam autobusem linii 406. :D

P.S Kammel swojego czasu jeździł E46

Bajka 

Pomoga: 4 razy
Doczya: 22 Cze 2005
Skd: Otwock
Wysany: 2006-07-13, 09:33   

bardzo dobre spoty, zresztą jak w dużej ilości kampanii społecznych
najlepszy jest wg mnie ten drugi, który jest chyba z zeszłego roku, ale wyjątkowo do mnie przemawia!

korzuch 

Pomg: 2 razy
Doczy: 29 Mar 2004
Skd: z stąd
Wysany: 2006-07-13, 10:05   

yo!
Trasa na człuchów-koszalin poźniej mielno codziennie wychodzi mi kilka aut na zderzenie czołowe ja nie mam gdzie uciekac swoim germanem jest podwójnie ciągła w tej miejscowosci ale oni i tak próbują :evil: te filmy dają duzo do myślenia :!: :|
pozdro
PS zauwazyłem ze ja jadac sobie 100-120km/h jestem największym zagożeniem na drodze :!: bo jadę za wolno :shock:
pozdro

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-07-13, 10:08   

A ja siedze w autobusie miejskim , czytam "Playboya" i mam wszystko w ... :lol:

samson 
Poszukaj zanim napiszesz !!!

Doczy: 03 Cze 2006
Skd: Żabia Wola
Wysany: 2006-07-13, 11:03   

Łukasz napisa/a:

To po co Ci samochód?

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-07-13, 11:09   

Czasami sobie mysle co by bylo gdyby wszyscy jezdzili przepisowo czyli 50km/h...z jednej strony tragedia a z drugiej wcale nie, ale tez czasami mysle co by bylo gdyby wszyscy jezdzili tak jak ja....tez z jednej strony tragedia a z drugiej nie... Bardzo czesto zdarzaja mi sie sytuacje ze poporostu mnie krew zalewa typu jazda na lewym pasie, brak wyobrazni przy wjezdzaniu na skrzyzowanie lub co najgorsze gdy wyprzedzam prawym pasem a jakis kretyn nie patrzy w lusterko i zmienia pas...niestety ja swoim samochodem nie moge sobie pozwolic na ucieczke na kraweznik bo zaliczyc dachowanie przy predkosci powyzej 100km.h ze zdjetym dachem to rzadka przyjemnosc. Mimo wszystko codziennie rano gdy wsiadam do samochodu modle sie: "Boze nie pozwol zeby ktos zginal z mojej winy", bo to ze ja mam pusty leb no to trudno ale zeby ktos inny za to cierpial to bym tego nie przezyl... Na temat szybkiej jazdy mozna by dyskutowac dlugo ale ja sadze ze na szybka jazde musi byc czas i miejsce a na naszych cudownych polskich drogach tego czasu i miejsc jest baaaaardzo malo...

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

Łukasz 
Samotny Nawigator

Wysany: 2006-07-13, 11:12   

samson napisa/a:
Łukasz napisa/a:

To po co Ci samochód?

Dla satysfakcji i przedłużenia własnej pokrętnej osobowości. I nie lubię prowadzić po Warszawie.Bo nerwowy jestem nieco i porywczy.

KotSylwester 

Doczy: 10 Kwi 2005
Skd: nie stąd
Wysany: 2006-07-13, 13:15   

Ostry, może ludzie specjalnie na Ciebie polują jak wyprzedzasz z prawej, żebyś sie nauczył że się tak nie robi jak w końcu przytrzesz...:)

Co do filmików, to uważam że sa niezlłe. Najlepszy ten z ilością 1300 trumien.

Ostry 

Doczy: 13 Lip 2005
Skd: lewobrzezna warszawa
Wysany: 2006-07-13, 14:28   

A co mam robic jak lewym jedzie jakis dziadek w kapeluszu :?: (Zwroccie uwage na kierowcow w kapeluszach i na ich styl jazdy, mi sie sprawdza w 100%). A swoja droga wyprzedzanie z prawej wcale nie jest zabronione nawet w miescie... Do wyprzedzania z prawej w miescie potrzebne sa conajmniej 2 pasy a poza miastem 3 pasy...

Beti: e-36 328 cabrio "miss"
Beatka: e-32 740 "przyszla miss"

BADYL 

Pomg: 5 razy
Doczy: 20 Mar 2004
Skd: *****
Wysany: 2006-07-13, 14:53   

Bardzo dobra kampania - niestety nawyków naszych satryc kierówców juz nie zmienimy wiec sami dbajmy o to zby na drogach było bezpiecznie,abysmy siebie,rodzine,znajomych zawsze dowozili do celu.

oxstyle 

Doczy: 16 Lut 2006
Skd: Wroclaw
Wysany: 2006-07-13, 16:50   

Wiecie bardzo fajna akcja podoba mi sie ...

Co do jazdy autem , niestety ale ja od ponad tygodnia auto wyciagam tylko wieczorami ...

