powaznie mysle ze te 2 lepiej wygladaja, zreszta dorzuce dzisiaj foto , potrzebuje tylko troszeczke obnizyc i lekko utwardzic przod, tył tylko utwardzic poniewaz przy wiekszych predkosciach i wiekszych wybojach slysze gume na blotniku
Taaa....samochód ładnie utrzymany...tylko te felgi ciut psują obraz....Moze załóż szprychy oryginalne od beemki 7x15? Chcesz takie? jakby co na priv....
No no felaszki masz super, wyglądają jak Alpiny
A czy lepsze byłyby BBSy takie jaki ja mam, to niewiem, zobaczymy jak będzie wyglądała znimi gdy je założysz.
A korbkę u siebie też już urwałem
_________________ Nie prosta, lecz zakręt jest wyzwaniem ...
na miejscu exodosa przed zalozeniem tych opon (bo widzialem wczesniejsze fotki) bym pomalowal je na zwykly srebrny kolor(oczywiscie nie w domu sprayem)pozniej latwiej sie dba o takie w zwyklym kolorze niz o takie niby w chromie ...i zerwalbym znaczek bmw...zrobil bym z nich cos w stylu alpina ale bez naklejki alpina...no i bez gleby z przodu sie nie obedzie...
Co to za fele ile Cię one koszotwały i skąd je wytrzasnołeś?
jechałem za nimi 150 km cena była atrakcyjna więc wolałem je odebrać osobiście bo szczerze mówiąc myslełem, że coś jest nie tak. ale są prościutkie no i ten wygląd gośc jeszcze mi je wyważył i założył
co do obniżenia nie chcę zakładać żadnych sportowych twardych spręzyn tylko delikatnie obniżyć przód, więc kupuje zapasowe sprężynki na przód i daje do firmy która mi je obetnie i założy, wiem że są rózne opinie na ten temat ale znam wielu którzy zakładali czerwone sprężynki do swoich autek a po miesiącu wracali do seryjnych, niestety warunki drogowe we wrocławiu na to nie pozwalają . zastanawiam się tylko czy drastycznie zmieni się charakterystyka pracy, nie wchodze driftem w zakręty więc chyba takiego problemu nie będzie
Twój wybór, ale obcinane sprężynki(nawet przez jakaś firmę - kto się zajmuje obcinaniem spręzyn????????) to nie jest dobry wybór, a oprócz tych czerwonych (poznajecie po kolorze jak kobiety???????) jest jeszcze wiele innych wartych załozenia. Znajdź lepiej coś (jak juz koniecznie chcesz obniżyc przód) (dlaczego tylko przód????????) co obniża około 25-30mm(a można).
Sory ale obcinanie sprężyn to "druciarstwo", bez urazy oczywiscie....
Pozdrawiam
Siemka,
Kółka są KOZI:)
Ja bym nic nie robił w niej:) Ew. minimalnie obniżyć.
Co do obcinania....
W wawie na strzeleckiej jest kowal, który robi obniżenia , podwyższenia sprężyn itp. Miałem Mazdę 323F GT, seria obniżona i twarda. Ale tak fajnie twarda, nie po prostu brak amorów tylko.. no nie wiem jak to opisać, seryjne obniżenie GT. Więc okazało się że miałem połamane spręzyny z przodu. Pojechałem do tych kowali i mówie zróbcie panowie TAKIE same, tzn na taką samą wysokość, ok 2-3cm od opony. Przyjeżdżam a tu 10cm i miękka... Panowie! Ułożą się ... Nie ułożyły się oczywiśći. Pojechałem jeszcze raz. Zrobili. Identyko jak miało być. Jeździło się super. Tak samo jak na fabrycznych, a cena to chyba 350zł z robocizną.
Metoda:
Gość ma piec do grzania i wanne z olejem do hartowania, kupuje chyba cosik na szrotach grzeje skraca, gnie dorabia... Ale jak się go przypilnuje to jest efekt
Ale do e30 "po tanjosci" się kupi jakie się chce obniżenie
Łukasz: nie wiem czy jeździłeś po wrocławiu w ostatnich miesiącach , jechałem astrą gsi i mi plomby wypadały, to na krótki okres aż nie uzbieram na kokretny zestaw, pytanie tylko jaki.
Co do tyłu to mam dziwny problem bo na prawym kole przy wiekszych predkościach i chopkach opona potrafi mi sie otrzeć o błotnik już go trochę podgiołem od wewnatrz ale tylko troszkę sie zmniejszyło, nie mam pojęcia dlaczego tylko z1 strony tak sie dzieje felgi proste, opony bez bąbli.... Więc zastanawiam się czy mam to jeszcze obniżać, poza tym jak jedzie pełny wóz...... hmm