A co do dobrej 325 e30 szukaj w rajchu,ale licz sie z cena 3000 euro i wyzej za ideal
Sam juz powoli trace nadzieje na znalezienie takiego cacka. ostatnio poszedl e30 325i, 120.000km, pierwsza reka, stan idealny, wszystkie servisy w bmw za eur 999,-. poszedl w przeciagu godziny. zeby takie cos wyrwac to trzeba miec szeczescie jak 6 w toto.
pozatym zgadzam sie w pelni z cytowana wypowiedzia. nawet szykujac 3000,- i wiecej bedzie ciezko. idealnych e30, a w szczegolnosci 325i, prawie juz nie ma, a te co sa, sa w rekach milosnikow. sam szukam od dobrego pol roku. moj 316i - to byl ideal pod kazdym wzgledem pozatym ze nie byl 325i .
pathrow [Usunity]
Wysany: 2005-04-02, 19:47
LUKAS napisa/a:
Jeśli chodzi o 318iS Vs. 325i, to 325i zawsze będzie dla mnie górować w E30stkach. Co 6 garów to 6 garów. Niedyskryminuję tu posiadaczy 4-ro garówek, ale jest takie powiedzenie, że:
PRAWDZIWE BMW ZACZYNA SIĘ OD 6 CYLINDRÓW
nie wiem czy dobrze muzguje ale czy m-power w e-30 nie ma 4 cylindrów jak tak to większość z was twierdzi że to nie jest BMW nie wiem już jak to jest
a co do jeżdzenia samochodem od razu po kupnie to .... hehe w salonie kupujesz samochód i nie będziesz nim jeżdził od razu bo to nie ma chlapaczy to nadkoli dobrze że aku dają ... tak więc samochód sięzurzywa i zawsze trzeba o niego dbaćwymieniająć zurzyte elementy i jak ktośprzed tobą to zrobiłto gites ale nie mósiał zrobićwszystkiego tak więc warto zawsze obejrzec autko po zakupie samemu (znaczy sięwe własnym zakresie ) pozdro
M3 to wogóle inna bajka i nie ma co wrzucać jej do gara z innymi 4-cylindrówkami... to jest jednostka budowana od podstaw z myślą o mocy... i jest zupełnie inna przecież niz wszystkie
duchPW [Usunity]
Wysany: 2005-04-07, 00:43
na 100% ideałów, to nikt tanio nie sprzeda - wazne żeby miała Ok silnik i podwozie - czyli rzeczy, które wpływają na bezpieczeńsytwo i raczej nie podlegają wymianie - może waqrto kupić 2,0 i wstawić dół od ETY... ale to łatwe w teorii, a też trzeba umieć, albo znać majstra, który umie, a nie tylko mówi, że umie -
- reszta jak blachy, wyposażenie i ogólny stan jest oczywiście ważna, ale to już tylko kwestia ceny, bo można nad tym posiedzieć... a w igły już nie wierzę - za dużo sie szrotów naoglądałem, które wg sprzedających były "w stanie technicznym i wizualnym - idealnym"
Ja tam narazie tylko zmieniłem uszczelkę pod głowicą po roku od kupna (jak bym nie założył gazu to pewnie by nie poszła), zrobiłem już ponad 30 tyś i nic praktycznie nie robię. 3 x zmieniłem olej, 2x klocki. Byłem na przeglądzie tech. amorki mają 70% sprawności, delikatnie mam wytłuczone łączniki, ale narazie nic nie stuka. Silnik oleju bierze 1L na 10 tyś km (przed wymianą uszczelki i trochę wyciekał, teraz jeszcze nie wiem, ale powinno być mniej) A i zmieniłem tłumik bo z orginalnego odpadła jedna końcówka i kicha było z jedną latać. Także nie narzekam, lubię moje BMW
no widze że w sumie wszyscy chwalą sobie te 2.5, coś w tym jest...no ale czy nikt nic nie powie na temat is-a ? , no przeciez to tez jest fajna sprawa, niechodzi tak jak 325 ale tez są szybkie, czy ktoś może sie wypowiedziec na ich temat ?...
duchX [Usunity]
Wysany: 2005-04-08, 20:47
widze ze temat jest strasznie monotonny wszsycy chwala 325 a ty poprostu z gory zalozyles ze chcesz is'a z tego co widze to jestes na niego zdecydowany !!!!!!!!!!!! kupisz is'a pojezdzisz bedziesz wiedzial czemu R6 jest lepszy od 4 marnych garkow (nie dotyczy M)
Anonymous Go
Wysany: 2005-04-08, 21:45
ja osobiscie przerobilem dwie e30 stki 325i m technika i 325e super ete is'em kiedys pojezdzilem ale w budzie e36 rewelacji w osiagach nie ma nie wiem kto tam wpisal ponad 130 koni idzie to jak lekko podrasowane 318i radze Ci chlopaku kup sobie jakas ladna ete albo 325i bo ten is to lekki niewypal jest malo tego czesci drogie i do silnika o znalezieniu czegos na szrocie to pomarz a jezeli nie masz problemow ze sluchem i jechales kiedys 6-cio garowka to nad czym ty sie zastanawiasz jeszcze po co ten post wogole heh taka moje tylko lekka sugestia pozdro