Wysany: 2005-12-31, 17:55 Od kiedy zyje to pierwsza taka zima
Zasypalo i to mocno, przynajmniej na slasku, nie wiem jak u Was, ale u mnie masakra, dzisiaj rano bylo pospolite ruszenie i chyba z 15stu chlopa odkopywalo swoje auta na parkingu, w niektorych miejscach ponad 1 metr sniegu nawialo, pare fotek zrobilem na uwiecznienie tego niecodziennego opadu sniegu.
[/img]
_________________ E30 1.8i M40
gg 3437874
Ostatnio zmieniony przez Scigany 2005-12-31, 20:03, w caoci zmieniany 1 raz
No u mnie wygląda tak samo w Katowicach jak u Scigany
W piątek trzy razy się zakopałem wracając z pracy do domu,zresztą po drodze wszędzie korki drogi poblokowane przez Tiry.A ja wracając z pracy podjechałem do "Praktikera" i kupiłem 4 worki piasku razem 100kg żeby dociążyć tył i teraz w tym sniegu jeździ mi się lepiej .Od tego czasu jeszcze się nie zakopałem
_________________ Jeśli BMW jest chorobą ,to ja nie chcę wyzdrowieć.
U mnie jest to samo jak wsiadalem do beatki to odgarnlem ze 20cm sniegu drzwiami. Próbowałem wyjechać ale jedyne co mogłem to 20cm do przodu i tyle samo do tyłu samochód szura podwoziem i koniec jazdy Dobrze ze znajomi wpadną do mnie bo bym sam siedział w sylwka.
Pomg: 17 razy Doczy: 12 Maj 2005 Skd: TrójkątTrzechCesarzy
Wysany: 2005-12-31, 22:02
dziś osiadłem na śniegu - i 1,5 godziny w 4 osoby kombinowałem , odkopywałem, paliłem raz jedną raz drugą gumę żeby się wygrzebać - no i ... udało się a pod blokiem-poprosiłem sąsiada od FULL EXTREMO MAX WYSOKI NISSAN PATROL, żeby przejechał trochę i porobił za walec śniegowy, bo nie mam siły wciąż wyciągać sąsiadów w celu wypchania na parking...
też mieszkam na Ślasku
_________________ Ile można zainwestować w swoją PASJĘ? Z czego można zrezygnować... jak bardzo można się w tym zatracić...
To już wiem gdzie mieszkasz Ścigany
U mnie na Sikorniku też masakra. Bez łopaty nie ma się co ruszać. Ja dodatkowo zarzuciłem łańcuchy na tył, więc myślę, że nie będzie tak źle.
Na drogach publicznych, mniej uczęszczanych nie da się przejechać. Wjedziesz, ale nie przejedziesz.
A propos. Dzisiaj, właściwie wczoraj rano byłem świadkiem takiego zdarzenia gdzie to dostawa piwa (Ford Sierra Combi) zakopała się w śniegu. Próbowali pchać we dwóch, ale nie dało rady Nagle pada hasło:"Hej ! Chłopaki ! Pomóżcie to dostaniecie po piwie !" Od razu cała melina spod monopolowego rzuciła się pomóc ... i chyba się udało dopchać auto do celu ...
pieknie zasypalo slask, zima taka ze ho ho...
chociaz nie wiem czy to powod do radosci, tyle tego ze ciezko cokolwiek zrobic, jezdzenie jest nie za ciekawe a chodzenie to juz w ogole kaplica...
zima może być taka biała jak u Was ale pod jednym warunkiem, że nasze służby będa przygotowane do niej jak należy, w przeciwieństwie będzie tak jak to widać na załączonych obrazkach
_________________ Marcin
Klubowicz
GG 6271263
------------------------------------------------------
nawet Papież jeździ BMW > Bóg powiedział ludziom co dobre :)
Ehh koledzy z Gliwic narzekaja, a w centrum mieszkaja
Ja mieszkam w malej dzielnicy Gliwic, i nieszczesliwie wpadlem na pomysl zeby po szampana z kumplem pojechac , nie wiem wogle skad ten glupi pomysl. Jak potem pomyslalem i zawrocilem to zeby kilometr do domu wrocic musielismy auto z 4 razy wypychac. Po prawie godzinie przezyc juz mi sie odechcialo auta dotykac .
Odsniezalem swoj chodnik i podworko od 12 do prawie 14 30.
Na chodniku obok wjazdu mialem kupki sniegu wysokosci 1.5 metra.
Ladnie odsniezylem chodnik... cala brame wjazdowa, wszystko .
I jak plog nie jezdzil caly dzien to mu sie zachcialo przejechac i wszystko mialem spowrotem na chodniku i przed brama, na zlosc chyba to robia ci kierowcy. Bo raczej droga szeroka byla, a z chodnika gdzies snieg trzeba dac, a ze troszke wystaje na jezdni, tymabrdziej ze jak sie nie odsniezy chodnika to tez mandat . Dobrze ze kamieni nie bylo jak ten plog jechal .
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-01-01, 22:43
U Was dalej snieg....??
Przed chwilą byłem na dworze i szok..... Z 2 godz temu było jakies 15cm śniegu,a tu patrze i gdzie niegdzie tylko leży,za to deszcz pada jak cholera....
Temperatura 3 stopnie na + ..........
Nienawidze takiej ciapy......
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....
noi zima powrocila niedosc ze duzy mroz +wiatr przynajmniej umnie to snieg pada non stop od wczoraj 3razy juz dzisaj beemke odsniezalem chodznik przed domem okolo 6 jak ja kocham zime pozdr
_________________ sprzedam czesci do e30
gg 4521730
tel 607254606
Pomg: 1 raz Doczy: 12 Wrz 2005 Skd: Pacanów..... :))))))
Wysany: 2006-01-21, 16:11
U mnie to samo...(świętokrzyskie)ja zaczeło sypać wczoraj tak cały czas sypie....
W czwartek odśnieżałem podwórko 5 godz...(zrobiłem na długość podwórka "wał"wysokości ok.170cm.... )a teraz znowu trzeba odśnieżać..... mroz za to troche póścił.....
Chyba zrobie sobie kulig.....
_________________ gg.8917719
Gdyby Bóg popierał przedni napęd To chodzilibyśmy na rękach....