JiM CZY ZMIENIALES COS DODATKOWO W BINACH KOTRE PROPONUJESZ??
W SZCZEGOLNOSCI CHODZI MI O TEN :
320i 172/173/380/381 cca. + 5 PS + 10 Nm
JESLI TAK TO JAKIE PARAMETRY?
CO DO CHIP TUNIGU TO ZGADZAM SIE Z JiM-em ,MOZNA NISKIM KOSZTEM SPRAWIC INWESTUJAC SOBIE W CHIPA WIADOMO ZE NIE JEST TO TURBINA ALE ZAWSZE COS!
COS CO SIE NA PEWNO CZUJE!
A TURBINA I INNE MODYFIKACJE SILNIKA WIAZA SIE Z DUZYM NAKLADEM FINANSOWYM I RYZYKIEM!!!
TAKZE NA POPOCZATEK CHIP TO ZAWSZE COS!!
PZD ALL
_________________ BMW E30 M30B28 TOURING BYLA:(
BYLA
E30 M20B25 TOURING
JEST
E46 Compact 320d
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-19, 10:35
GLOWA napisa/a:
HEY
JiM CZY ZMIENIALES COS DODATKOWO W BINACH KOTRE PROPONUJESZ??
W SZCZEGOLNOSCI CHODZI MI O TEN :
320i 172/173/380/381 cca. + 5 PS + 10 Nm
JESLI TAK TO JAKIE PARAMETRY?
CO DO CHIP TUNIGU TO ZGADZAM SIE Z JiM-em ,MOZNA NISKIM KOSZTEM SPRAWIC INWESTUJAC SOBIE W CHIPA WIADOMO ZE NIE JEST TO TURBINA ALE ZAWSZE COS!
COS CO SIE NA PEWNO CZUJE!
A TURBINA I INNE MODYFIKACJE SILNIKA WIAZA SIE Z DUZYM NAKLADEM FINANSOWYM I RYZYKIEM!!!
TAKZE NA POPOCZATEK CHIP TO ZAWSZE COS!!
PZD ALL
kążda ingerencja w silnik wiąże sie z ryzykiem
nawetg chituning jest bardzo niebezepiczny jezeli w nieumiejetny sposob jest pezprowadzony!!!!widziałem juz powypalane gniazda zaworów,dziurawe tłoki,pękniete tuleje,kawałki swiec zapłonowych!!!
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-19, 15:04
mowimy nie o chiptuningu made in garage tylko o chipach alpiny, schnitzera i slynnej osobistosci jaka jest Jim Conforti - koles ma poprostu dar - robi chipy rowniez do najnowszych BMW wiec musi miec o tym pojecie!!!
mira_croft [Usunity]
Wysany: 2004-11-19, 20:33
i nawet taka mała kobietka jak ja zrozumiała ......bardzo podobał mi sie post.....oby więcej takich wyjasnień ....calus
Miruś
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-19, 21:58
ok po czesci sie zgodze ale musimy sobie zdac z tego sprawe-tuning profesjonalny takich firm jak alpina czy nawet dimsport to poezja dla sterowników jak i zarówno hardcore dla silnika!!
kiedys widzialem chyba nawet gdzies tu taki post typu "zedjm mi blokade odciecia to bede mial lepszego buta!!!-nic bardziej bzdurnego nie slyszalem!!!!!!!jakby ten koles popatrzył w krzywa momentu obrotowego swojego silnika to widzialby gdzie sie konczxy moment obrotowy i rownoczesnie "nabirenie wdechu"przez silnik-tam juz tylko silnik sie kreci!!oczywiscie-sciagniecie blokady i zmiana oprogramowania-tak z tym sie zgodze-bo to co gosc chce zrobic ze swoim sterownikiem to faktycznie tuning garazowy-czyz nie???
jezeli ktos chce moge przesłac komus bin z m3 gdzie ktos nieumiejeteni go podkrecil i w efekcie silnik "odleciał"bezpowrotnie w kosmos-przekrecil go!!;)
a co sie dzieje jak w silniku doładowanym turbina pusci olej-ufff-tu lepiej nie mowic!!!wiec przestrzegam panowie-róbcie to z głową a nie aby kosztem silnika uzyskac dodatkowe konie ktore tak w zasadzie nie graja tylko głównej roli(oczywiscie przestroga nie dotyczy jim-a;) )
NA POCZATKU CHCIALBYM WYJASNIC DWA NAJWAZNIEJSZE SZCZEGOLY!!!
A WIEC :
CELEM MOJEGO 1 POSTA BYLO PRZEDSTAWIENIE WAM CO MAM I CZEGO MI BRAKUJE , OTRZYMALEM POMOC Z WASZEJ STRNY Z CO JESTEM WAM WDZIECZNY! PO KOLEJI PISALEM CO ROBILEM I CO JEST ZROBIONE!!!W KONCU OZNAJMILEM ZE SIE UDALO I WSZYSTKO JEST OK!!!!
ALE JEDNO MALE ALE...
GLOWNA RZECZA BYL TO BYSMY RAZEM COS ZROBILI DLA SIEBIE!!!
NA ZASADZIE JA ZROBIE COS DLA WAS A KIEDYS WY MOZE POMOZE CI MI!!!
NIE KOMERCYJNIE ALE MINIMALYM NAKLADEM FINASNSOWYM A Z TEGO CO ZAUWAZYLEM PEWNA OSOBA CHCE NA TYM ZAROBIC...
MI NIE O TO CHODZILO!!!!
DLATEGO NAPISZE JESZCE RAZ :
KOSZT JAKI JA PONIOSLEM TO 22zl ZA DWA PUSTE EPROMY I (BENZYNE)!!!
TAKZE ZASTANOWCIE SIE CO SIE WAM BARDZIEJ OPLACA!!!
NIE CHCE BY ZROZUMIANO MNIE ZLE!!!
!!!!!CEL BYL TYLKO JEDEN!!!!!!
!!!!!!!!WZAJEMNA POMOC!!!!!!
I NIC WIECEJ!!!!!
PZD ALL
DO ZOBACZENIA NA SPOCIE
[/b]
_________________ BMW E30 M30B28 TOURING BYLA:(
BYLA
E30 M20B25 TOURING
JEST
E46 Compact 320d
Smasher, roznica byla taka ze na hamowni wyszlo prawie 160km a wiesz jakie przerobki mialem...
Jim. moze bys tak pojechal na hamownie i poakazal nam wykres tej ety... obiecales juz dawno...
Anonymous Go
Wysany: 2004-11-22, 13:44
ktorej ety? tej co sprzedalem rok temu? ))
nic nikomu nie obiecywalem, prosze mnie nie draznic ))
jak skoncze ten silnik ktory wlasnie skladam to napewno odwiedze hamownie a ty LOKO bedziesz pierwszym ktory dostanie wynik owych odwiedzin
no ale cierpliwosci, dzisiaj dopiero glowice planuja, do odpalenia jeszcze troszke ((
HyenoX M42B18 [Usunity]
Wysany: 2004-11-22, 16:07
GLOWA napisa/a:
GLOWNA RZECZA BYL TO BYSMY RAZEM COS ZROBILI DLA SIEBIE!!!
NA ZASADZIE JA ZROBIE COS DLA WAS A KIEDYS WY MOZE POMOZE CI MI!!!
NIE KOMERCYJNIE ALE MINIMALYM NAKLADEM FINASNSOWYM A Z TEGO CO ZAUWAZYLEM PEWNA OSOBA CHCE NA TYM ZAROBIC...
[/b]
dokładnie też myślałem ze to jest głównym celem tegto postu.
No ale niektórzy rzucili sie na te chipy jak głupi na mydło.