BEEMKA - KLUB Strona Gwna BEEMKA - KLUB

HomeHome  PortalPortal  KontaktKontakt  RegulaminRegulamin  Mapa GoogleMapa Google  AssistanceAssistance
KlubowiczeKlubowicze  FAQFAQ  SzukajSzukaj  UytkownicyUytkownicy  GrupyGrupy  
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Nastpny temat
Przerejestrowanie samochodu
Autor Wiadomo
Marzena 

Pomoga: 2 razy
Doczya: 26 Lut 2007
Skd: Radzyń Podlaski
Wysany: 2008-05-19, 21:10   

nie no już mi się skończyło (chyba), silnik tez
ale chyba juz starczy bo to nadwyżka :mg:
Ostatnio zmieniony przez Marzena 2008-05-19, 21:11, w caoci zmieniany 1 raz  

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-05-19, 21:11   

Piter_325i napisa/a:
marcinek_89 napisa/a:
I wydaje mi się że jak nie opłacisz skarbówki to urząd komunikacyjny nie będzie chciał Ci zarejestrować pojazdu.

jeżeli na umowie jest wartość samochodu niższa niż 1000 zł to samochód jest zwolniony z opłaty skarbowej...
jeżeli chodzi o inne przypadki to nie wiem ;)

guzik prawda.jak nie masz opinii rzeczoznawcy to niechca uznac kwoty na umowie i wpisuja normalnie tak jak maja w swojej ksiażce .kilka raz próbowałem ale nic z tego nie wyszło

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Piter_325i 

Doczy: 08 Pa 2007
Skd: Warszawa
Wysany: 2008-05-20, 10:18   

kamil.k napisa/a:
Piter_325i napisa/a:
marcinek_89 napisa/a:
I wydaje mi się że jak nie opłacisz skarbówki to urząd komunikacyjny nie będzie chciał Ci zarejestrować pojazdu.

jeżeli na umowie jest wartość samochodu niższa niż 1000 zł to samochód jest zwolniony z opłaty skarbowej...

guzik prawda.jak nie masz opinii rzeczoznawcy to niechca uznac kwoty na umowie i wpisuja normalnie tak jak maja w swojej ksiażce .kilka raz próbowałem ale nic z tego nie wyszło

nie zgodzę się z Tobą, zrobiłem tak już dwa razy :)
i wcale nie ma tu znaczenia, że moja ciotka pracuje w urzędzie skarbowym :P
żarty, żartami, ale pewnie gdyby to nie moja ciotka to może mogło by być tak jak mówisz....ale ostatnio ona coś sprawdzała w swojej magicznej książeczce no i sie okazało że kwota odpowiada tej z umowy (poniżej 1000zł) więc już sam nie wiem....
też dobry patent, żeby zaniżyć wartość samochodu (oczywiście na umowie) i żeby się nie przyczepili w skarbowym to wpisać w uwagach np. uszkodzony silnik...albo zły stan techniczny, coś takiego... wtedy powinno się udać :)

yoshi 
Pepsi Mrucielago

Pomg: 7 razy
Doczy: 21 Lis 2004
Skd: Warszawa - Zacisze
Wysany: 2008-05-20, 12:30   

Piter_325i napisa/a:
na opłacenie skarbówki masz 2 tygodnie od daty kupna na umowie i lepiej się z tym nie spóżniać... moja beemka też z zagranicy, więc na umowie nie ma za dużej kwoty, a pojazdy do 1000zł są zwolnione z podatku :D

jeśli auto ma więcej niż 15 lat :P
Fiat 126 '99
Baur TC2 '86

Adi 
urzędas

Pomg: 14 razy
Doczy: 30 Sie 2005
Skd: Hindenburg OS
Wysany: 2008-05-20, 16:30   

kamil.k napisa/a:
Piter_325i napisa/a:
marcinek_89 napisa/a:

No jak przeginasz tzn. auto 95r np. a ty walisz kwotę 900 zł to się przyczepią (nie mówię to o łupach z 95r które faktycznie tyle mogą kosztować).

zielony potworek, mała czarna dziewiętnastka i zielona z plecakiem

Piter_325i 

Wysany: 2008-05-20, 17:37   

jeżeli tak to tak... przyzwyczaiłem się do roczników z E30 ;P nie pomyślałem o młodszych... jeżeli młodsze to jasna sprawa, przywalą się na bank... :)

kamil.k 
złota ronczka

Pomg: 29 razy
Doczy: 09 Gru 2005
Skd: piotrków trybunalski
Wysany: 2008-05-20, 20:31   

pany ja wpisałem wlasnie 900zł za swoje obecna 22 letnie auto ze niby uszkodzony silnik i nie zdolne do jazd itd. powiedzmy ze to byla prawie pradwa ale jakby tego bylo malo to mialem poprzednia nie opłacona umowe od poprzedniego własciciela tez na 900zł i od jednej i od drugiej musiałem płacic :) kazda z umów płacilem u innej babki bo myslałem ze sie własnie chociaz z jedna umowa uda ale sie nieudało.najsmiejsniejsze jest to ze mimo to ze płaciłem w tym samym urzedzie od tego samego auta, zaplacilem dwie różne kwoty a teoretycznie powinienem zapłacic dwa razy tyle samo.jedna udało sie uprosic i zapłaciłem chyba 1/3 mniej niz na wczesniejszej .oczywiscie ona nie byla swiadoma tego ze mam wczesiejsza umowe za która wiecej zapłaciłem :lol:

pani mi powiedziala ze jesli pokaze jej opinie rzeczoznawcy to wtedy mi uzna kwote z umowy i tyle w temacie w us w piotrkowie

sprzedam częsci silnikowe 320i/323i

Piter_325i 

Wysany: 2008-05-21, 01:07   

no to w sumie dziwna sprawa.... bo jeżeli już Ci uznała kwotę 900zł to nie powinni Ci żadnej opłaty pobierać... bo nie mogą tak w sumie... dziwna sprawa... ja bym sie z nimi kłócił, pieniądze nie duże...ale tak dla zasady :P

Wywietl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie moesz pisa nowych tematw
Nie moesz odpowiada w tematach
Nie moesz zmienia swoich postw
Nie moesz usuwa swoich postw
Nie moesz gosowa w ankietach
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do: