Wysany: 2004-07-08, 20:32 przestała działać na PB :( pomocy !!
Co zrobić Nie można wogule odpalić na PB, na LPG działa, a paliwo jest. Co mogło się popsuć, pompa paliwa czy coś innego Może ktoś ma taką pompę do 325 do sprzedania , pomóżcie
Koleny dowód na to jakie nasze cudowne paliwo jest super.Prawdopodobie zastarła ci sie pompa paliwa.Sprawdz tez czy przypadkiem nie poluzowały sie przy niej połaczenia elektryczne bo to tez mozliwe.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Anonymous Go
Wysany: 2004-07-08, 20:43
NA BANK POMPA CI PADLA I TO NIE OD NASZEGO KILASTEGO PALIWA TYLKO OD JEJ JALOWEJ PRACY PRZY JEZDZENIU NA GAZIWIE PRZY ZMIANIE POMPY ZROB SOBIE JEJ ODLACZNIK I WMONTUJ GDZIES SPRYTNIE NA DESCE I KEIN PROBLEM DZIEKI TEMU GUZICZKOWI SAM JUZ PEWNO Z 4 POMPY URATOWALEM POZDRO
Go
Wysany: 2004-07-08, 21:12
Zanim zabierzesz sie za szukanie pompy,sprawdz przepływomierz.Ja u siebie w e.28 528 wymieniłem nie potrzebnie pompe paliwa (za rada kilku mechanikow) i nic sie nie zmieniło.Dopiero wymiana przepływki spowodowała ze na benzynce chodził jak na gazie.Ale do czasu wymiany odpalałem na gazie(maska w gore i kable w ruch)
Anonymous Go
Wysany: 2004-07-09, 00:50
GRUZIN napisa/a:
NA BANK POMPA CI PADLA I TO NIE OD NASZEGO KILASTEGO PALIWA TYLKO OD JEJ JALOWEJ PRACY PRZY JEZDZENIU NA GAZIWIE PRZY ZMIANIE POMPY ZROB SOBIE JEJ ODLACZNIK I WMONTUJ GDZIES SPRYTNIE NA DESCE I KEIN PROBLEM DZIEKI TEMU GUZICZKOWI SAM JUZ PEWNO Z 4 POMPY URATOWALEM POZDRO
Po co tak kombinować? Przecierz to normalne że gdy zakładasz do auta gaz musisz jeżdżąc na nim (w przypadku aut z pompą w zbiorniku) mieć zatankowane minimum pół zbiornika żeby pompa była zanurzona, wtedy sie nic nie spierdoli.
A co do tego że nie chodzi na gazie to miałem podobny problem tylko tyle że u mnie odpalał ale sie strasznie dławił i nie mogł się wkręcić wogóle pow. 1tyś obrotów a przyczyną tego była rozszczelniona rura ta co wychodzi od filtra powietrza (niewiem jak to sie fachowo nazywa) Po dokręceniu jej na benzynce znów zaczął normalnie chodzić.
Go
Wysany: 2004-07-09, 06:06
Kuba 325ix napisa/a:
GRUZIN napisa/a:
Po co tak kombinować? Przecierz to normalne że gdy zakładasz do auta gaz musisz jeżdżąc na nim (w przypadku aut z pompą w zbiorniku) mieć zatankowane minimum pół zbiornika żeby pompa była zanurzona, wtedy sie nic nie spierdoli.
nieprawda u mnie w bejcy tez padla pompa (a zawsze bylo paliwko) i teraz jak wyminie to zrobie odciecie pompy jak tylko przelaczy na gaz. tyle ze przez jakis przekaznik a nie jakies pstryczki
Kuba 325ix napisa/a:
A co do tego że nie chodzi na gazie to miałem podobny problem tylko tyle że u mnie odpalał ale sie strasznie dławił i nie mogł się wkręcić wogóle pow. 1tyś obrotów a przyczyną tego była rozszczelniona rura ta co wychodzi od filtra powietrza (niewiem jak to sie fachowo nazywa) Po dokręceniu jej na benzynce znów zaczął normalnie chodzić.
Sa po lewej stronie (pod kierowca) tz pod progiem.
_________________ Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
ja juz prawei stworzylem u Siebie automatyczne odciecie pompy paliwa przy przelaczeniu na gaz zostalo mi tylko wcisnac przekaznik praktycznie Co do Twojego problemu ja obstawiam rownierz pompe najprosciej sprawdz czy bezpiecznik sie nie spali, jezeli nie to odpal autko na gazie dobierz ei jak najbardziej do pompy i posluchaj czy chodzi jezeli tak to ja wyciagnij i sprawdz czy pompuje (wsadz ja do naczynia z benz ekstrakcyjna lub czym podobnym i odpal podlaczajac plus i minus i bedziesz wszystko wiedzial. No chyba ze przeplywka Ci padla u mnie wystarczylo wyregulowac sprezynke w przeplywomierzu a bawwilem sie z tym ze 2 miech zanim powaznie podszedlem do problemu.
dokladnie tak jak Darco napisal tyle za ja sie wpiolem w kabel plusowy od pompy w skrzymce bezpiecznikow. Dziala super i wreszcie pompa sie nie bedzie tak meczyc