W rano w dzien we wroclawiu nie da sie jezdzic , lewym pasem jada albo rajdowe dziadki po 60 , albo niestety ale kobiety - okreslil bym je inaczej ale szacunek ...

Nie mam nerwow ciagle jechac hamowac jechac na 1 i 2 i zadnego innego biegu nie wrzucam bo nie mam jak , wole jezdzic autobusem i jak ktos pisal czytac ksiazke ...

samson 

Wysany: 2006-07-13, 16:53   

Wogole we Wrocu ludzie wolno jezdza , ale w porownaniu ze 100lica to i tak jest luksus, zero korków i wogóle przejezdnie bardzo :) Jedyne co jest przewalone to kostka, kocie łby czy jak to tam się na dolnym śląsku nazywa ;-) Szkoda auta na takie drogi.

osd 

Doczy: 24 Lis 2005
Skd: slask
Wysany: 2006-07-13, 19:20   

Wlasnie da sie zauwazyc takie dziwne zjawisko.

W gliwicach ludzie jezdza srednio ale nawet moze byc. Gdzie mozna bezpiecznie jechac wiecej niz 50 to jada 70 - 80 .. a normalnie te 60 wiec da sie zyc.

Ale za to jak jestem w katowicach to mam nieustanne wrazenie ze tam ludzie jezdza jeszcze szybciej. Co start spod skrzyzowania to 1-2-3 i mozna potem sobie spokojnie na 4 jechac 80 .

Wiec jak by w katowicach jezdza wszyscy szybciej po miescie.

Pozdrawiam

Grzesio 
BMW Power

Pomg: 5 razy
Doczy: 05 Kwi 2004
Skd: Lublin
Wysany: 2006-07-13, 22:37   

Ja zauważyłem że w Wawie to żadko kto jedzie poniżej 100km/h :lol: chyba że jest total traffic :lol: albo psy obok jadą ale to też jadą ok 80-90 km/h :mrgreen:

E30 325iS '87 M-Technic II http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=8560 - sprzedane

E34 530i V8 '94 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=31236

E30 318i '88 - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=36500 - sprzedane

E46 320td '02 Compact - http://beemka-klub.pl/forum/viewtopic.php?p=411671

G-STYLE SQUAD* :D
*grupa LANS SQUADu

samson 

Wysany: 2006-07-14, 07:13   

Grzesio napisa/a:
Ja zauważyłem że w Wawie to żadko kto jedzie poniżej 100km/h :lol: chyba że jest total traffic :lol: albo psy obok jadą ale to też jadą ok 80-90 km/h :mrgreen:

Mi zdażyło się kiedyś ścigać z policją z pod świateł, niestety przegrałem, oni Octavia TDI a ja CC900 :lol:
Odnośnie prędkośći w Wawie to jadąc lewym pasem 100km/h zaraz ktoś Cie długimi pogoni :)

oxstyle 

Wysany: 2006-07-14, 16:19   

Cytat:

Odnośnie prędkośći w Wawie to jadąc lewym pasem 100km/h zaraz ktoś Cie długimi pogoni :)

Szkoda ze we wroclawiu tego nie ma ... Tu wszyscy lewym pasem jada 50-60 srodkowym pasem 70-80 prawym pasem jak nie ma autbusow czy cos wszyscy jada 90 -100 lub slalomem z prawego na srodek i na prawy ...

samson 

Wysany: 2006-07-14, 16:28   

oxstyle wcale nie dziwie się prędkościom przelotowym we Wrocu, ja tam jeżdze prawie cały czas 30km/h przez te cholerne kocie łby ;-) Chociaż teraz cały Wrocław jest rozkopany, może coś się poprawi.

oxstyle 

Wysany: 2006-07-14, 16:33   

samson napisa/a:
oxstyle wcale nie dziwie się prędkościom przelotowym we Wrocu, ja tam jeżdze prawie cały czas 30km/h przez te cholerne kocie łby ;-) Chociaż teraz cały Wrocław jest rozkopany, może coś się poprawi.

owszem , ale ja mowie akurat chociazby o Legnickiej na ktorej nie ma dziur kolein ani nic ...

Bo na krakowskiej sam jade 20 chociazby przez to ze mam miske nad ulica :mrgreen:

marekfl 
Scyzoryk

Doczy: 10 Mar 2006
Skd: Kielce - Scyzoryk
Wysany: 2006-07-14, 16:43   

Bez kitu ta ostatnia scenka w pierwszym filmiku na mnie zrobile wrażenie, (te krzyże w zdłóż drogi) Ostatnio tak jechalem w nocy na nieoswietlonej drodze (ok 110 na liczniku) na drodze nie było kocich oczek, a okazało sie ze to byl ostry zakret w lewo, i jeszcze w dół normalnie chyba bóg nademna czuwał ze sie wyrobiłem, jechalem i nie widzialem drogi, masakra jechalem wtedy z 4 osobami w samochodzie. Od tej pory jak jade noca na nieoswietlonej drodze to nie przekraczam 100 a w zakretach to 80 normalnie.

Pozdro dla wszystkich rozważnych na drodze

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: