Wysany: 2006-01-24, 21:55 Jak nie dać się zrobić ? ALLEGRO
Witam
Problem polega na tym,że chce kupić od gościa z allegro radio. Koleś nie posiada żadnych komentarzy a do tego pisze,że jest to aukcja grzecznościowa a ja bym chciał mieć gwarancje,że nie dostane w pudelku kupy śmieci za 300zł jak moge to zalatwić?
1)
osobiscie...
ja kiedys po felgi pojechalem 400km ( w jedna strone)
2)
poprosic kogos z forum o sprawdzenie...
3)
wybrac inne radio...
4)
zaryzykowac...
Na forum BM6 kiedys pisala o nowej usludze Poczty Polskiej. Mozna przy pracowniku Poczty otworzyc pudelko i zajrzec czy znajduje sie tam wlasciwy towar a nie cegla.
_________________ 80' E21 323i
duchPW [Usunity]
Wysany: 2006-01-24, 22:16
to pisał Krych
na Twoim miejscu poprosiłbym kogoś z Gliwic o sprawdzenie, zakup i przesyłkę, albo kupił coś innego - moim zdaniem ta druga opcja jest lepsza, bo sam nie bardzo chciałbym sprawdzać i na dodatek kupowac czegoś na cudzy koszt, bo trzeba ponosic odpowiedzialność od momentu zakupu do momentu odbioru
Mamy dwóch kolegów z Gliwic. Jeden, to Ścigany, który urzęduje na allegro, a drugi, to poważna osoba Mariusz. Myślę, że zechcą Tobie pomóc, jeśli poprosisz.
Pozdrowienia i całuski - M.
Dziękuje wszystkim za odpowiedźi naszczęście na podobną oferte zgodził się zaufany allegrowicz więc powinno być ok bo w mazowieckim nie ma ani jednego takiego radia mam nadzieje,że się nie zawiode.
[ Dodano: Sro Sty 25, 2006 1:29 pm ]
A jednak :cenzura: ten niby "zaufany allegrowicz" sie wycofał więc nadal musze kąbinować
Na moje to zabardzo krzykliwa aukcja,sam zobacz ma w opisie NAJTANSZY ,poto,zeby przyciągnąć uwagę innych za szybko sprzedaje dobry sprzęt i za małą kaskę-Ja bym niebrał albo skorzystaj z usługi ESCROW jest taka na Allegro.Pozdroo.
P.S. Wskazówka: spróbuj umówić sie z kolem na odbiór osobisty-wtedy zobaczysz czy zrezygnuje czy poprostu zacznie sciemniac,ze nie moze lub tylko wysyłka-a to bedzie oznaczac,ze cos jest nietak!
_________________ BIAŁE MOGĄ WIĘCEJ
...tylko i wylacznie bety;)
Xeon pewnie,że chce ale Ty jesteś z krakowa a to jest chyba kawałek od Gliwic nie chciał bym robić kłopotu! Na radiu mi zależy bo jak sam napisałeś jest naprawde niezłe a nie festyniarskie jak chameleon którego mam obecnie.
katowic nie kielc
35km, 40 min jazdy
zreszta koles pisze ze moze dojechac jak niedaleko, spytaj moze bywa w katowicach w okolicach dworca pkp...jak cos to nie ma problemu, podskocze Ci do gliwic z kumplami sie spotkam po drodze
Pomg: 10 razy Doczy: 23 Lis 2004 Skd: Warszawa-praga
Wysany: 2006-01-26, 00:47
center dobry kumpel.nie dawno ogladal mi e36 .pozdro i dzieki dla niego.
poza tym maly,nie wbijaj sie w jakiegos jvsa.pionki sa najlepsze..i sprawdzone. nie mowie juz o alpinkach bo cena troche wyzsza.
po co ci srebrne radio do czarnego wnetrza? festyn 8)
center dobry kumpel.nie dawno ogladal mi e36 .pozdro i dzieki dla niego.
poza tym maly,nie wbijaj sie w jakiegos jvsa.pionki sa najlepsze..i sprawdzone. nie mowie juz o alpinkach bo cena troche wyzsza.
po co ci srebrne radio do czarnego wnetrza? festyn 8)
Center wielkie dzięki za chęci jak coś napwno się odezwe ale dzwoniłem do typa i mi się wydaje,że to ściema.
Menel pomaluje je czarnym sprayem i nie będzie festynu
P.S. Pionki są nudne i 99% jest z zielonym podświetleniem jeśli chodzi o nowsze modele.
Ostatnio zmieniony przez --==maly==-- 2006-01-27, 00:02, w caoci zmieniany 1 raz